Omega Guard Shaklee


Kelebihan Omega Guard Shaklee :

Minyak Ikan Terbaik di dunia.
Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchivies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Barbanding dengan produk Omega lain di pasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid -lemak omega-3 dan HDA

Kebanyakan pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk ekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan sahaja memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang merbahayakan kesihatan. Shaklee menggunakan kaedah ultra tulen  bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengektrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semula jadi sementara menyingkirkan bahan bahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik)

Kebaikan / Fungsi Utama Omega Guard Shaklee :

  • Asid lemak - omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos. Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok - DHA dan EPA boleh menentang thrombosis , tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekaran darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efectif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolesterol menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko sakit jantung.

  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori - DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutama pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migrain. Satu hidangan omega guard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru - mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, prioriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

  • Menentang kanser - kajian telah menunjukkan bahawa omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, meransang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih effektif.

  • Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) - Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective.

  • mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan - Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophenia.
American Public Health Association mengesyorkan makanan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan (playing card) sebanyak 2x seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.


Kebaikan Ikan Laut Dalam 

Pada tahun 1970, seorang saintis Amerika, pemenang nobel price, telah menemui satu rahsia. Penduduk Eskimo yang hidup dalam persekitaran berbeza mempunyai tahap kesihatan yang berbeza.
Orang Eskimo yang hidup di Greenland, Denmark yang bekerja sebagai nelayan tidak menghidapi masalah sakit jantung, lelah, tekanan darah tinggi dan kencing manis. Manakala orang Eskimo yang hidup di Amerika Utara yang bekerja sebagai pemburu dan makanan utama mereka adalah daging yang mengandungi banyak kolesterol, menghadapi pelbagai masalah kesihatan yang berkaitan dengan jantung.
Penyelidikan lanjut mengenai ikanlaut sejuk menunjukkan ikan dari air laut mengandungi asid lemak tidak tepu yang tinggi iaitu EPA dan HDA yang boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan pengumpulan platlet darah dan melambatkan pembentukan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan.

Perbandingan Omega Guard
Dapatkan Omega Guard Shaklee Sekarang


2 ulasan:

Rawat Asthma anak anda berkata...

[…] Kelebihan Omega-3 dari Omega Guard Shaklee […]

Set Kurus Shaklee berkata...

[…] Omega Guard […]