Perlu ke makan supplemen semasa mengandung

Assalamualaikum Canteks dan Sihat..


Alhamdullillah kehamilan saya masuk minggu ke 25.


Agak excited untuk menghadapi 3 bulan  yang mendatang sebab selain menunggu kelahiran adik baby, banyak rancangan sedang diatur untuk 3 bulan ni.. lepas tu 2 bulan maternity leave.. then 2 bulan lagi kerja makan gaji.


Allah.. saya tak pernah rasa setahun yang akan saya tempuh 2015 ini terlalu pendek dan sebab macam-macam perancangan sudah diselit dan perjalanan itu terlalu jelas.




Saya sudah "design" kehidupan tahun 2015 saya



Doakan saya segala rancangan saya berjalan lancar ye.


Disebabkan itu lah walau bagaimana keadaan sekali pun saya perlu fit dan sentiasa sihat sehingga ke saat akhir kelahiran adik baby nanti dan seterusnya semasa berpantang nanti.


So disitu sudah terjawab soalan " Perlu ke makan supplemen semasa mengandung?"


Kalau canteks sekelian ni boleh mengamalkan pemakanan seimbang dan nutrien yang diperlukan bagi wanita hamil setiap hari so canteks sekelian tak payah ambil supplemen.


Saya pernah share experiment saya sebelum ni disini.


Dah la pemakanan tak balance dan ambil caffein berlebihan kesannya memang badan lemau.


No-no-no.. itu tak boleh untuk Lynd Vitalynd. Saya tak boleh melepek disofa melayan aliran darah yang perlahan (Low Blood Pressure) dan HB Low.


Minda, badan dan semangat saya kena kuat. Demi mereka..


20130105_173327


20140109_213033


599526_487510131303271_546015973_n


So Saya perlu ambil supplemen semasa hamil kerana :




1. Saya perlu Sihat dan Kuat Untuk Uruskan Keluarga


2. Saya perlu pastikan adik baby mendapat nutrisi terbaik sebab dari saya sahaja dia mendapat zat.


3. Saya taknak kesihatan yang tak baik mengganggu perancangan masa depan saya. Saya perlu cepat cergas.


4. Saya tak dapat nak pastikan semua nutrisi yang cukup saya ambil setiap hari lagi-lagi susu memang saya tak minum.


5. Amanah Allah, tubuh badan saya, baby dalam kandungan dan keluarga, saya perlu jaga dan berikan yang terbaik.



Bukannya susah pun nak ambil supplemen ni. Nampak je macam banyak dan bila masa nak makan.


Vitalea + BComplex + Vitamin C : Selepas Sarapan.


Omega : Lepas Lunch


Ostematrix : Sebelum tidur. 


Bukannya mahal sangat pun. 1 botol boleh tahan 3-4 bulan.


Set Kehamilan 2


Lebih Info mengenai Set Ibu Mengandung.


InsyaAllah.. dan saya pasti setiap dari canteks yang membaca ni pun mahukan yang terbaik untuk diri dan orang-orang tersayang. Jom mulakan dari sekarang. Jangan tunggu lagi. Tambah-tambah lagi Vitalea dan Ostematrix tengah Promo February 2015.


Set Kehamilan


Hubungi Sekarang untuk kita sama-sama sihat dan canteks.


Haslinda Lynd(1090071) 


Call / WhatApps / SMS : 019- 603 8353


COD : Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Tiada ulasan: