GLA Complex Shaklee

Keistimewaan GLA Complex


Kebanyakkan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran dihasilkan dari Evening Primrose Oil (EPO), manakala GLA Shaklee diekstrak dari borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA dalam EPO. Borage juga 3 kali lebih dari segi bioavailabiliti dan 3 kali llebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik di kawasan Saskatchewan.


Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana ianya adalah sumber terbaik omega-6. Ianya digabungkan dengan minyak sunflowe dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanan terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Bioavailabilitinya terbukti secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

Fungsi dan Manfaat Utama GLA Shaklee

 • Herba Tradisi yang dipercayai - Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

 • Mengawal selia estrogen dan testosteron - GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

 • Melambatkan menopous - Memperbaiki keadaan menopous seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

 • Memperbaiki prostatomegaly - GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

 • Menentang Kanser - GLA adalah antioksidan yang meningkatkan sistem imunisasi tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumur dan kanser.

 • Memperbaiki Inflamasi kulit - Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergy, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap. Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma, artritis.

 • Menghalang komplikasi diabetes - Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan olleh gula darah yang tinggi.

 • Pelangsingan dan menghalang tambah berat badan - merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone pada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil semsa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

 • Menghalang tekanan darah tinggi - Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

 • Memperbaiki tekstur rambut - Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

 • Hyperaktif and Autisma (ADD/AD HD) - Dibukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

GLA Bukan Sahaja Untuk Wanita

Ramai yang bersalahanggapan bahawa GLA hanyalah untuk wanita. Sebenarnya supplemen GLA Acid linoleik yang sama penting seperti asid amino tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia, ianya hanya diperolehi dari makanan. Sangat penting untuk kana-kanak, remaja, dewasa dan juga selepas menopous dan andropause (Menopaus lelaki)1 ulasan:

Tips Atasi Senggugut Dengan Set Senggugut Shaklee - VitaLynd.Com berkata...

[…] GLA Complex – Kandungan GLA dapat mengurangkan kesakitan akibat senggugut. […]