Set Berpantang Shaklee Selamat Untuk Bayi Jaundis

Assalamualaikum Canteks dan Sihat.


Kandungan Lynd dah nak masuk 28 minggu. Baby Indah memang sangat aktif jadi peneman mama dia ni.


Kalau dulu time-time gini memang sedang sibuk buat persiapan untuk sambut baby dan berpantang. Sekarang ni relax lagi sebab hangin nak shopping and menyelongkar barang belum datang.


Kalau dulu antara dilema atau pemburuan paling lama dan complicated adalah nak cari set berpantang.


Apa yang yang susah sangat nak pilih set berpantang?





  1. Keberkesanan kepada Ibu



  2. Harga Sesuai dengan bajet



  3. Ergonomik / cara penyedian mesra pengguna



  4. Kesan terhadap penghasilan susu ibu



  5. Kesan jika baby terkena jaundis / demam kuning



Lynd dulu point no 5 tu yang paling dilema sebab macam 1st baby tu jamu pilihan saya tak boleh diambil sebab baby ada jaundis. Barang dah beli sekali tak boleh ambil sebab takut baby "panas" dan jaundis lambat turun.


Then semasa baby no 2, saya study betul-betul yang mana boleh diambil walaupun baby kena jaundis. Nasibaik Awatif tak kena jaundis tak lama so lepas seminggu jugak baru ambil jamu-jamu tu.


Tapi untuk kandungan kali ke 3 ni lagi senang. Dah tak payah pikir banyak-banyak dah sebab Set Berpantang Shaklee memang selamat diambil sebaik sahaja selepas bersalin dan walaupun baby ada jaundis (Kecuali Alfalfa - berasaskan herba).


Dan 1 lagi phobia semasa berpantang adalah sembelit. Saya memang cari set berpantang yang dapat mengelakkan dari masalah sembelit dalam pantang. Gerun wehhhh.. Alhamdulillah Set berpantang Shaklee memang dapat membantu kita untuk mengelakkan sembelit.


Alhamdulillah.. Hal pemilihan set berpantang memang settle. benda yang paling susah dulu dah jadi paling senang sekarang.


Set Berpantang Shaklee


Set Bersalin Shaklee Premium


Tambah lagi Set Kehamilan Shaklee boleh digunakan sepenuhnya sehingga berpantang dan menyusu. Just topup Zinc (untuk membantu proses penyembuhan luka) dan Alfalfa (Untuk penyusuan dan proses slimming)


Settle 1 bab untuk Pemilihan Set Berpantang


2 ulasan:

Set Berpantang Shaklee / Set Bersalin Shaklee berkata...

[…] Tidak memberi kesan kepada bayi yang menyusu dengan susu ibu. […]

Promosi Set Bersalin Shaklee Murah April berkata...

[…] Tidak mengganggu penyusuan susu ibu dan selamat bayi jaundis. […]