B-Complex Shaklee


Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semula jadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti. 
Ini kerana , asid folik yang semulajadi tidak mudah diserap oleh tubuh dan hampir 99% asid folik yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
B-Compleks Shaklee mengandungi 8 komponen penting dalam vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik. Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin B, termasuklah B-Compleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Kelebihan atau kekurangan B-Compleks akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh. Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui proses pencernaan. Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B Compleks setiap hari.

Kebaikan B-Complex Shaklee :

 • Menukar makanan kepada tenaga - bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekali gus mengurangkan masalah kelesuan dan keletihan.
 • Melawan tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
 • Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbersaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu membina DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
 • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruaban dan mengekalkan kesihatan rambut.
 • Baik untuk mata - mengurangkan masalah kesihatan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian / fokus.
 • Mencegah Anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam tubuh,merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.
 • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutama mereka yang mengambil ubat hormon atau ubat tahan sakit.
 • Mencegah perlcche - dikenali sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.
 • Detoksifikasi (Detoks) - meredakan alahan.

Bagaimana memilih B-Complex yang baik?
 1. Mengandungi kesemua 8 vitamin - B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
 2. Harus mengandungi 100% RDA untuk asif folik dan biotin.
 3. Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, B3 dan B12 tidak terlalu besar.
 4. Elakkan pengambilan B-Compleks yang menawarkan rumusan larut-air (Sustain realease)

Perbandingan Vitamin B- Complex
Dan 
Kenapa Memilih B- Complex Shaklee


Dapatkan B-Complex Shaklee Sekarang


Shaklee COD : Klang, Setia Alam, Puncak Alam, Shah Alam.

2 ulasan:

5 Sebab Kenapa Set Berpantang Shaklee Pillihan Terbaik berkata...

[…] Set Berpantang Shaklee mengandungi B-Complex Shaklee yang menjalankan fungsi seperto kunyit malah pengambilan B-Complex semasa berpantang dapat […]

5 Tips Kurus Lisa Surihani - VitaLynd.Com berkata...

[…] pula dengan B-Complex […]