Peranan GLA Untuk Kesuburan



GLA adalah tonggak utama dalam set kesuburan untuk wanita Shaklee.
GLA Complex merupakan produk asas dalam set kesuburan.
Bagaimana GLA berfungsi dalam menentukan kesuburan wanita.

GLA Membantu membaiki kitaran haid wanita.

Kitaran Haid yang konsisten amat penting dalam menentukan waktu subur wanita.
Waktu subur adalah waktu yang tepat dan penting untuk pasangan suami isteri "berusaha" dalam memastikan persenyawaan berlaku di dalam tiup falapio.

Bagaimana Mengira Waktu Subur Wanita?


Kitaran normal wanita adalah 28 - 35 hari.
Hari pertama haid dikira sebagai hari pertama kitaran bermula.

Hari ke 11 - 15 adalah dikira hari subur.
Dimana persekitaran dalam rahim wanita adalah sangat bersedia untuk persenyawaan.
Dimana ketika ini telur sudah dihasilkan dan berada di tiup falipio,
dan dinding rahim sudah menebal dengan kapilari darah untuk tujuan pelekatan telur yang sudah disenyawakan.

Oleh itu, mempunyai kitaran haid yang konsisten adalah sangat penting dalam mengetahui waktu yang tepat untuk "berusaha"

GLA Shaklee menyediakan persekitaran yang sihat untuk persenyawaan





Semasa waktu subur juga, tubuh wanita akan mengeluarkan satu cecair kesuburan yang membantu sperma untuk hidup lebih lama dalam tiup falopio.
Dan tidak semua wanita dapat menghasilkan keadaan ini.
GLA Complex membantu tubuh wanita menghasilkan mukus yang berkualiti untuk membantu sperma hidup lebih 5 hari, 
GLA juga berperanan menghasilkan persekitaran atau cecair yang membantu sperma bergerak ke tiup falopio dan memudahkan proses persenyawaan.
Persekitaran yang saling berkait ini dapat disediakan dengan pengambilan GLA Complex secara konsisten.

Testimoni


" Ana ambil GLA 3 bulan lepas.. memang niat nak tambah ahli sejak Dhiya setahun setengah. Tapi takder rezeki, macam-macam Ana cuba, still xder rezeki. So Ana ambil GLA ni, setiap hari Ana makan, member Ana yang share bagitahu kebaikan GLA ni, tapi tak terfikir akan preggy, hati dah redha kalau Dhiya yang last. mas amek pun tiada niat or mengharap akan preggy. Then last week selara makan Ana kurang, badan rasa lain macam. Hari yang sepatutnya period, ana check upt, +ve. Memula tak percaya ingat upt salah. Check 3 kali, line ke 2 kuar lagi.. petang check lagi.. masih sama. Sebab masih tak percaya kuar g beli upt mahal kat farmasi and alhamdulillah memang betul. sekarang semua anak-anak dari yang sulung smapi ke Dhiya x sabar nak tunggu bby. Check doc kandungan baru masuk 5 minggu lebih. Syukur Sgt."



"Pengalaman sendiri. Semenjak lahirkan anak pada bulan November2011 dulu saya tak datang period sampai sekarang lebih kurang 17 bulan walaupun anak tak fully breastfeed. Mula ingat perkara biasa walaupun anak sebelum ni xpernah lamabt macam ni. Tapi bila dah lama macam mula risau sebab badan rasa tak sedap dan perut rasa buncit je bila tak period ni. So saya tru consume GLA Cimplex dengan tujuan untuk membetulkan hormone. Amazingly, hari ketiga consume keluar keputihan yang banayk (mungkin sebelum ni tersumbat kot) dan hari kelima darah period saya keluar. Ahamdulillah. Saya bertambah cinta pada Shaklee."


Lebih info mengenai set cadangan untuk meningkatkan kesuburan suami isteri 



Allah sangat suka hamba-Nya yang berusaha dan meminta-minta dari Nya.
Disamping itu amalkan untuk terus berdoakan dan berusaha.
InsyaAllah akan memberikan ganjaran yang sewajarkannya.


Shaklee Distributor Anda 

Haslinda (Mama Lynd)
SID : 1090071
Wassap / Sms / Call : 0196038353
sitinorhas_linda@yahoo.com

Tiada ulasan: