ESP - Soy Protein Isolate Powder

Keistimewaan ESP Shaklee :

Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya pengasingan protein pertaman ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awa 70-an. Dimana, kini banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa dr Shaklee telah lama mengatahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.

Energizing Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dalam mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunkan oleh Shaklee adalah mengandungi "non-GMO" (non- Genetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula. setiap 850g (1 tin Energizing Soy Protein) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga dan boleh bertahan lama.

Energizing Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur - tua dan muda. Manakala, kandungan indeks Glimerik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap kencing manis.

Satu hidangan Shaklee ini bersamaan dengan 2 x ganda daging, 4 x ganda teur, 12 x ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada uruc asid dan sangat mudha diserap oleh badan.

Tahukan anda ?
Indekz glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunya index glisemik (GI) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan GI yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukos ke dalam sistem badan kita. Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangka masa panjang.

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan. ESP dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavonas genistein dan daidzein yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Manfaat utama:
Awet muda- Asid Amino penting untuk membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland dan lain-lain. Pengambilan yang kerap dalah kunci kepada awet muda.

Kulit remaja-Meransang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti penuaan, mengembalikan radian kulit, dan kepejalan otot, menpercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan kesan parut. 

Pembekal tenaga- Membekal tenaga dengan segeradan meningkatkan sistem imun, mencegah migrain, imsomnia dan tekanan.

Baik untuk hormon- Kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia membantu merendahkan paras kolestrol, mencegah osteoporosis dan sakit jantung.

Membaiki pigmentasi- membaiki masalsh rambut seperti beruban dan rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan. 

Baik untuk prostat- Genistein yang terkandung dalam kacang soya terbuktikeupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia memusnahkan radikel bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.

Membaiki memori- Meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan 

Ada yang consume ESP untuk KECANTIKAN KULIT
Ada yang consume ESP untuk PENYUSUAN SI MANJA
Ada yang consume ESP untuk KESIHATAN SEMASA HAMIL 
Ada yang consume ESP untuk TENAGA
Ada yang consume ESP untuk KESUBURAN
Ada yang consume ESP untuk MENYEMBUHKAN LUKA PEMBEDAHAN
Ada yang consume ESP untuk DIET
Ada yang consume ESP untuk KESIHATAN MENYELURUH 


Shaklee Independent Distributor Anda:

Siti Norhaslinda (SID 1090071)
SMS / Wassap : 019-6038353
FB Page : Mama Sihat Keluarga Sihat 
COD : Shah Alam / Klang / Puchong / Kuala Selangor

6 ulasan:

Set berpantang shaklee berkata...

[…] ESP - Membekelkan tenaga dan protein yang mencukupi kepada ibu berpantang. […]

Kebaikan Soya berkata...

[…] ESP Shaklee  […]

set berpantang shaklee premium berkata...

[…] ESP - Membekalkan tenaga dan protein yang mencukupi kepada ibu berpantang. […]

Promosi Set Bersalin Shaklee Murah April berkata...

[…] ESP - Membekelkan tenaga dan protein yang mencukupi kepada ibu berpantang. […]

Set Kurus Shaklee berkata...

[…] ESP / Cinch Shake […]

Cara Mengatasi Penat berkata...

[…] ESP Soy Protein […]