Kelebihan Set Berpantang Shaklee

Assalamualaikum.

Kalau dulu semasa pregnant, macam-macam ada dalam to-do-list,
Dari barang-barang persiapan baby, persiapan berpantang ibu sehinggalah persiapan untuk penyususan susu ibu.

Antara dilema yang paling lama dalam nak buat decision adalah set berpantang.
Macam-macam nak kena consider

Harga - mestilah yang berkemampuan dengan poket.
macam-macam range harga ada dari serendah Rm 80 hingga ke Rm 400.
Mau tak fikir panjang sebab penggunaan untuk 40 hari berbaloikah?

Kesan Sampingan - Hal yang paling besar semestinya sebab Jaundise la.
Macam-macam petua dan nasihat lah yang orang bagitau bila anak Joundis ni.
Terutama pemakanan emak.
Jamu or apa2 yang panas nak kena stop sementara anak Joundis.
So back to berbaloikah beli set berpantang mahal2 kalau tiba2 tak boleh ambil.

Kesesuaian / Faktor Ergonomik - Macam-macam jenis jamu ada. Kalau nak betul2 tradisional minumlah yang buatan sendiri macam air kunyit, ikan haruan dan macam-macam lagi. Tapi lalu ke tekak ni nak telan.
Kang tak lalu makan pulak kalau jenis jamu2 yang pahit-pahit tu.
So back to berbaloikah beli set berpantang mahal-mahal jika last2 tak lau nak telan.

Keberkesanan - Kalau tanya bidan google memang macam-macam testimoni yang diberikan. Dan semestinya masing-masing akan beri testimoni yang terbaik untuk product mereka. Dan conclusion yang akan diberikan masih "terpulang kepada kesesuaian tubuh badan seseorang"



Jom-jom saya permudahkan urusan anda untuk membuat pilihan.

Harga 
Bab Harga ni paling best sebab :
Pertama : 1-1nya set yang untuk kegunaan 3-4 bulan.

B - Complex (120 Biji / 4 Bulan)
Vita-Lea (120 Biji / 4 Bulan)
Zinc (120 Biji / 4 Bulan)
Sustained Release Vita-C (180 Biji / 3 Bulan)
Ostematrix (120 Biji / 1 Bulan)

Harga Set Berpantang Shaklee  (Bukan Ahli) : RM 320
(Jimat 20 - 30 % dengan keahlian)

Kos 30 Hari Pertama : Rm 134
Dan Seterusnya : RM 74

Jimatkan?

Ada yang nak tanya kenapa nak kena consume sampai 4 bulan?

Dengan kehamilan selama 9 bulan, proses kelahiran dan seterusnya penyusuan, adakah cukup dengan berpantang atau dengan erti kata lain proses penyembuhan dalaman dalam masa 44 hari?

Even doctor pun akan suruh menjarakkan kehamilan sekurang-kurangnya 1 tahun disebabkan oleh penyembuhan dalaman.

Even ada orang yang berpantang up to 60 hari, 90 hari and 100 hari.
Semuanya kerana proses penyembuhan.


Sedang Hamil?
Beli sekarang dan consume sekarang (kecuali Zinc), set yang sama boleh diteruskan dari hamil sehingga berpantang.


Keterangan lanjut disini mengenai Set Kehamilan Shaklee

Kalau berpantang secara tradisional, kita dilarang makan itu ini oleh orang tua. 
Persoalannyan cukup ke zat-zat yang diperlukan oleh badan?
Senang je nak tau..
Kalau sembelit disebabkan kurang serat, melalui Ostematrix Shaklee masalah sembelit dapat diselesaikan.
(Sembelit semasa pantang memang menakutkan)

So dengan pengambilan supplemen ini lah kita "curi-curi makan" untuk mendapatkan zat.
Orang tua nampak macam kita makan set berpantang, tetapi sebenarnya kita sedang mendapatkan zat yang "dilarang" diambil dari makan melalui supplement Shaklee.
Best kan?
Hati mereka dijaga dan hati dan badan kita terjaga.



Kesan Sampingan

Dengan izin Allah, set Berpantang Shaklee selamat diambil even anak terkena jaundis. Dengan pengambilan set ini diteruskan dengan penyusuan susu ibu insyaAllah bayi anda akan sihat.



Kesesuaian / Ergonomic

Pertama sekali dalam bentuk pil mestilah telan aje, tak perlu rasa pahit semua tu.

Banyaknya nak makan / Kerapnya nak makan..!!!!
Hehehehe... nampak je banyak kali nak makan..
Sebenarnya.. 2 x je makan sehari..
Jadual dan konsultansi akan diberikan dan anda takkan terasa pun pahitnya berpantang itu.

Keberkesanan.

Let's people talk





Tenangkan fikiran anda.
Tak perlu pening-pening.
Set Berpantang Shaklee adalah yang terbaik untuk semua, samada bersalin normal atau secara pembedahan.

Mahu lebih jimat?
Dengan keahlian Rm 75 anda sudah layak mendapatkan product Shaklee dengan harga Ahli walaupun dengan pembelian pertama.
(20 -30% lebih jimat)

Hubungi Saya Untuk Mendapatkan Produk Shaklee dan Mendaftar Keahlian Shaklee

Shaklee Independent Distributor Anda
Haslinda (Mama Lynd)
SID 1090071
Wassap / SMS / Call : 0196038353
Facebook : LiveLynd Redo
Cash on Delivery (COD) : Klang, Setia Alam, Shah Alam, Kapar, Subang.


Tiada ulasan: