April 25, 2014

Set Penjagaan Wajah Untuk Kulit Normal Hingga Kulit Berminyak

by , in
Rangkaian produk untuk penjagaan wajah normal sehingga kulit berminyak.

3 langkah asas penjagaan wajah.

Langkah 1 : Membersih - Purifying Cleansing Gel
Langkah 2 : Meneutral - Purifying Toner
Langkah 3 / 4 : Melembab dan membaiki - Balancing Moisturizer.




Purifying Cleansing Gel
 
Gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan.
  • Bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik




Purifying Toner
 
Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik

Balancing Moisturizer
 
Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit
Formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.
 
Terbukti secara klinikal:
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit
  • Hipoalergenik

Penjagaan untuk semua jenis kulit

Eye Treatment
 
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
 
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


Untuk Dapatkan Rangkaian Produk Shaklee dengan

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

April 25, 2014

Set Penjagaan Wajah Untuk Kulit Normal Hingga Kering

by , in
Rangkaian Produk Shaklee untuk kulit normal hingga kering
Dengan 3 Langkah Utama:
Langkah 1 : Membersih - Hydrating Cleansing Lotion
Langkah 2 : Meneutral - Hydrating Toner
Langkah 3 dan 4 : Melembab dan membaiki - Hydrating Moisturizer





Hydrating Cleansing Lotion
Emulsi berkrim ini bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.
  • Emolien yang kaya serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik

Hydrating Toner

Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Merosakkan Kulit
Hydrating Toner melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol yang menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit, menyucikan dan melembutkan dengan ekstrak witch hazel dan kamomil

Purifying Toner

Dengan Tiga Tindakan Untuk Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit sebagai persediaan rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Hipoalergenik


Penjagaan Untuk Semua jenis Kulit.


Eye Treatment
 
Garis-Garis Halus dan Kedutan Tidak Lagi Ketara
Mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan serta menghilangkan sembap bawah mata dengan bantuan pelbagai nutrien dan botani khusus.
 
Terbukti secara klinikal:
  • 233% pengurangan kedutan pada kulit dalam masa dua minggu
  • 120% peningkatan kekenyalan dan keanjalan kulit dalam masa dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus pada kulit dalam masa lapan minggu
  • 32% peningkatan kemampuan kulit untuk menahan lembapan lebih lama dalam masa lapan minggu
  • Ton kulit yang kembali sekata dalam masa 12 minggu
  • Kandungan botani anti-penuaan dan vitamin C memberikan faedah yang ketara pada kulit halus di sekeliling mata
  • Juga sesuai untuk bahagian leher dan mulut
  • Hipoalergenik, diakui oleh pakar-pakar oftalmologi dan selamat untuk pemakai kanta lekap.


Untuk Dapatkan Rangkaian Produk Shaklee dengan

Shaklee Independent Distributor Anda



Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


April 24, 2014

Set Penjagaan Kulit Enfuselle Shaklee

by , in

Enfuselle Shaklee

Shaklee telah menjalankan penyelidikan nutrisi selama 55 tahun untuk mencipta set penjagaan kulit yang termaju di pasaran. Ternyata Nutrisi merupakan asas bagi wajah yang sihat dan cerah berseri. Pemilihan nutrien yang betul, sukatan yang betul serta sesuai dengan diri anda juga memainkan peranan yang penting. Asa bagi produk Enfuselle ialah Vital Repair Complex kami yang eksklusif, satu campuran sinergi tujuh nutrien antipengoksida yang memberi hasil lebih hebat berbanding penggunaan nutrien secara berasingan.


UNTUK KULIT NORMAL HINGGA KULIT KERING

Hydrating Cleansing Lotion


Lotion pencuci campuran berkrim yang menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan solekan tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajad kulit.

Hydrating Toner


Formula Bebas Alkohol dengan minyak pelembapan semulajadi bagi melindungi dan melembapkan wajah.

Hydrating Moisturizer

Diperkaya dengan krim emolien bebas minyak dan tidak melekit untuk kesan yang cepat.

UNTUK KULIT NORMAL HINGGA KULIT BERMINYAK


Purifying Cleaning Gel


Bebas sabun dan PH seimbang diperkaya dengan vitamin E yang berbuih lembut bagi memastikan kulit kekal segar dan lembut.

Purifying Toner


Mengekalkan dan menanjalkan semula kulit, menghaluskan structur kulit juga membantu mengawal mukan berkilat dengan menghapuskan lebihan minyak.

Balancing Moisturizer


Formula Ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah, bertindak dengan membekalkan kelembapan segera.


Eye Treatment


Bahan Botani anti penuaan dan vitamin C amat berguna untuk merawat kulit yang lembut di sekitar mata.

Untuk Dapatkan Rangkaian Produk Shaklee dengan

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


April 23, 2014

Kelebihan Set Berpantang Shaklee

by , in
Assalamualaikum.

Kalau dulu semasa pregnant, macam-macam ada dalam to-do-list,
Dari barang-barang persiapan baby, persiapan berpantang ibu sehinggalah persiapan untuk penyususan susu ibu.

Antara dilema yang paling lama dalam nak buat decision adalah set berpantang.
Macam-macam nak kena consider

Harga - mestilah yang berkemampuan dengan poket.
macam-macam range harga ada dari serendah Rm 80 hingga ke Rm 400.
Mau tak fikir panjang sebab penggunaan untuk 40 hari berbaloikah?

Kesan Sampingan - Hal yang paling besar semestinya sebab Jaundise la.
Macam-macam petua dan nasihat lah yang orang bagitau bila anak Joundis ni.
Terutama pemakanan emak.
Jamu or apa2 yang panas nak kena stop sementara anak Joundis.
So back to berbaloikah beli set berpantang mahal2 kalau tiba2 tak boleh ambil.

Kesesuaian / Faktor Ergonomik - Macam-macam jenis jamu ada. Kalau nak betul2 tradisional minumlah yang buatan sendiri macam air kunyit, ikan haruan dan macam-macam lagi. Tapi lalu ke tekak ni nak telan.
Kang tak lalu makan pulak kalau jenis jamu2 yang pahit-pahit tu.
So back to berbaloikah beli set berpantang mahal-mahal jika last2 tak lau nak telan.

Keberkesanan - Kalau tanya bidan google memang macam-macam testimoni yang diberikan. Dan semestinya masing-masing akan beri testimoni yang terbaik untuk product mereka. Dan conclusion yang akan diberikan masih "terpulang kepada kesesuaian tubuh badan seseorang"



Jom-jom saya permudahkan urusan anda untuk membuat pilihan.

Harga 
Bab Harga ni paling best sebab :
Pertama : 1-1nya set yang untuk kegunaan 3-4 bulan.

B - Complex (120 Biji / 4 Bulan)
Vita-Lea (120 Biji / 4 Bulan)
Zinc (120 Biji / 4 Bulan)
Sustained Release Vita-C (180 Biji / 3 Bulan)
Ostematrix (120 Biji / 1 Bulan)

Harga Set Berpantang Shaklee  (Bukan Ahli) : RM 320
(Jimat 20 - 30 % dengan keahlian)

Kos 30 Hari Pertama : Rm 134
Dan Seterusnya : RM 74

Jimatkan?

Ada yang nak tanya kenapa nak kena consume sampai 4 bulan?

Dengan kehamilan selama 9 bulan, proses kelahiran dan seterusnya penyusuan, adakah cukup dengan berpantang atau dengan erti kata lain proses penyembuhan dalaman dalam masa 44 hari?

Even doctor pun akan suruh menjarakkan kehamilan sekurang-kurangnya 1 tahun disebabkan oleh penyembuhan dalaman.

Even ada orang yang berpantang up to 60 hari, 90 hari and 100 hari.
Semuanya kerana proses penyembuhan.


Sedang Hamil?
Beli sekarang dan consume sekarang (kecuali Zinc), set yang sama boleh diteruskan dari hamil sehingga berpantang.


Keterangan lanjut disini mengenai Set Kehamilan Shaklee

Kalau berpantang secara tradisional, kita dilarang makan itu ini oleh orang tua. 
Persoalannyan cukup ke zat-zat yang diperlukan oleh badan?
Senang je nak tau..
Kalau sembelit disebabkan kurang serat, melalui Ostematrix Shaklee masalah sembelit dapat diselesaikan.
(Sembelit semasa pantang memang menakutkan)

So dengan pengambilan supplemen ini lah kita "curi-curi makan" untuk mendapatkan zat.
Orang tua nampak macam kita makan set berpantang, tetapi sebenarnya kita sedang mendapatkan zat yang "dilarang" diambil dari makan melalui supplement Shaklee.
Best kan?
Hati mereka dijaga dan hati dan badan kita terjaga.



Kesan Sampingan

Dengan izin Allah, set Berpantang Shaklee selamat diambil even anak terkena jaundis. Dengan pengambilan set ini diteruskan dengan penyusuan susu ibu insyaAllah bayi anda akan sihat.



Kesesuaian / Ergonomic

Pertama sekali dalam bentuk pil mestilah telan aje, tak perlu rasa pahit semua tu.

Banyaknya nak makan / Kerapnya nak makan..!!!!
Hehehehe... nampak je banyak kali nak makan..
Sebenarnya.. 2 x je makan sehari..
Jadual dan konsultansi akan diberikan dan anda takkan terasa pun pahitnya berpantang itu.

Keberkesanan.

Let's people talk





Tenangkan fikiran anda.
Tak perlu pening-pening.
Set Berpantang Shaklee adalah yang terbaik untuk semua, samada bersalin normal atau secara pembedahan.

Mahu lebih jimat?
Dengan keahlian Rm 75 anda sudah layak mendapatkan product Shaklee dengan harga Ahli walaupun dengan pembelian pertama.
(20 -30% lebih jimat)

Hubungi Saya Untuk Mendapatkan Produk Shaklee dan Mendaftar Keahlian Shaklee

Shaklee Independent Distributor Anda
Haslinda (Mama Lynd)
SID 1090071
Wassap / SMS / Call : 0196038353
Facebook : LiveLynd Redo
Cash on Delivery (COD) : Klang, Setia Alam, Shah Alam, Kapar, Subang.


April 16, 2014

Nutriwhite - Spot Whitening Treatment

by , in

Spot Whitening Treatment

  • Memperbaiki kesan-kesan matahari serta jeragat kulit dengan cepat
  • Kuasa pencerahan botani dihasilkan daripada pati Likuoris dan Peony, yang amat bernilai disebabkan kesannya dalam mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit
  • Cats Claw menegangkan kulit
  • Vitamin C aktif membawa kecerahan yang baru untuk kulit anda dengan rawak wajah yang lebih halus

April 16, 2014

NutriWhite - Daily Defence Whitening Essence

by , in
Daily Defense Whitening Essence

Cara yang menyenangkan untuk mendapatkan kulit muka yang licin dan berseri yang diformulasi dengan:
  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit,
  • Strawberi Begonia untuk mengimbangkan pigmen
  • Kacang Soya untuk melembutkan dan mengurangkan tompok-tompok hitam
  • Mulberi untuk mencegah daripada kerosakan kesan daripada cahaya matahari
  • Di samping itu, Vitamin C aktif ditambah untuk memperbaiki kulit serta mengembalikan seri wajah
  • Lembut dan mudah diserap oleh kulit

April 16, 2014

NutriWhite - Gentle Action Makeup Remover

by , in

Gentle Action Makeup Remover

  • Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
  • Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
  • Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
  • Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

April 15, 2014

Set Penjagaan Kulit NutriWhite Shaklee

by , in

Setiap produk Nutriwhite membantu dalam mencerahkan kulit kusam dan meratakan tona tidak sekata dengan 5 cara yang berbeza.

  • Mencegah - Kesan memudaratkan daripada matahari dan alam persekitaran dengan melindungi kulit anda secara aktif dari sinaran UV dan cahaya matahari yang boleh menggelapkan serta merosakkan kulit.

  • Menyekat - Pemindahan pigment hitam daripada dasar sel kulit ke lapisan atas untuk mencegah kemunculan tompok hitam.

  • Mengurangkan - mengurangkan penghasilan pigmen hitam pada kulit dari menjadi gelap.

  • Mencerahkan - Warna melanin yang sedia ada serta tompok hitam serta menyerlahkan warna kulit secara menyeluruh.

  • Memperbaharui - Dengan menhilangkan sel amti yang mengandungi melanin berlebihan, agar kulit cantik berseri.



Rangkaian Product Nutriwhite terdiri daripada :


Pencuci Muka lembut dan segar yang di formulasi khas untuk membersihkan kulit anda.




 Dirumus khas untuk menenangkan kulit anda dan mengembalikan ia kepada keadaan PH asal serta kulit berasa lebih lembut dan cerah berseri.





Daytime Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 sangat ringan tetapi merupakan pelembab yang amat berkesan dan hebat.
Gunakan pada waktu pagi selepas Spot Whitening Treatment.





 Membelai kulit anda dengan nutrien yang diperkaya dengan sumber semulajadi di saat anda tidur. Kulit yang kering akan kelihatan lebih lembut dan cerah berseri pada keesokan pagi.



Gentle Action Make Up Remover
Penanggal alat solek yang licin dan tidak berminyak.




Spot Whitening Treatment
Mencerahkan tompok-tompok jeragat akibat panahan matahari, untuk wajah lebih cerah sekata, bersinar dan berseri-seri.





Daily Defence Whitening Essence
Diperkaya dengan bahan-bahan herba yang mencerahkankulit sambil menghidratkan dan melembutkan kulit anda.






Hubungi Kami, untuk mendapatkan product Shaklee.

Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353
Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor

April 15, 2014

NutriWhite - Overnight Renewal Whitening Cream

by , in

Overnight Renewal Whitening Cream

  • Memperbaharui dan mengembalikan keremajaan kulit sewaktu tidur
  • Linden menyihatkan serta melembapkan kulit secara mendalam
  • Scullcap mencerah dan menghilangkan radang kulit
  • Vitamin C aktif mengurangkan tompok-tompok hitam serta mengembalikan keserian wajah
  • Pada waktu pagi, anda akan bangun dengan kulit yang gebu, halus, cerah dan berseri

April 15, 2014

NutriWhite - Ultimate Protection Whitening Lotion

by , in
Ultimate Protection Whitening Lotion

  • Licin serta kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit kesan daripada cahaya matahari dan Mountain Arnica untuk menghilangkan radang kulit, pelembap yang bertindak daripada semua sudut ini melindungi anda daripada kesan-kesan memudaratkan cahaya matahari dan membantu membina daya ketahanan kulit terhadap kerosakan persekitaran
April 15, 2014

Nutriwhite - Soothing Radiance White Softerner

by , in

Soothing Radiance Whitening Softener

  • Ia lembut dan mengembalikan kulit pada pH yang seimbang
  • Kulit berasa lebih segar dan tegang dengan Rosemary
  • Kudzu menegangkan dan mencerahkan
  • Marshmallow melembapkan
  • Ianya sangat berkesan
April 15, 2014

NutriWhite - Dentle Deep Foaming Cleanser

by , in



Gentle Deep Foaming Cleanser

  • Membersihkan dan menyegarkan kulit
  • Rumpai laut menghilangkan kekotoran, membuang sel-sel mati dan menegangkan
  • Alga Hijau menyahtoksin dan melembapkan
  • Strawberi Begonia mencerahkan dan mengimbangkan pigmen
  • Lembut dan menyegarkan
April 13, 2014

Collagen Powder Shaklee

by , in





Apa yang special sangat Collagen Powder Shaklee ni?
  • Mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolegen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah.
  • Mengandungi berat molekul yang sangat rendah (1000 Dalton) yang mana amat mudah diserap oleh tubuh dan meningkatkan sistesi kolagen pada lapisan dermis dan berkesan.




Apakah kandungan Collagen Shaklee?


  • Ekstrak Biji Camelia Japonica
  • Kolegen Ikan
  • Ekstrak kekerang
  • Lactobacillus Acidophilus
  • Vitamin C
  • Vitamin B




Kebaikan Collagen Shaklee

Untuk Kecantikan
  • Menguatkan Rambut dan meransang pembentukan rambut.
  • menguatkan kuku dan mengekalkan warna kuku yang sihat
  • Melembabkan kulit dan elastisiti bertambah baik. 
  • Mengurangkan kesan parut
  • Mengurangkan tanda penuaan seperti pigmentasi dan kedutan.
Untuk Kesihatan
  • Collagen membantu mengurangkan dan mengurangkan risiko tulang rapuh.
  • mengurangkan kesan sakit sendi
  • Kesihatan mata dalam membantu pembentukan otot mata supaya lebih anjal.
  • mengekalkan fungsi otak yang sihat.



Dalam Masa 8 minggu, kesan kepada keanjalan kulit, kelembapan dan kekuatan rambut semakin ketara.




Tidak perlu lagi suntikan atau rawatan kecantikan yang merbahaya.


Apa kata pengguna Collagen Shaklee







Jadi dapatkan Kotak Pertama Collegen Shaklee anda dengan menghubungi 

Mama Lynd (Haslinda)
Wassap / Call / SMS : 0196038353
COD : Klang, Shah Alam, Kuala Selangor.
April 09, 2014

Set Kesihatan Wanita Shaklee

by , in

Wanita Hari Ini.

 

Tidak kisah la apa peranan anda..

Ibu..

Isteri..

Suri Rumah..

Anak Dara..

Ibu Bekerjaya..

 

Wanita menjadi tonggak keluarga..

Oleh itu wanita harus sentiasa sihat dan cergas..

Dalam waktu yang sama, wanita perlu mengekalkan kecantikan dalaman dan luaran demi orang-orang tersayang dan kepuasan diri.

 

Jom tengok supplement cadangan untuk wanita tersayang.

 








  •  Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.

  • · Meningkatkan kesuburan.

  • · Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)

  • · Membantu dalam menangani menopause.

  • · Menguatkan kuku & rambut.

  • · Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.

  • · Membantu menangani ekzema.

  • · Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.

  • · Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.

  • · Menguatkn immuniti badan.

  • · Mempelahankn process penuaan.

  • · Mengawal kolesterol.

  • · Bagus untuk saraf. 


 


 




Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

 

Fungsi EPA



  • Mencegah kanser

  • Mencegah pembekuan darah

  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan

  • Baik untuk pesakit jantung

  • Menghindar tekanan perasaan

  • Mencegah penyakit darah tinggi                


 

Tugas DHA



  • Mencegah asma

  • Meningkatkan daya seksual

  • Mencegah sakit kulit

  • Mengelakkan kanser payu dara

  • Mengelak kanser prostat

  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan

  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan




Antara manfaat Ostematrix




  • Membantu dalam pembentukan tulang & gigi yg sihat.

  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh).

  • Memulihkan kekejangan, kebas - kebas, sakit tulang belakang & simpul biawak (bagi preggy mommy).

  • Meringankan stress - mengelakkan gejala mudah meradang & murung.

  • Menstabilkan tekanan darah bagi memastikan tekanan darah berada tahap yg normal.

  • Meringankan sakit ketika haid. (Kelancaran saraf & pengecutan otot memerlukan kalsium yg mencukupi. Dengan kalsium yg cukup, kita tak mudah senggugut, retensi air)

  • Membantu kekal bertenaga & bersemangat walapun sibuk dengan urusan seharian (terutama bagi mereka yg bekerja)

  • Membantu masalah gastrik.

  • Membantu dalam pengurusan badan.

  • Membantu dalam mengatasi sembelit.





Kelebihan Ostematrix

 



  • Selain dari utk tulang & gigi, kalsium juga berfungsi:

  • Mengekalkan tekanan darah yg normal.

  • Membantu pengecutan otot & saraf.

  • Membantu mengurangkan sindrom PMS seperti kekejangan, kembung, moody. Amat sesuai bagi wanita yg selalu berhadapan masalah bila didatangi haid.


 

Lebih awal wanita menjaga kesihatan dengan pengambilan supplemen lebih besar langkah pencegahan bermula.

 

Hubungi Saya 

Pengedar Shaklee Anda

 

Haslinda (Mama Lynd)

SID : 1090071

Sms / Wassap / Call : 0196038353


 

 

 

April 08, 2014

Apa Itu Ovarian Cyst

by , in
Apa itu Ovarian Cyst ?

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/airyang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.

Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.

Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Ovarian Cyst yang normal adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Cyst jenis ini dinamakan sebagai FollicularCyst. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah kerana jika ia tidak pecah, saiznya akan bertambah besar serta membahayakan.


Perbezaan ovari normal dengan ovari yang mempunyai cyst

Siapakah yang Berisiko Untuk Mendapat Cyst ?

Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi . kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.

Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.


Apakah Simptom atau Gejala Ovarian Cysts ?

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:

  • Muntah dan Loya 
  • Sakit Perut 
  • Sakit semasa hubungan seks 
  • Sukar atau kerap kencing 
  • Rasa perut penuh dan tidak selesa 
  • Rasa berat pada ari-ari

Adakah Cyst Penyebab Masaalah Ketidak-Suburan ?

Cyst mempunyai pelbagai jenis dan kebanyakkanya tidak menjadi penyebab dan tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk hamil. Kebanyakan cyst tidak menganggu proses ovulasi atau persenyawaan. Tetapi sekirangan anda mengalami Endometriosis atau Polycystic Ovaries (PCOS), ia mungkin berkait rapat dengan masaalah kesuburan.

Bagaimana untuk Merawat Cyst ?

Rawatan masaalah cyst bergantung kepada jenis cyst yang dialami oleh pesakit. Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk.

Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ini pada sesetengah wanita.

Selain itu, anda boleh mencuba mengambil supplemen semulajadi GLA Complex Shaklee yang efektif membantu mengawal masalah ketidakseimbangan hormon. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.




Testimoni Pelanggan yang mempunyai masalah Cyst


"Saya nak share testimonial saya menggunakan GLA selama 2 bulan.. Alhamdulillah cyst saya telah pun mengecut dari 4+ cm (Tak ingat berapa yang tepat) kepada 3.6 cm.. tadi saya buat check up kat klinik nak tengok saiz cyst dan alhamdulillah.. dan period saya dah tak keluar period yang berketul-ketul lagi.. makan GLA adallah salah satu usaha saya sebab doktor pernah cadangkan saya buat pembedahan tapi saya tolak dan mencuba GLA ni.. mudah-mudahkan tahun 2013 nanti ada rezeki saya untuk pregnant pulak.. doakan saya ye kawa-kawan.."



 "Petang tadi pergi klinik untuk scan cyst ovariku.. kali terakhir scan pada julai lalu.. 2.73cm.. dan hari ini 1.4cm! Syukur Alhamdulillah..

Doc : Bagus ye, cyst dah kecut.. Macaman tu? memang takder ubat untuk kecutkan cyst ni..
Saya : Err.. saya cuma amalkan makan supplement.. Shaklee GLA..
Doc : Bagus! Tak payah operate.. tak elok pun operate-operate ni..

Alhamdulillah, sesungguhnya Allah jugallah yang berkuasa mencipta dan menghilangkan sesuatu..

Sujud Syukur"



Hubungi Saya,
Shaklee Distributor Anda

Haslinda (Mama Lynd)
SID : 1090071
Wassap / Sms / Tel : 0196038353