Tips Kurus Mudah Dengan Senaman Di Rumah

Saya suka..saya suka..


Saya suka bersenam.


Saya suka berpeluh.


Jika sebelum ni saya peruntukkan masa 30 minit selepas kerja bersenam dirumah guna video youtube, best sangat dapat berpeluh. Tapi tak lama sebab mungkin boring buat sorang2 kat rumah.


Then saya pergi Gym bertemankan adik ipar.


Tapi ambil masa sebab, Nak kena pergi ambil dia dulu, Lepas tu cari line clear untuk lari dari anak-anak.


Jadi usaha lebih kepada "proses" bukan aktiviti bersenam itu sendiri.


Tambah lagi suami saya pergi masjid, jadi takkan dia keluar pergi masjid saya keluar pergi Gym. Dia dah balik saya belum sampai. En Suami takderlah cakap apa-apa. Dia izinkan je tapi tanggung jawab kita yang buat saya rasa bersalah.


Then saya kena cari alternative lain.


 


Kena kembali ke senaman dirumah sahaja.


Dan seronok sangat jumpa channel baru untuk senaman dirumah.


Kalau kita search tips kurus dimana sahaja akan sebut mengenai senaman.


Dengan senaman bersama dengan mengamalkan Set Kurus Shaklee (Sebenarnya saya lebih suka guna nama Set Pengurusan Berat Badan), saya rasa badan saya lebih ringan dan fit dan berat badan akan turun secara sihat.


Itu peranan supplemen Shaklee.


Walau apa pun tips kurus yang kita amalkan, pastikan ia sentiasa semulajadi dan tidak memudaratkan kesihatan.


Tips kurus dengan senaman mudah di rumah ini sangatlah bagus. Dan tak perlukan masa yang panjang.


Jadi mak-mak boleh la cari masa sedikit untuk senaman dirumah ini ye.

Tiada ulasan: