Langkah 2 : Penurunan Kadar Kolesterol dengan Omega Guard

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.

Minggu ni kita belajar pasal jantung je.
"Kita" ke?
Saya la kot.
Tapi saya akan cuba fahamkan pembaca-pembaca dengan bahasa orang kebanyakan mcam saya ni

Sebab saya taknak bila ada orang tanya nanti saya just jawab 
"Makan je nanti kolesterol turun"

Tak puas hati camtu.
Otak saya perlu berfikir dengan cergas dan pintar supaya customer pun faham macamana produk-produk Shaklee bertindak.

Ok..
Kalau sebelum ini saya dah terangkan bagaimana phytocol bertindak dalam membenteras / memcegah dari kolesterol dalam badan meningkat.
Boleh refer Entry Langkah 1 : Pencegahan.


We move to the next step.
Penurunan dengan produk kesayangan saya iaitu OMEGA GUARD.

Mesti ada yang keliru 
"Phytocol turunkan kolesterol. Omega pun sama. Habis tu kenapa Shaklee buat produk yang fungsinya sama?"
Saya yang keliru awal-awal sebab tu saya study.

Perbezaan Fungsi Phytocol Dan Omega Guard Shaklee


Seperti yang saya terangkan dalam entry sebelum ini, Phytocol-ST bertindak dalam sistem pencernaan kita dan menghalang kemasukan kolesterol dalam salur darah kita.
So Fitosterol akan jadi bodyguard dalam sistem penghadaman kita.
Apa kita makan hari tu, fitosterol tahan.

Macamana pulak dengan kolesterol yang dah ada dalam salur darah?
Haaa.. tu keje Omega Guard Shaklee



Omega Guard berfungsi untuk menyingkirkan kolesterol dari dalam salur darah.
Soooo.. nampak tak?
Phytocol tahan kolesterol dari masuk, Omega Guard bersikan mana yang dah ada dalam salur darah.

Fungsi Omega Guard dalam menurunkan kadar kolesterol.

Omega Guard Shaklee, terdiri dari kandungan minyak ikan Omega-3 yang tinggi.
Omega Guard Shaklee mempunyai kandungan super tulen yang menjalani proses penyullingan 3 molekul.
  • Bebas dari logam berat dan bagan tercemar
  • Tidak mengandungi lemak trans dan oksida
  • Tidak berbau dan rasa ikan






Kelebihan Omega Guard Shaklee

Kepekatan kandungan DHA dan EPA yang terdapat dalam 1 kapsul Omega Guard Shaklee adalah yang tertinggi berbanding jenama lain.



Kebaikan dan fungsi lain Omega Guard boleh refer entry

So sekarang kita dah boleh gambarkan sikit-sikit macamana supplemen ni bertindak dalam menurunkan kadar kolesterol sekali gus menjaga kesihatan jantung kita.


Sayangilah Jantung Anda.
Selamat menjaga Jantung.

Untuk Lebih Info untuk produk yang bersesuaian dengan anda, boleh hubungi 



Shaklee Independent Distributor Anda

Haslinda (Lynd)
SID : 1090071
Sms / Wassap / Call : 0196038353

Email : sitinorhas_linda@yahoo.com

COD :
 Klang / Shah Alam / Setia Alam / Kuala Selangor


Tiada ulasan: