Disember 28, 2014

Vitalynd.com Sudah berdaftar dengan SSM

by , in

Alhamdulliah.


ssm-logo


Kedai Maya Vitalynd.Com sudah berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) diatas nama Relynd Enterprise.



Logo RelyndSA0315069-V


Alhamdulillah. Selangkah lagi langkah saya dalam menunjukkan komitmen yang saya serius dalam bisness.


Proses untuk membuka akaun syarikat Relynd Enterprise masih dalam proses kelulusan bank. Diharap semuanya berjalan lancar.


Nantik bila sudah complete semua saya update cara-caranya ya. Harap perkongsian saya dapat membantu rakan-rakan yang lain.


Terima kasih.


Disember 18, 2014

Produk Shaklee Murah

by , in

Assalamualaikum Cantek..


Percayalah produk Shaklee ni murah.


Beberapa hari lepas kami buat kelas "alam maya" tajuk malam tu Kebaikan Vitamin C. Salah 1 kebaikan group bisness Shaklee Vitalynd Empire dibawah group exclusive Jutawan, sesi tambah ilmu atau meeting hanya dilakukan menggunakan teknologi ikut peredaran zaman.


Sebab tu bisness ni memang sesuai u semua sebab tak perlukan masa dan kena keluar rumah. Tapi hati-hati pilih group ye takut nanti terdaftar bawah group tak aktif nanti tak bergerak jugak bisness kita.


Ehhhh.. ke laut pulak.


Back to topic Shaklee produk murah.


Ada sorang SID ni share kesan kebaikan Vitamin C selepas 1 tahun ambil secara konsisten.


Disebalik kisah-kisah kebaikan Vitamin C Shaklee saya macam tertarik dengan statement " Dah licin 2 botol maksudnya dah setahun lah consume SR Vitamin C"


Aihhhhh... setahun 2 botol je?


Macam tak logik.


Screenshot_2014-12-17-09-39-36


Jom kira..


1 botol SR Vitamin C = 180 tablet.


Kalau untuk imunisasi kita suggest 1 tablet sehari.


1 botol = 180 hari


180 hari = 6 bulan


6 bulan x 2 botol = 1 tahun.


Betul la...


Patut la rasa macam tak ingat bila last saya bukak botol baru SR Vit C tu.


Sooo.. memang terbukti lah Shaklee produk murah.


Sooooo.. semua ada peluang boleh jadi Si Cantekssss..

Disember 14, 2014

My Passion 2015

by , in
Assalamualaikum Canteks dan Sihat

December 2014 sudah.

Ada yang tengah review what happened during last 2014.

Dan ada yang tengah merancang for the next 2015.

Saya..

Impian Sentiasa Besar.

Walaupun yang diinginkan belum tercapai tapi setiap apa yang kita jalani mesti kita ada belajar sesuatu.

So what will be my passion for 2015?


Business


Of course with Shaklee will be the first. Because of what?

With Shaklee you not only learn how to sell. It's more than that.

Belajar untuk gaya hidup lebih sihat tubuh badan dan rohani, kemudian kongsi dan rezeki / sale akan menyusul. It's all about healthy life ever after.

Waahhh.. walau apa pun cubaan bisness lain yang kita cuba buat dengan Shaklee we never be alone. Lagi-lagi untuk baru yang nak berjinak-jinak dengan bisness.

Cuba kita buka bisness lain, kedai makan ke, hardware ke bengkel ke, dalam 100 nak jumpa 1 orang yang sudi tunjuk ajak step by step tu memang susah.

Dengan Shaklee you learn a lot of things but it will usefull for others bisness also.



Beauty


Wah..wah..wah.. dah masuk 3 series dan beranak 3 baru nak fikir pasal kecantikan Cik Lynd?

Krisis wanita pertengahan usia. Tapi trust me, if you feel healthy you will fill beautiful.

Dah rajin fikir pasal bedak yang sesuai, camner nak putar belitkan shawl.

Semangat wajar nak canteksss dan sihat.


Organise

Nak kembali aktif menguruskan kehidupan. Bukan sekadar follow the flow.

Nak merajin-rajin update kat www.rumahkuhidupkuterurus.blogspot.com

Organise rumah, financial dan life.

Yeahh.. yeah.. semangat Cik Lynd.



Disember 13, 2014

Cara Menguruskan Rumah Tangga

by , in

Assalamualaikum Canteksss..


Tajuk tak beringat.


Tapi apa salahnya yang baik dikongsi.


Saya memang agak suka bab-bab organising ni sebab life saya selalu tunggang langgang because of tak tau nak buat keje yang mana dulu.


Pernah jadi tak bila kita tengah lipat baju, perasan ada baju yang memang anak kita dah tak bleh pakai, then kita bangun dan gi cari kotak untuk letak baju lama.


Jumpa kotak ada berisi barang lain, kuarkan dulu barang lain tu, masukkan baju anak-anak then teringat yang baju kita pun ada dah tak bleh pakai, selongkar almari gi cari baju kita pulak. Habis 1 jam disitu.


Then bila ditoleh, lipat baju terbengkalai, barang lama dalam kotak tadi tak tempat plak.


Sudahnya?


Mak stress.


So memandangkan rumah sekarang memang agak tak terurus, then laptop kat rumah pun rosak so tak bleh nak uruskan hal bisness dengan lancar so saya nekad untuk menyelesaikan urusan rumah tanpa gangguan.


Tips nak menguruskan urusan rumah dengan lancar :




1. Buat To Do List


Supaya kita sedar bertapa banyaknya kerja yang perlu dibuat dan susun ikut priority. No-no-no masukkan urusan lain yang tiada dalam senarai.




2. Stay away from smartphone - loptop - TV


Ni pengacau ni. Niat hati nak scroll newsfeed laju-laju, sekali tersadai berejam. Aduih ni memang pengacau.




3. Kenyang perut suka hati.


Tolong selesaikan urusan perut sendiri dan anak-anak dulu. Baru je mula lap-lap dapur sekali anak request fries, keropok, nugget, telur hancur. Hais.. boleh buat lepas tu rajin nak ngelap lagi sekali. Lagi bagus request siap-siap dengan family nak ishtihar hari gantung kuali barang sehari 2.




4.Sediakan keperluan sebelum memulakan tugas.


Alaaa... sabun habis.. ala.. berus dah rosak.. alaaa.. penyapu bengkok. Haissss macam-macam pulak yang takder.




5. Enjoyyyyyyyy.


Don't be so stress. Kalau tengah vakum lantai tu ajak anak menari sekali. Kalau Kaseh n Awatif suka bertenggek atas vaccum. Jangan stress senyum sambil suruh dorang kutip mainan dorang yang besepah tak kira masa tu.


Dan ini To-Do-List saya untuk weekend ni.


Todolist


Wish me luck canteksss semua..


Jom menari sambil mop lantai..


Have a nice weekend.

Disember 13, 2014

Kenapa Jerawat Tumbuh dan Punca Jerawat di muka

by , in

Assalamualaikum Canteks..


Jerawat-jerawat jerawat


Like a never ending story to the me.


Saya terfikir kenapa jerawat tumbuh


Apa punca jerawat di muka


Tapi akibat dari krisis wanita usia perterngahan ini, nampaknya memang semangat nak fight with "jurawat" (Anak saya yang sebut)


Tambahan lagi kalau siapa dah baca entry saya sebelum ni tahu kenapa semangat membara sangat nak bercanteks sangat ni.


Kisah Saya Melawan Jerawat


Dalam dok study or search kat youtube pasal Routine Skin Care For Acne terjumpa satu video menarik ni.



Sebenarnya lokasi tempat jerawat tumbuh adalah petunjuk kepada masalah pada badan kita.




Jerawat



Macam saya jerawat banyak di sekitar mulut dan pipi.


Means saya ada masalah penghadaman dan mungkin pernafasan / udara.


Wahhhh.. sekarang saya fokus nak menyediakan persekitaran sihat untuk penghadaman saya.


Jerawat kawan-kawan kat mana?