Tips Kekal Bertenaga dan Energy Booster

Assalamualaikum Canteksss..


Selamat hari ahad.


Apa plan hari ini?


Ada yang keluar jalan-jalan dengan keluarga, ada yang berehat kat rumah dan ada yang stay kat rumah pada hari ahad untuk menguruskan rumah supaya dapat memulakan hari Isnin dan seterusnya dengan tenang dan teratur.


Pelbagai cara dan tips kita boleh study dan baca macamana menguruskan kehidupan. Yes.. it's just bangun pagi, uruskan anak-anak ke sekolah, pergi kerja, balik kerja, dan uruskan rumah tangga.


Kalau dikaji sebenarnya mesti ada orang yang punya rutin sama dengan kita tapi yang berbeza adalah bagaimana kita handle dan bersedia menghadapi kehidupan seharian.


Apa yang penting adalah, jiwa kita sentiasa tenang dan badan kita sentiasa sihat dan bertenaga untuk menghadapi rutin harian kita.


Tips Kekal Bertenaga Sepanjang Hari


1. Sebelum tidur rancang dan bayangkan hari yang kita inginkan untuk esok.


2. Mulakan pagi dengan rutin yang baik.


3. Mulakan mengambil makanan tinggi protein sebagai sarapan.


4. SENYUM bergaya depan cermin.


Sandi-13


Sooooooo... sangatlah penting untuk kita memulakan pagi kita dengan cara terbaik. Supaya hari kita pun berjalan dengan cara yang baik.


Meh sini Lynd kongsi 1 video yang best bersama dengan 2 mentor hebat ini.


Mereka kongsikan rutin pagi mereka.



Kalau yang tak boleh loading tu meh sini Lynd tolong senaraikan ringkasan perbincangan mereka.




Rutin Doktor Azizan Osman


Bangun 4 pagi dan berurusan dengan Allah


Update FB dan share perkara bermanfaat


Pandang muka mak


Pergi Gym




Rutin Prof Dr Muhaya


Bersyukur kerana masih hidup


Berangan dan gambarkan impian dan niat benda-benda baik.


Tengok cermin dan senyum


On Tv dan dan share topic Tanyalah Ustaz


Yoga / Sauna dan relax


Ambil supplemen dan sarapan jus.


Dalam kereta dengar ceramah dan sesuatu yang bermanfaat.


 Kalau ikutkan apa yang Prof Muhaya beliau mengamalkan supplemen setiap hari untuk kesihatan dan kecantikan tubuh badan.



Mesti ada yang tercari-cari supplemen apa yang sesuai untuk diamalkan sebagai energy booster dan juga untuk kesihatan tubuh badan.


Lynd cadangkan 2 produk asas ini sebagai Set Energy Booster Shaklee


Set Energy Booster



Energized Soy Protein (ESP)


Membekalkan protein yang membaiki sel-sel badan. Memberikan tenaga dan rasa kenyang berpanjangan.



Alfalfa Complex


Menyingkirkan toksik dalam badan (detox), dimana toksin dalam badan ini yang "meracuni" tubuh badan kita yang menyebabkan kelesuan.


Alfalfa juga meningkatkan kada metabolisme dalam badan yang akan menghasilkan tenaga.


Sooo.. jom kita mulakan untuk mengamalkan pengambilan supplemen setiap hari untuk menjadikan hari kita sentiasa cemerlang. Tak kisah lah sebagai ibu-bapa atau sebagai pekerja, kita perlukan permulaan hari yang baik dan tenaga berpanjangan.


Diharap tips kekal bertenaga sepanjang hari yang Lynd kongsi dapat memberi manfaat kepada semua ibu dan bapa diluar sana,


Untuk lebih informasi mengenai produk Shaklee, boleh hubungi saya



Lynd : 019 - 6038353


Cod : Shah Alam / Klang

Tiada ulasan: