Vita-Lea Iron Formula Shaklee


Perbezaan Shaklee

Vita-Lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta didunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "Vita-min" dan perkataan vitamnin yang disebut sehingga kina adalah dari Shaklee. peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair (90 tahun dahulu) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai Vitalea. Setiap tablet mengandungi 30 nurtisi lengkap yang diabstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasi secara konprehensif dan sangat seimbang.

Tablet Vitalea ini disaluti dengan serbuk nutrisi - spirulina. Ia dihasilkan dengan keadah yang terkini dan teknologi eksplosif yang komplek, disebut sebagai "Ekplo-tab". Ia merupakan tablet multi-vitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalam air dan juga tubuh manusia. Mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan dnagn pengambilan Vita-Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. Vitalea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat Utama :
  • Penambah tenaga segera - pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja harian.

  • Pelengkap Nutrisi - Kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegeterian) dan anaemia.

  • Keupayaan Sistem Produktif - Penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar.

  • Metabolisma - Sangat membantu dalam stimulasi metaboisme dan melambatkan proses penuaan.

  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh - Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormom serta menjaga kesihatan tiroid.

  • Melindungi Organ - melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.Tiada ulasan: