Hebatnya Kebaikan Kacang Soya

artikel16


Minuman berasaskan soya mudah diperolehi di Malaysia.


Selain sedap.. ia juga mempunyai 1001 khasiat.


Sumber : Mingguan Wanita (10-16 October 2014)Kebaikan Soya


 

Murah dan Tinggi Protein


Ia merupakan makanan tinggi protein yang seimbang dan baik untuk kesihatan. Pada masa yang sama, harganya lebih murah dari sumber protein lain seperti daging merah, susu atau telur. Dikatakan sumber protein yang terkandung di dalamnya adalah sebanyak 50% bagi setiap 100 gram sekali gus menjadikan ia 2x ganda lebih hebat dari kacang tanah, 11x lebih bagus dari susu dan 3x lebih elok dari telur.


Kaya Dengan Bahan Mineral


Kacang soya juga kaya dengan sumber mineral yang berkhasiat seperti Kalsium, sodium, manganese, magnesium, zat besi dan fosforus. Pada masa yang sama, ia juga kaya dengan vitamin A, B, C, D serta lechitin.


Kurangkan Risiko Serangan Jantung


Sesuai dijadikan bahan pengganti susu untuk bayi yang menghadapi alahan terhadap susu lembu. Dipercayai, protein soya juga membantu untuk mengurangkan risiko serangan penyakit jantung.


Membekalkan Tenaga


Dikatakan kacang soya mudah dicerna sekaligus mengandungi semua asid amino yang diperlukan untuk membina dan membaiki tisu badan yang rosak selain membekalkan tenaga.


Kadar Lemak Yang Rendah


Bagi si penggemar sayur, berita baik untuk anda. Memandangkan kacang soya adalah sumber makanan protein yang baik maka ia turut mempunyai kadar lemak yang rendah. Oleh itu maka tidak hairanlah jika ia sesuai diambil oleh pesakit jantung dan kecing manis.


Kalau diikutkan produk soya terdapat dalam pelbagai bentuk. Minuman Kotak / Tin, Tou FoFa dan kegemaran saya soya panas.


Memang mudah diperolehi di kedai runcit dan juga pasar malam.


Tetapi.. ada 1 lagi sumber produk berasaskan soya yang terbaik.


Yang menjadi kegilaan penggemarnya kerana khasiatnya dan juga keberkesanannya menjalankan tanggungjawabnya sebagai "soya" yang selamat.


Apakah produk tu?


esp-soy-protein
Serbuk ESP Shaklee merupakan merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualit tinggi dengan asid amino yang tubuh anda perluakn untuk proses sintesis protein termasuk dengan 9 asid amino pentingKebaikan Protein Soya ESP Shaklee


kebaikan esp shaklee


Bagaimana mempelbagaikan cara pengambilan ESP Shaklee?


20-MUST-TRY-RECIPES


Dapatkan lebih info mengenai ESP


ESP Shaklee 


Testimoni ESP Shaklee


Hubungi saya untuk mendapatkan ESP Shaklee anda sekarang.


contact-icon


Mahu lebih Jimat?


Jom sertai promo October 2014 yang super jimat.


Tiada ulasan: