Cara Elak Selsema Tanpa Ubat

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.


Malam ni Lynd nak share tips mudah dan simple je. Lagi pun update guna handphone so tak boleh panjang-panjang sangat.


Lynd nak Share :


Cara Elak Selsema Tanpa Ubat


Lynd dah test kaedah ni beberapa kali dan alhamdulillah menjadi. Masa 1st time hari tu ingat kebetulan tapi Alhamdulillah memang berkesan.


Terbaru Lynd gunakan dekat Awatif. Alhamdulillah juga dan rasa tanggungjawab Lynd untuk share cara ini.


Guna cara ini bila rasa geli-geli tekak or tanda2 selsema dah datang tu. Untuk kanak-kanak bila dah nampak hidung mula hingus2 nipis tu kelihatan.


Cara elak selsema tanpa ubat :


1. Minum air 2x ganda dari biasa. Letak botol depan mata dan minum je banyak2. Biarlah kalau asik nak terkencing pun.


2. Ambil supplement Vitamin C 2x ganda dari dose normal. Kalau Cantek Sihat pengguna Shaklee cadangan saya




Dewasa : 1 biji SR Vitamin C setiap 5 jam


Kanak-kanak : Chewable Vitamin C 1 biji setiap 5 jam



3. JANGAN sebut "Rasa nak selsema la", "Macam nak batuk je". Pendek kata jangan sebut langsung apa yang kita TAKNAK. Buat tak tahu je.. sama juga bila nampak tanda2 pada anak.


InsyaAllah jika kaedah ini berkesan pada saya, apa kata SihatCanteks semua pun cuba juga. Lagi bagus penyembuhan tanpa ubat dari melibatkan kos tambahan untuk beli ubat-ubatan.


IMG_20150222_204934

Tiada ulasan: