Mac 30, 2015

Happy Birthday Kesayangan Dan Kebijaksanaan

by , in

Hannah Damia Awatif..


Kasih Sayang, Kebijaksanaan, Kesayangan.


Haaaa.. nampak tak di situ?


2 kali penekanan "Sayang" kat nama budak ni.


Tu yang terlebih kesayangan..


Tang bijak? Panjang akalnya.. lagi-lagi tang bahasa dia..


01042012701



07042012715-Optimized



31032012699



Inilah budaknya.. Hari-hari terawal kelahiran.


Kerana Awatif lah mama bersedia untuk bijak.


Masa mengandungkan Awatif ni, mama berdebar sebab takut tak dapat handle 2 orang anak. Kerana Awatif lah mama belajar dan berkecimpung dalam dunia Home Organising. Kes gelabah punyer pasal. Tapi Alhamdulillah.. kerana Awatif lah mama lebih bijak dan tenang handle budak 2 ketui.


Walaupun masa lahirkan Awatif agak tragedi sikit, proses contraction sampai bersalin sume "senang" tapi nak keluarkan budak 3.89kg tu secara normal dan "mudah" menyebabkan mama ke OT.


P1020265-Optimized



Budak selamber tenang..


Yes.. tenang dan senang..


Tak mencabar macam kakak.


Kalau ingatkan senangnya jaga Awatif ni masa kecik-kecik memang anak lagi 8 pun sanggup.


Tak pernah terfikir pun dalam pantang boleh tidur dari malam sampai ke pagi.


Yes.. Dari dalam pantang, sampai ke setahun sampai lah dah stop susu badan budak dodet ni memang tak bangun malam.


Bukan ke itu yang biasa jadi igauan ibu-bapa?


Dengan Awatif.. mama tidur malam macam takder anak kecik. Masa minum botol pun memang takdernya bawak termos ngan botol susu masuk bilik.


Masa nyusu badan pun lepas susukan, letak kat baby cot, terkelip-kelip lepas tu tidur.


Tak ker nikmat ada anak macam tu?


Gi nursery pun.. tiada istilah menangis taknak gi sekolah. Meragam ke apa. Selamber tenang.. mama yang risau budak ni tenang sangat naper? Tak sayang mama ke? Tak sedih ke mama nak gi work ni?


Ok mama touching lebih.


P1020948



Tenang tak saya di pagi hari? Saya tenang pun mama ada masalah?


20130202_104717 20130202_104750



Bila semakin besar, keceriaan makin terserlah. Peramah dia semakin berkembang. Manjanya jadi igauan.


Budak ini.. boleh buat kita sengeh sorang-sorang. Dia memang toys mama. Digolek.. digentel.. diuli.. itulah Awatif.


Riak muka dia yang selamber.. Sengeh dia bak bulan.. Manja dia yang menggoda.. Ouhhhh.. buat mama rasa taknak berganjak.. Dunia hilang bila mama dengan Awatif.


Haslinda Lynd 2 Haslinda Lynd 3 Haslinda Lynd



Haaaa.. tak tahan tengok gambar-gambar Awatif..!!!


Di usia 3 tahun.. kebijaksaan bercakap tak dapat dibendung lagi.


Celoteh dia.. peramah dia.. Memang meleleh air mata..


Suara halus dia memang...ermmmmm... Tak tau lah..


Mungkin sebab tu lah dia kesayangan.. Kesayangan nursery, acu, nenek dan semua orang.. Sebab suara manja dan bodek dia memang menghiburkan.


Pandai ambil hati.. Allah.. terima kasih atas kurniaan pinjaman-Mu ini.


Kalau orang kata tunggu bulan jatuh ke riba.. Yes.. bulan dah jatuh keriba dan dalam pelukan mama.


3 tahun Allah pinjamkan Awatif.. dan mama harap pinjaman ni kekal selama-lamanya..


Semoga Allah beri mama kebijaksanaan untuk mendidik anak-anak Syurga ini supaya kita dapat berkumpul lagi di syurga.


Terima Kasih Allah..


Atas kurniaan Anak Syurga ini..


Ketahuilah Awatif.. Mama adalah mama yang paling bertuah kerana menjadi mama kepada Awatif.


3 tahun yang indah.. dan demi masa depan yang terang.. Mama Doakan Awatif berjaya dunia akhirat..


Happy Birthday and I Love You Hannah Damia Awatif.


Haslinda Lynd 4


Terima Kasih Allah.

Mac 27, 2015

Kenapa Saya Bersusah Payah

by , in

[ Kenapa Saya Bersusah Payah?]


Kenapa saya memilih untuk bersusah payah memerah otak dan keringat untuk berkongsi kebaikan produk dan peluang menjana pendapatan?


Kenapa saya tidak memilih untuk tercongok depan tv, menguruskan rumah tangga 1 per 1, melayan anak-anak sepuas-puasnya dan menjalani hidup yang tenang?


Kenapa saya memilih untuk menyusun dan menyelitkan segala tanggungjawab saya sebagai ibu, pekerja sepenuh masa dan part time bisnes dalam masa 24 jam yang sama seperti orang lain ada?


Kenapa? Kerana DUIT?
Terdesak sangat ke kewangan saya?


--------------------------------------------------------------------------------


SEBAB 1 : Saya "penat" membaca kisah orang.


Yes.. saya penat baca cerita orang..


"Dia selesaikan segala hutang dalam masa 4 tahun.. Dia buat gini..begitu.. dan begini.. sudahnya hidup dia bebas hutang sekarang"


What???? Bukan ke normal kehidupan dengan hutang kerete, hutang kredit kad, personal loan, ansuran pinggan mangkuk, main kutu untuk bayar road tax. Dapat gaji.. bayar hutang..
Kalau ko takder hutang tak normal.


Setakat ada duit sikit-sikit dari bonus sekali setahun boleh je nak bawak anak-anak gi berjalan, nak renovate rumah sikit-sikit. Dah lah.. itu kehidupan normal.


"Pasif income dia buat dia boleh pergi bercuti sebulan pun takper.. gi haji / umrah tiap tahun.. Anak dia tak sihat tak payah fikir nak apply cuti.. Masa dia untuk keluarga no 1 kerana masa dia untuk bekerja dan dapat duit tu no 2.."


Penat baca kisah orang "TAK NORMAL".. Aku pun nak kehidupan tak normal macam tu..
Penat sangat bercerita hal orang..
Bila aku nak cerita hal aku, apa yang aku buat hingga aku berada di tempat yang orang lain pun nak jadi macam aku?


Penat baca dan dengar cerita orang.. biar aku penat berusaha untuk buat kisah aku sendiri..


----------------------------------------------------------------------------------


SEBAB 2 : Kalau Saya Mati...


Pejamkan mata sejenak... kalau aku mati..


** Siapa nak bayarkan hutang aku?
** Siapa nak bagi duit belanja kat mak ayah aku?
** Berapa biji masjid aku dah buat untuk jadi saham aku kat kubur?
** Ada ke "Mama Baru" yang sanggup menanggung anak-anak aku?


-------------------------------------------------------------------------------------


SEBAB 3 : Ini je yang aku tahu..


Kenapa Shaklee?
Bukan bisnes lain yang "menjanjikan" pulangan lompat bintang..


Sebab ini je yang aku yakin dan aku "mampu"..
Aku takder modal berkoyan-koyan nak bukak kedai..
Aku takder kemahiran buat kek, jahit manik, bagi training, atau apa-apa kemahiran lain.


Yang aku mampu menjaga kesihatan sendiri, rasa berkesan, aku kongsi. Perkongsian yang membawa manfaat kepada orang memberi manfaat kepada orang lain.


Aku takder masa 36 jam untuk join meeting, jumpa supplier, gi cari pelanggan. Aku hanya ada masa 24 untuk tercongok depan computer / hp untuk berkongsi, belajar dan berbincang dengan rakan niaga yang lain.


--------------------------------------------------------------------------------


Dan kerana 3 sebab inilah saya memilih untuk keluar dari zon tersadai.. Saya nak "design" kehidupan saya sendiri..
Saya baru tahu "Allah mengikut seperti sangkaan hamba-Nya"


Saya tak boleh menjalani kehidupan "Normal"
Saya nak jadikan kehidupan "Impian" itu menjadi sesuatu kehidupan "Normal".. Bukan sekadar mimpi..


Saya mula bermimpi.. dan biar Allah beri apa yang saya sangka..
dan itu kehidupan "Normal" saya.. Dan bukan lagi sekadar membaca kisah kehidupan orang lain..


Saya mahu Normal kan Impian saya..
Dan sebab itulah saya bersusah payah demi "menormal"kan Impian saya..


Haslinda Lynd
I create and design my own life..


https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=797476503670833&id=686796594738825

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=797476503670833&id=686796594738825
Mac 23, 2015

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

by , in

Assalamualaikum.


Sebagai seorang Islam memang menjadi kewajipan kita untuk memastikan setiap apa yang kita makan seharusnya Halal.


Apatah lagi sebagai orang yang mengedarkan produk tersebut kepada orang ramai, kita perlu memastikan produk tersebut halal sebelum diedarkan.


Bagaimana dengan Produk Shaklee?


Halal Ke Produk Shaklee?


Sijil Halal Shaklee


Alhamdulillah.


Rangkaian produk Shaklee disahkan Halal oleh Islamic Services of America (ISA) yang merupakan sebuah badan yang diiktiraf oleh JAKIM Malaysia.


Jadi tiada keraguan untuk kita mengambil rangkaian produk Shaklee sebagai makanan tambahan seisi keluarga anda.


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


 

Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 23, 2015

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

by , in

Assalamualaikum.


Seperti di entry-entry sebelum ini saya amat menekankan bahawa kekuatan Shaklee adalah produk.


Yes.. Mesti ada yang kata semua orang kata mereka bagus dan saya tak menafikan itu. Tetapi menjadi tanggung jawab saya untuk memperkenalkan Shaklee. Kenali dan jatuh cinta dengan produk yang menjadi sebab kenapa ramai ahli Shaklee berjaya menjana pendapatan sehingga 6 angka.


Lebih anda jatuh cinta, lebih banyak yang anda kongsikan kebaikannya, lebih ramai yang ingin merasainya dan makin ramai mendapatkan produk Shaklee.


Jom kenali produk Shaklee dan Keistimewaan Produk Shaklee


produk shaklee


Pengasas produk Shaklee adalah Doctor Forrest C. Shaklee, yang menemui ramuan pertama multivitamin iaitu Vitalize Mineral yang sekarang dikenali sebagai Vitalea. Dan Perkataan VITAMIN yang digunakan sekarang adalah berasal dari penemuan Vitalize Mineral.


Menarikkan?


Shaklee tidak memandang ringan terhadap kualiti dan keselamatan pengguna produk.


Shaklee mempunyai pasukan saintis dan penyelidik mereka sendiri dalam menjalankan ujian sesuatu produk samada sebelum proses pengeluaran atau proses penambah baikkan.


produk shaklee 3


produk shaklee 4


Jadi Shaklee sangat mengambil berat mengenai keselamatan setiap produk mereka dan kesan pada manusia.


Jadi dari segi keselamatan tiada keraguaan untuk pengguna Shaklee.


Dari segi kestabilan bisnes pula,


produk shaklee 2


Dan terbaru pada tahun ini, Shaklee Malaysia telah memenangi anugerah Best Brand in MLM dalam kategori Nutritional Supplement


best-award-3 best-award-4


Jadi kita tidak perlu was-was lagi mengenai kestabilan syarikat dan juga keberkesanan produk.


Walau pelbagai fitnah, kegawatan ekonomi dan isu yang timbul, Shaklee tetap kukuh kerana asas kami benar dan teguh.


Tiada lagi keraguan untuk anda menyertai Shaklee sebagai salah seorang yang berjaya dalam bisness Shaklee.


Syarikat Yang Kukuh dan Produk Yang Diyakini Selamat.


Shaklee bukan sahaja menjamin kesihatan anda tetapi kewangan anda.


produk shaklee 7


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

 
Mac 23, 2015

Persiapan Menghadapi GST

by , in

Assalamualaikum.


1 April.


Di newsfeed dah macam-macam emosi dah terpampang.


Ada baik dan ada buruknya EMOSI itu.. kerana EMOSI itulah kita bertindak (sepatutnya)..


Dan Tindakan yang kita pilih itu haruslah memberikan hasil.


Are-you-ready-for-GST-in-Malaysia-2


Sedia atau tidak 1 April akan datang.


Sedia atau tidak harga barang akan naik.


Sedia atau tidak kita tetap kena beli susu, pampers anak. Dan kehidupan perlu diteruskan.



Jadi apa yang perlu kita buat?


Marah-marah di media sosial?


Sembang pung-pang-pung-pang di khalayak?


Terpulang.. itu pilihan masing-masing..



Tapi apa yang berubah?


Anak masih perlu disuap dengan makanan.


Kain baju masih perlu berganti.


Hutang dan pinjaman perlu dibayar.


Anak masih perlu ke sekolah.


Tidak salah marah dan berasa tertekan.


Tapi gunakan EMOSI marah dan tertekan itu sebagai "sebab" untuk kita buat sesuatu. Dan sesuatu itu perlulah perkara yang boleh mengubah hidup kita. Benda yang kita boleh kawal.


Apa yang kita boleh kawal dan tak mustahil untuk kita ubah?


man_looking_in_mirror


Diri Kita Sendiri.


Yes.. Saya bukan lah sesiapa yang nak saya ulas mengenai kerajaan, negara, ekonomi apatah lagi dunia. So kat sini saya hanya nak cerita mengenai diri sendiri.


Apa yang kita boleh buat sebagai persiapan menghadapi GST.


171209_GST_GST


Ok.. Untuk lebih difahami dalam gaya bahasa orang biasa adalah "kos tambahan" yang akan dibayar oleh pengguna setiap kali berbelanja.


Contoh, jika dulu kita boleh dapat 3 paket lampin pakai buang dengan harga RM 100.


Tetapi dengan perlaksanaan GST kita perlu bayar Rm 106.


Contoh lain, jika dulu kita belanjakan Rm 3000 untuk perbelanjaan isi rumah, so secara kasarnya kita perlu bayar Rm 3180.


Itu secara kasarnya lah.. Mungkin tak sebanyak tu dan mungkin lebih lagi. Kita tak tahu.


So ada 2 pilihan kita boleh buat untuk menghadapi situasi ini.




PILIHAN 1 : Kurangkan Perbelanjaan


PILIHAN 2 : Tambah pendapatan.



Pilihan no 1 bermaksud kita perlu cut cost sara hidup kita. Yang mana boleh kawal, kita kawal yang mana kita boleh potong, kita potong. Tapi sampai bila?


Pilihan No 2.. Tambah pendapatan.. dan itu adalah tidak limited. Ia bukan sekadar menampung lebihan dari pembayaran GST tetapi untuk mengembangkan kehidupan kita.


Apa yang boleh buat untuk tambah pendapatan?


Pilihan yang ada samada pelaburan atau berniaga.


Saya bukanlah orang yang sesuai untuk mengulas mengenai pelaburan ribu-ribu, bisnes bermodal puluh-puluh ribu tetapi saya hanya boleh kongsikan apa yang saya buat sekarang. Dan saya rasa tak patut untuk saya simpan cara ini seorang diri.


Disini saya ingin kongsikan cara menjana pendapatan tambahan bersama Shaklee.


Saya dah siap post beberapa siri bagaimana dan peluang yang disediakan oleh Shaklee untuk menjana pendapatan tanpa modal ribu-ribu.


Side Income with Lynd


Side Income With Shaklee by Lynd The Series


Rakan-rakan boleh go through part by part dalam siri tersebut supaya senang difahami.


Dalam salah 1 bahagian iaitu Cara Daftar Keahlian Shaklee, sudah diterangkan bagaimana untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee.


Tetapi disini Lynd terangkan sekali lagi special sebagai persiapan menghadapi GST.


Pilihan 1 : Daftar Keahlian dengan Rm 65 + Rm 10 (Postage)


Selepas pendaftaran, anda terus layak untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli tanpa perlu menyimpan stok.


Saya akan beri guideline untuk anda membuat marketing samada secara online / offline.


Ahli perlu masa untuk study mengenai produk dan paling berkesan sebenarnya merasai sendiri keberkenannya dan kongsi kebaikan produk Shaklee.


Jika ada yang berminat, minta bayaran dari pembeli sebagai tanda mereka confirm pesanan, anda boleh terus order melalui online dan terus pos kepada pelanggan.


Anda layak untuk mengambil untung runcit atau jika cukup point boleh dapat bonus pada bulan berikutnya.


Pilihan 2 : Pembelian dengan 200 UV dan KEAHLIAN PERCUMA


Cara ini macam kaedah simpan stok tapi kelebihannya anda jimat RM 65 untuk keahlian.


Stok tersebut boleh dimakan sendiri supaya kita dapat merasai sendiri kebaikan produk dan selebihnya boleh dijual.


Apa produk yang nak beli?


Yang ini ikut keperluan masing-masing. Jika anda ingin mencuba untuk turunkan kadar kolesterol, ambil 2 set dan cukupkan 200uv, consume sendiri 1 set, dan kongsi kebaikan produk dan jual 1 set.


Dan dengan 200 UV ini anda akan menerima bonus cash lebih kurang Rm 31 ke akaun anda pada bulan depan.


Sikit ke? Cukup lah untuk tanggung GST dengan bila berbelanja Rm500 kat pasaraya nanti.


Kaedah 3 ini istimewa untuk bulan March 2015 sahaja.


Ngam-ngam  sebelum GST.


JIMAT SEMPENA PROMOSI ESP


Promo Buy 6 free 1




Apa yang ditawarkan dengan Promosi March 2015 ESP Shaklee ?


** PERCUMA 1dengan pembelian 6 Canister ESP Shaklee


** PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai RM 65


** REBAT tunai bernilai Rm 36 pada bulan April


** DISKAUN 15 – 20 % untuk pembelian semua rangkaian produk Shaklee


** Bimbingan Menjalankan perniagaan bersama Vitalynd.com secara part time atau full time



Yang bestnya Pilihan ke 3 ni, ESP memang menjadi kegemaran ramai pengguna ESP dan dengan keberkesanannya ramai yang akan jatuh cinta dengan ESP Shaklee.


So grap this promo, dan dapatkan keahlian percuma dan mulakan perniagaan pertama anda dengan Shaklee bersama Vitalynd Empire.


Kenapa Lynd sangat cadangkan Shaklee sebagai bisnes pertama anda?


Sebab dengan risiko rendah dan tidak perlukan modal tetapi anda boleh melangkah jauh bukan sekadar untuk meloloskan diri dari "ugutan" GST.


Dan tak mustahil, 1 hari nanti anda akan berterima kasih kepada GST kerana kemarahan kepadanyalah kita bertindak untuk mengubah hidup kita.


Jika anda masih rasa Shaklee  bukan untuk anda, takper.. tapi do something. Change your life.


4m4aY


Cari lah peluang yang ada diluar sana untuk mengubah kehidupan kita.


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 20, 2015

Look For Someone You Can Talk With

by , in

Look For Someone You Can Talk With


Assalamualaikum Canteks Sihat.


Hari ni jumaat. Kita cerita santai sikit lah.


Anyway.. jumaat.. dah selawat?


Boleh baca Power of Selawat kat sini.


Oklah.. hari ni Lynd nak share sikit dengan seseorang yang Lynd sangat admire.


Seorang lelaki India, Rajoo yang Lynd anggap dia macam sifu. Sifu dalam kerjaya dan juga life.


Dia suka cerita pasal ermmm.. nak kata personal life pun tak jugak . Tapi dia suka cerita how he self motivate diri, dia suka cerita pasal how he communicate with God some sort of that. Ouhhh.. dia memang jarang cerita pasal isu semasa macam politik ke atau sembang-sembang kosong.


Ok dia ni saya rasa dah umur 6o lebih dah. Sebenarnya dah retire then company panggil dia kerja balik sebagai contrak untuk support "young engineer". Tapi semangat dia, energy dia, kesihatan dia omak aihhh.. kalah kita yang muda.


Dia cakap masa awal-awal masuk dulu dia macam risau sebab gap umur / generasi akan mengganggu serba sedikit kerja. Tapi kami-kami ni kan out going.. dan dengan rasa hormat membuatkan kita boleh IN. Tapi tu la hal-hal main2 gurau-gurau ni dia gelak je la.. (Tiba-tiba terbayang senyuman dia).



Dia selalu bagi kata-kata semangat. Dia selalu cerita macamana dia bermonolog dengan "mesin" kat kilang ni kalau dia hilang punca bila nak settlekan masalah. Mula-mula tu saya tak faham.. tapi saya suka dengar dia cakap.. dia suka sebut pasal "GOD".. Dia sangat percaya pada tuhan dan dia sangat bergantung dan menyerahkan diri kepada tuhan mengikut kepercayaan dia lah.


Dan saya suka dengar..


Tapi.. Saya tak berapa nak hadam.. mean faham tapi tak masuk ke dalam hati.


And selepas saya join IMKK, ada beberapa sesi dengan Doktor Azizan Osman mengingatkan saya pada Rajoo ni. Yes.. apa yang DOA ajar dan cakap ada berkait dengan apa yang Rajoo cakap. Dan dari situ saya faham apa yang Rajoo cuba sampaikan sebelum ni.



Then bila kat ofis, saya jadi makin suka sembang ngan dia sebab saya rasa terus masuk ke hati.


Dia sangat pandai appreciate orang, positif and always give a good energy to people.


The 1 hari tu saya hantar email kat dia,


They Have Life 2


Entah macamana, jika sebelum ni saya hanya suka mendengar dari dia.. Kali ni saya jadi "pandai" menyuarakan kefahaman saya. And it makes me feel sooooo good. Bukan rasa bagus. Tapi nikmat berkongsi sesuatu yang bermanfaat. Dan saya rasa itu yang Rajoo rasa selama ni bila dia suka bercakap mengenai self motivation.


Dah lama saya hantar email ni dan hari ni baru dia reply.


They Have Life


Ouhhhh.. dia buat saya rasa yang saya ni manusia berguna.


Saya risau jika dia tak faham.. tapi.. bila kita bercakap dengan orang yang minat yang sama insyaAllah mereka akan faham. Yang penting diri nak cuba improve diri.


Ingat lagi DAO cakap "tak guna bagi minum dekat kuda yang tak dahaga, ko letak air yang paling sedap dalam dunia ni pun belum tentu dia nak minum"


Setiap hari kita akan cuba share sesuatu dengan orang dan kita kena cuba terima apa yang orang cuba share dengan kita.


Tak faham takper.. insyaAllah 1 hari nanti bila Allah tiupkan kefahaman itu kedalam hati dalam masa yang singkat sahaja kita boleh faham semua.


Yang penting hati nak berubah.


Saya bertuah sebab dikelilingi oleh orang-orang yang positif.. dan jika kita tak boleh cari orang yang positif di keliling kita.. kita kena jadi positif supaya kita boleh jadi "orang yang positif" dikalangan orang yang memerlukan cas positif.


Hope kita semua belajar sesuatu hari ini.. selamat hari jumaat yang cemerlang..


Have a nica day..!!!


Mac 19, 2015

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

by , in

Mungkin ada yang tidak yakin untuk membuat keputusan menceburkan diri dalam bidang perniagaan samada kecil-kecilan apatah lagi berskala besar.


Antara kerisauan yang utama adalah "Tak Pandai" / "Tiada Basic Perniagaan" / "Tiada mentor" / "Tidak kenal orang yang boleh guide"


Tetapi semua alasan diatas boleh pangkah sebesar-besarnya jika anda memilih untuk menceburkan diri dengan bisness Shaklee.


Latihan Memulakan Perniagaan.


Dan ini merupakan salah satu kelebihan bisnes MLM kerana setiap susur galur akan saling support antara 1 sama lain.


MLM-Success


Terutama dibawah organisasi Vitalynd Empire.


Apa yang kami sediakan untuk ahli yang "Zero" knowledge in bisnes?


Latihan Memulakan Perniagaan


Kumpulan sokongan dari Upline yang kuat


Alhamdulillah dan InsyaAllah anda adalah tergolong dalam orang yang bertuah jika dijodohkan untuk mendaftar dibawah Vitalynd Empire kerana susur galur upline kita adalah sangat kuat dan aktif.


Kami menyediakan latihan samada Offline atau Online. Dan sebagai ahli di bawah kumpulan Jutawan memang banyak peluang yang disediakan.


ONLINE


Home-Business


1. Information Sharing di Secret Group Facebook Jutawan dan kumpulan-kumpulan dibawahnya.


2. Information Sharing / Support Group / Kelas online melalui Group WhatApps / Telegram


OFFLINE


1. Perjumpaan dalam kumpulan kecil dengan Upline


Kelas Raudhah


2. Sesi Latihan dalam kelas bersama Upline.


Kelas Jutawan


Kelas MSE


3. Sesi Latihan bulanan dari Shaklee Malaysia


4. Sesi penerangan mengenai sesuatu product secara bulanan.


Kena Bayar ke?


Ok.. untuk sesi ONLINE adalah PERCUMA. Anda hanya perlu bayar dengan komitmen dan masa sahaja.


Untuk Offline, ada yang percuma dan ada yang dikenakan charge yang sangat rendah. Ada yang bernilai Rm 5.00 sahaja dan biasanya yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia hanya bernilai Rm 40 untuk sesi sehari. Tetapi ilmu yang kita terima memang tak ternilai.


Kelebihan kelas OFFLINE Shaklee ini adalah anda boleh bawak anak dan suami. Yess... itu adalah kelebihan yang sangat penting dan bagaikan membuka pintu seluas-luasnya untuk ahli yang sudah berkeluarga untuk menceburi bidang perniagaan bersama Shaklee.


Jadi pillihan di tangan masing-masing. Even ada ahli yang tak pernah jumpa upline mereka kerana sesi latihan dijalankan secara online dan anda tak perlu keluar dari rumah pun.


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


 

Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Mac 19, 2015

Part 7 SIWS Cara Daftar Ahli Shaklee

by , in

2 cara daftar jadi ahli shaklee


YES Program May 2015 - October 2015.



Cara 1 : Keahlian Berbayar Rm 65 + 10 (Postage)


Keahlian Shaklee


Jika anda berminat untuk menjadi ahli, hubungi saya Lynd 019 - 603 8353 dan beri maklumat peribadi dan saya akan daftarkan secara online.


Dan sekali dengan pendaftaran anda boleh mendapatkan produk Shaklee terus dengan harga ahli.




Tiada minimum order


Tiada syarat maintain point setiap bulan



Dan produk akan dihantar terus kepada ahli bersama dengan member kit bag.



Cara 2 : Keahlian Percuma


Jika anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee dan cukup 200UV dalam 1 order, anda layak mendapat keahlian secara PERCUMA.


UV adalah point bagi setiap produk Shaklee, dari segi nilai belian adalah lebih kurang Rm 780 (Harga Ahli).


Produk yang dibeli itu samada untuk kegunaan sendiri atau terus untuk jualan. Terpulang.


Contoh Belian dengan keahlian percuma adalah


Set Kesihatan Optimum


2 botol x Vivix Shaklee = 236UV


1 Set Berpantang Premium + 1 Canister ESP + 1 Ostematrix= 201 UV


Selain keahlian PERCUMA, anda juga akan terus dapat CASH BONUS / REBAT pada bulan seterusnya.


Memberkit Bag


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 18, 2015

SIWS Part 6 Bisness Shaklee MLM Ke

by , in

Shaklee MLM ke???


Nak kena cari orang bawahan?


Nak kena cari downline?


Modal ribu-ribu?


Takde downline tak dapat balik modal?


OK.. kepada yang gerun dengan perkataan "MLM" / "Skim cepat kaya".. BAGUS..!!


Yes.. terlalu mudah percaya dan excited dengan bayangan wang ringgit dan pameran kereta besar adalah sangat bahaya.


Tapi... sebelum tu kita kena faham dulu apa maksud MLM Multilevel Marketing.


Memang banyak MLM yang diperkatakan dan mostly adalah keburukan. Tetapi ada juga MLM yang baik dan mematuhi syariah cuma disebabkan oleh status "MLM" yang menggerunkan itu ada syarikat yang tidak mengetengahkan bahawa mereka menjalankan perniagaan secara MLM dan mereka berjaya mendapat kepercayaan orang ramai.


So Lynd merujuk kepada satu blog kegemaran Lynd, Tuan Zulkifli dan beliau ada memberi kita garis panduan pemilihan syarikat MLM di entry ini.


MLM


Sumber


Alhamdulillah sangat, Shaklee mempunyai ciri-ciri di atas.


Dan dibawah ini 2 Petanda Asas Menilai MLM


MLM 2


Dan ini merupa ciri-ciri MLM yang kita perlu berhati-hati.


MLM 3Boleh refer blog Tuan Zulkifli untuk keterangan lanjut dan juga disitu ada juga beberapa link yang boleh membantu kita mendapat rujukan dari orang lain.


Then back to Shakleee.


Bisness Shaklee memang berasaskan produk yang selamat, halal dan semulajadi.


Mendaftarkan ahli jatuh no 2 kerana daftar ahli adalah untuk membantu pengguna produk untuk mendapatkan produk dengan harga yang murah.


Then no 3, jika mahu menyebarkan lebih banyak lagi kebaikan produk Shaklee disamping menjana pendapatan barulah hal bisness itu datang.


Dan mostly orang yang menceburkan diri dengan bisnes Shaklee ini mempunyai urutan di atas. Pengguna tegar --> Keahlian untuk Jimat --> Menjalankan Perniagaan / Melatih dan menarik lebih ramai pengguna untuk masuk keahlian.


Dan cara ini Shaklee berkembang. Shaklee tidak pernah melantik mana-mana selebriti yang dibayar untuk pemasaran produk. Kalau ada yang gunakan artis sebagai testimoni pun ini kerana artis tersebut adalah memang pengguna tegar Shaklee.


Itulah cara MLM yang sebenar, menyebarkan kebaikan melalui orang ramai / pengguna itu sendiri. Dari membayar kos pemasaran di media massa yang tinggi Shaklee lebih rela membayar bonus yang mewah kepada pengedar Shaklee.


MLM 4


Malah Shaklee bukanlah berusia setahun 2 dalam dunia perniagaan berasas MLM ini malah telah membuktikan dengan pengalaman selama selama hampir 60 tahun berjaya mengangkat tahap ekonomi ramai ahlinya.


Yes.. itulah MLM yang sebenar dan betul. So diharap dengan perkongsian ini saya dapat membantu pembaca sekelian menilai sesuatu MLM dan sekali gus lebih yakin dengan bisnes Shaklee.


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


 

Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 17, 2015

Rahsia Awet Muda Terbukti

by , in
Assalamualaikum Canteks Sihat.

Excited dan rasa bersalah tak share.


Beberapa minggu lepas ada event untuk buat ujian kesihatan.

Lynd tak sempat nak pergi sebab keje time tu.


Master Farah adalah salah seorang pengguna Shaklee yang setia dan sekarang bergerak aktif mendedahkan Rahsia Awet Muda dan menyebarkan manfaat Shaklee kepada orang lain.


Ini kerana beliau sudah membuktikan dengan pengambilan supplemen Shaklee yang konsisten, ujian menunjukkan yang badan beliau adalah 13 tahun lebih muda dari usia sebenar.


Master Farah


Pakej #1
Total Wellness
Kesihatan Menyeluruh

PAGI
-----
Lecithin
Bcomplex
Vitamin C
Vitalea

TGHARI
---------
OmegaGuard
Alfalfa
Performance Drink
Cinch Tea

MALAM
---------
Vitamin E
OsteoMatrix

HARI-HARI
-------------
Vivix

SEMINGGU SEKALI
-----------------------
HerbLax

--------------

Rutin diatas adalah rutin Master Farah Wahida dalam mencapai usia badannya 18tahun iaitu hampir 13 tahun lebih muda dr usia sebenarnya sekarang!!!!

Adalagi tambahan pada rutin diatas iaitu Collagen pada awal pagi (Collagen tidak available buat ms ni)

Alhamdulillah; berkat konsisten makan Shaklee; Farah dapat menjaga kesihatan dgn baik dan terus berkongsi dgn orang lain akan manfaat yang sama dgn Shaklee

Shaklee adalah vitamin dan makanan tambahan; walaupun brShaklee...aktiviti bersukan dan keluar peluh juga digalakkan bg menjaga gaya hidup sihat

Alhamdulillah

-----------

Apakah benefit pakej#1 ini jika anda ingin mendapat manfaat seperti Farah*?

1. Daftar Keahlian PERCUMA
2. Untung runcit sehingga 30%
3. Bonus pada pertengahan bulan depan sebanyak 5%
4. Memberkit permulaan untuk pengguna dan peluang perniagaan Shaklee
5. Sertai bimbingan exclusive bersama #s2uFamilies;
The BEST HOME Based Business
13 Masters
Up to 7000 distributors
Up to 700 leaders
Kepakaran kami bisnes secara 100% Online dan Offline
Shaklee bukan hanya produk kesihatan malah ia adalah salah satu peluang kerjaya seumur hidup dan kami adalah pakar dlm bidang biznes ini.Jom sertai kami
Peluang jana pendapatan hanya dgn Makan Shaklee dan Kongsi manfaatnya dgn orang lain.Konsultansi seterusnya adalah percuma selepas anda menjadi sebahagian dr keluarga #s2uFamilies kami

---------------

*Setiap individu mempunyai gaya hidup dan pemakanan berbeza; oleh itu sila
dapatkan konsultansi penuh dgn Distributor Shaklee kami untuk plan Shaklee intake dan pemakanan anda
Kami sedia membantu sehabis baik

Mencegah lebih baik dr Merawat
Jom ikhtiar kesihatan cemerlang bersama Shaklee

Keistimewaan dan Kelainan Shaklee
adalah
Sentiasa Selamat
Sentiasa Berkesan
Sentiasa Mesra Alam



Hubungi/WhatApps saya untuk konsultansi penuh pakej ini di bawah Vitalynd.Com yang merupakan salah satu kumpulan di bawah S2U Families.

Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty



Mac 16, 2015

SIWS by Lynd Part 5 Convention Bonus Shaklee

by , in
bonus-shaklee

 

 

Untuk C yang ke 3 dalam bonus Shaklee adalah Convention.




Convention ni ada 3 jenis.


Local Trip


International Trip


Umrah and visit Trip



Cara nak dapat trip tu adalah dengan mengumpul point untuk sepanjang tahun. Cukup point yang diperlukan maka anda akan layak joint pada tahun berikutnya.


Apa yang bestnya Bonus Shaklee trip ni?


Layanan 5 star siap dengan duit shopping dan tukang angkat beg.


Boleh bawa family jika cukup point yang diperlukan.


Tidak boleh tukar dengan wang ringgit.


Mesti susah nak dapatkan?


Susah tak susah la kalau dari Malaysia sahaja Shaklee kena sediakan 7 bas untuk trip ke US.


7 Bas dengan layanan 5 bintang?


Ermmm.. susah ke nak jadi salah sorang dari 7 bas peserta dari Malaysia sahaja tu?



Bulan March 2015 ni adalah bermulanya cycle baru tahunan Shaklee. So ini lah masa paling tepat untuk semua pengedar kumpul point untuk trip tahun depan.


Biasanya ahli akan pulun untuk kumpul point melayakkan dapat at least 2 ticket sebab nak bawak pasangan masing-masing. Wahhhhh... heaven trip dengan partner fully sponsored.


Ikuti Kisah Salah seorang peserta US Trip tahun lepas.




[INGIN SAMPAI KE SHAKLEE HQ di US?]


"Shaklee Home Office : 4747 Willow Rd, Pleasanton, California 94588


Alhamdulillah,pada 22hb Ogos 2014 yang lalu,Siera diberi peluang oleh Shaklee untuk pergi sendiri ke Home Office Shaklee yang bertempat di Pleasanton,California,USA.
Trip ke US ini ditaja penuh oleh pihak Shaklee from A-Z.bermakna Siera tak perlu keluarkan belanja dari poket sendiri.hanya bawa duit shopping sahaja.dan layanan yang diberikan oleh pihak Shaklee adalah bertaraf 5 bintang dimana Shaklee telah mengupah travel agent yang pakar menguruskan untuk VIP Corporate.jadi memang Tip Top layanan sepanjang Siera disana.


Sampai sahaja ke Pleasanton, sebuah bandar yang tenang..jauh dari kesibukan kota..kami ahli rombongan Shaklee Malaysia disambut dengan tepukan gemuruh oleh semua staff Shaklee US.semua staff turun padang menanti kedatangan kami dengan wajah yang ceria dan senyuman yang manis.bukan itu sahaja...kedatangan kami dihampar dengan carpet merah lagi.Perasaan?? Sebak dan terharu rasa hati.Bergenang juga air mata kerana merasakan tepukan itu adalah penghargaan atas usaha kita selama ini.


Kami masuk ke dalam bangunan dan dihidangkan pula dengan air Performance Drink yang sejuk serta Cinch Tea panas.
Selepas itu kami diperkenalkan dengan barisan Saintis Shaklee yang terdiri dari golongan doktor,farmasis,dietitian dan nutritionist.Bukan calang-calang kerana background mereka adalah dari lulusan Universiti hebat dan pengalaman bekerja mereka ada yang 20 tahun!kagum dan bangga kerana kita telah memilih makanan yang baik dan berkualiti untuk tubuh badan kita sendiri.


Seterusnya kami dibahagikan kepada beberapa kumpulan kecil kerana delegasi Malaysia adalah sangat ramai iaitu 300 kesemuanya.200 adalah Muslim.hebatkan kita?
Kumpulan-kumpulan kecil ni akan dibawa Shaklee Tour. Kami akan mengelilingi seluruh pelosok ofis Shaklee dari tingkat bawah sampai ke atas sambil dibimbing oleh staff Shaklee disana.


APA YANG MENARIKNYA TENTANG BANGUNAN SHAKLEE US?


Bangunan Shaklee ini direka oleh arkitek terkenal dunia, Gensler supaya memenuhi konsep mesra bumi yang selari dengan komitmen dan prinsip Shaklee iaitu hidup harmoni dengan alam semulajadi.


Bangunan Shaklee adalah bangunan yang pertama di US yang dibina dengan 0% impak kepada alam sekitar.dan selepas itu,makin banyak kompeni lain yang turut membina bangunan yang mesra alam juga.


Seluruh bangunan Shaklee dibina dari bahan alam sekitar yang dikitar semula bermula dari bahan asas seperti batu dan simen sehinggalah ke dekorasi dalaman seperti carpet dan cat dinding.ini barulah betul-betul mendokong visi dan misi Shaklee iaitu ALWAYS GREEN dan NATURAL.


Seterusnya bolehlah lihat gambar satu persatu.ada cerita menarik disebalik gambar.


Apapun pengalaman ini tidak akan dilupakan sampai bila-bila. tiada dijual dimana-mana dan hanya yang terpilih sahaja akan sampai kesana bersama layanan yang sungguh istimewa.


Jadilah insan yang terpilih kerana kita semua punya peluang yang sama "




US Trip Testi Combine


Takkan nak pandang je?


Takkan nak baca cerita orang je?


Taknak alami sendiri?


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 16, 2015

SIWS Part 4 Car Bonus Shaklee

by , in

bonus-shaklee


Jika semalam saya terangkan mengenai C yang pertama iaitu Cash, hari ini saya share pula C yang ke 2 iaitu Car Bonus.


Untuk mendapatkan car bonus ini ada syarat-syarat yang perlu di capai.




Susah ke?


Mesti Susahkan?



Haaaa.. kalau susah takdernya setiap tahun ramai ahli yang layak mendapat award untuk Car Bonus Achievers turun naik pentas setiap tahun.


Bagaimana car bonus ini dibayar?


Jika kita layak je dapat car bonus ni, setiap bulan Shaklee akan bayar kepada kita duit Cash bersama dengan bonus bulanan. Maksudnya dalam statement bulan Shaklee akan ada 2 jenis bayaran.




1. Bonus Jualan


2. Bonus Kereta



So Shaklee bagi duit untuk kita bayar kereta kita. Tak kisah lah kereta kita yang sedia ada atau nak beli kereta baru. Itu Shaklee tak kisah apa kita nak buat ngan duit tu. Shaklee hanya menyediakan peluang untuk kita ambil untuk mencapai impian kita.



Tak terbakar tengok muda-muda lagi dah guna kereta besar?


Banyak sangat ke Car Bonus yang kita terima?


Balik kepada prinsip asas perniagaan, lebih kita usaha maka lebih lah kita dapat.


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


 

Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Mac 16, 2015

SIWS Part 3 Jenis Bonus Shaklee Cash

by , in

Haaaa.. Part ni paling best.


Bila bercakap pasal duit. Apa peluang yang ditawarkan oleh Shaklee? Apa beza perniagaan Shaklee dengan bisnes jual beli yang lain?


Kenapa ahli Shaklee selalu cakap pasal bonus / gaji Shaklee?


Berapa Jenis Bonus Shaklee ?


Selain untung runcit jualan produk apa lagi yang kita dapat dari perniagaan Shaklee?


Program Pelan Jualan Shaklee


PROGRAM 3 C - CASH / CAR / CONVENTION


bonus-shaklee


Sebenarnya untung runcit yang kita terima semasa proses jual beli itu adalah hanya boleh dikatakan 5% dari peluang yang Shaklee sediakan.


Jika kita jatuh cinta lebih mendalam dengan bisnes Shaklee ini, akan ada lebih peluang yang yang terbentang untuk kita ambil.


Cash


Ganjaran dalam bentuk tunai ini pun datang dari banyak kategori.


1. Untung Runcit - Wang tunai yang anda terima dari pelanggan adalah hak anda. Shaklee tiada kawalan atas nilai yang anda terima dari pelanggan.


2. Bonus Peribadi - Setiap produk yang kita jual ada point / UV tertentu. Jika ahli dapat mengumpul jumlah UV 150 / Sales Rm 480 dalam bulan tersebut, bonus akan mula dikira dari 3% sehingga 21% dari sales. UV ini termasuk produk Shaklee yang kita consume sendiri.


3. Bonus Kumpulan - Jika ahli berjaya mendaftarkan ahli baru dibawahnya, samada keahlian tersebut untuk bisnes atau ahli baru tersebut ambil produk untuk kegunaan sendiri, UV ahli tersebut akan di kira sebagai Group UV anda. Makin besar GUV anda makin besar peratusan bonus anda dikira.


4. Bonus Kepimpinan - Jika anda mempunyai niat untuk orang lain mendapat peluang bisnes seperti anda dengan Shaklee, daftarkan ahli bawah anda dan latih mereka untuk menjalankan perniagaan Shaklee, jika cukup syaratnya jika anda boleh buat dia berjaya anda juga akan layak mendapat bonus kepimpinan.


Kita bantu orang untuk menambah nilai kehidupan mereka dan kita akan mendapat bayarannya. Niat kena betul. BANTU ORANG bukan PAKSA ORANG.


Jika ahli bawah kita ramai sekali pun tetapi tiada jualan dari mereka, kita tidak akan mendapat sebarang manfaat dari keahlian mereka.


5. Insentif Coordinator - Jika kita berjaya melatih ahli bawah kita sehingga mereka dapat membentuk kumpulan mereka sendiri kita akan mendapat Insentif Coordinator.


Semua bonus ini dibayar SETIAP BULAN mengikut prestasi anda pada bulan sebelumnya.


Sebab tu yang seronok bisnes Shaklee ni, apa yang kita usahakan bulan ini akan dibayar pertengahan bulan hadapan.


Jadi Prinsip Bisnes Shaklee ini adalah Berkongsi dan bantu orang lain untuk menambah nilai dari segi Kesihatan, Kewangan dan Gaya Hidup.


Di tekankan sekali lagi, tiada paksaan ye. Saya bukan keluar mencari orang, memaksa orang untuk daftar keahlian dibawah saya. Kerana cara itu bukan prinsip bisnes Shaklee dan kita tidak akan mendapat sebarang keuntungan. Jika saya ada 100 orang ahli sekali pun tetapi saya tidak berjaya memimpin mereka / melatih mereka untuk menjana pendapatan atau menjalani gaya hidup sihat dengan kehebatan produk Shaklee, saya tidak akan kemana. Segala bonus yang tersenarai diatas tidak akan menjadi milik anda.


Seperti apa yang saya lakukan sekarang, saya cuba sebarkan peluang untuk menjana pendapatan tambahan yang selamat dan saya cuba menambah nilai kehidupan orang lain kerana saya ingin berkongsi manfaat yang saya sudah dapat sekarang.


Mungkin video ini boleh membantu untuk memahami bagaimana bisnes Shaklee dijalankan.



Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 16, 2015

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

by , in

Side Income With Shaklee by Lynd Part 2 :


Bagaimana Bisnes Shaklee Dijalankan


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Mungkin ada yang tertanya-tanya bagaimana nak menjalankan bisnes Shaklee ini?


Nak kena cari orang ke?


Nak kena beli stok produk ribu-ribu ke?


Nak kena pergi jumpa orang ke?


Kalau bincang dari segi bisnes perniagaan, Shaklee ini simple sebenarnya. Dan dijalankan menggunakan prinsip asas jual-beli.


Perniagaan boleh dijalankan melalui Online atau Offline.


Pembeli Bayar, kita beri produk dan konsultansi.


Itu sahaja. Tiada syarat-syarat lain.


Jadi kena simpan stok?


Ok.. ini ada beberapa cara bagaimana kita nak handle urusniaga simpan stok atau secara drop ship.



Cara 1 : Drop Shipping


dropship-program

Anda boleh buat marketing dan cari pelanggan. Apabila pelanggan membayar jumlah bayaran kepada anda termasuk kos penghantaran, anda boleh terus ke website Shaklee Malaysia dan buat order online dan penghantaran dibuat terus ke alamat pelanggan. Pembayaran kepada Shaklee Malaysia adalah menggunakan kaedah Kad Kredit / Debit Kad.


Jika tiada Kad Kredit / Debit Kad ada 1 lagi kaedah yang mungkin hanya ditawarkan oleh sesetengah group Shaklee sahaja termasuk Vitalynd.Com.


Jika ahli yang berdaftar dengan Vitalynd Empire, Lynd menyediakan perkhidmatan perniagaan secara dropship.


Dimana saya akan bantu anda untuk membuat penghantaran kepada pelanggan. Selepas anda transfer jumlah bayaran (Harga Ahli) dan postage, saya akan terus packing dan pos barang tersebut kepada pelanggan anda. Dan sebagai upline, saya WAJIB transfer point (UV) ke account Shaklee anda.


Sebabkan itu, anda perlu berhati-hati dengan memilih dengan siapa anda daftar keahlian kerana jika tersalah pilih organisasi anda mungkin terbiar tanpa sokongan.


Daftar Keahlian Bersama Vitalynd Empire



Cara 2 : Stok Untuk Produk Pilihan


Kaedah ke 2 ini lebih kepada simpan stok. Terpulang kepada ahli samada nak simpan berapa banyak dan produk apa. Secara peribadi, saya tidak galakkan ahli dibawah Vitalynd Empire, menyimpan terlalu banyak stok. Cukup lah sekadar 2-3 botol produk yang menjadi Hot Selling anda. Ini bergantung kepada fokus produk yang anda suka, mahir dan tinggi pemintaan di kalangan pelanggan anda.


Stok


Kelebihan Kaedah simpan stok ini adalah bila kita buat penghantaran, kita boleh berikan personal touch untuk pelanggan kita. Kita boleh letak no telifon dan brosur jika ada. Dan ini memang memberikan feel bisness yang sebenar.


Tapi ditekankan sekali lagi, di Vitalynd Empire, ahli tidak digalakkan ambil stok terlalu banyak sehingga membebankan kewangan anda.


Please hati-hati.. Jika ada organisasi yang meletakkan syarat minimum stok yang perlu diambil oleh ahli setiap bulan kerana itu bukan cara sebenar sistem Shaklee.


So Overall faham macamana bisnes Shaklee dijalankan?





  • Proses transaksi duit adalah melalui Jual - Beli Produk sahaja



  • Kaedah perniagaan secara Dropship atau minimum stok disediakan.



Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 15, 2015

Part 1 SIWS Kenapa Bisness Shaklee Jadi Pilihan

by , in

Ramai yang terpaksa mengakui bahawa keadaan kewangan sekarang adalah tidak begitu baik. Dengan pendapatan yang sama tetapi jumlah perbelanjaan meningkat. Tambahan pula bermula 1 April 2015, perlaksanaan GST akan bermula dimana kita akan menjangkakan kenaikan harga barang.


manage-your-money-better


Jadi bagaimana peranan kita sebagai individu atau pengurus keluarga mengatasi tekanan kewangan masa kini.




Hanya ada 2 cara :


1. Kurangkan Perbelanjaan


2. Tambah Pendapatan



Hanya 2 cara ini sahaja yang boleh mengeluarkan kita dari belenggu masalah ekonomi.


Dan disini, menjadi tanggungjawab Lynd untuk menerangkan mengenai peluang untuk menjana pendapatan tambahan bersama Shaklee.


suqBcBRQRNalkOwK6T4m_fpc-banner-your-path-to-financial-freedom




Kenapa anda perlu menyertai peluang perniagaan Shaklee?





  • Tanpa Modal yang Besar



  • Produk Shaklee Yang Diyakini dan wujud lebih 50 tahun



  • Tidak perlu simpan stok



  • Tiada minimum order untuk maintain keahlian



  • Networking / kumpulan sokongan untuk yang baru / tidak pernah berniaga



  • Peluang menjana pendapatan sehingga 6 angka



  • Peluang membina empayar perniagaan sendiri dan melatih lebih ramai orang.



Kalau disenaraikan, kenapa anda patut menyertai Shaklee memang panjang. Tapi jujur dari hati saya katakan peluang Shaklee besar dengan modal duit ringgit yang rendah dengan hanya modal untuk BELAJAR yang tinggi.


Yes.. menjalankan perniagaan bukan sekadar duduk tanpa usaha, bisnes Shaklee perlu dikendalikan seperti anda menjalankan perniagaan yang lain.


Dan kami tidak menjanjikan bulan bintang. Tetapi kami hanya tunjuk jalan, ajar, latihan dan selebihnya usaha anda.


Saya akan terangkan cara jana pendapatan dengan shaklee dalam bahagian seterusnya.


Peluang sudah terbentang. Tunggu anda sahaja untuk masuk dan menikmatinya.


images



Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee
Mac 15, 2015

SIWS Side Income With Shaklee by Lynd - Introduction

by , in
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ni Lynd nak lancarkan Project istimewa dari Vitalynd.Com

Side Income With Shaklee by Lynd The Series

Dimana Lynd akan kongsi cara menjana pendapatan tambahan Shaklee berjalan dan kenapa bisnes Shaklee ini selamat untuk diceburi oleh semua golongan tak kira umur / profession.

Sebenarnya banyak tanggapan-tanggapan yang orang buat mengenai bisness Shaklee ini tanpa mengetahui kebenaranya. Ada orang kata Shaklee ni nak kena cari-cari orang, ada yang kata kena modal besar untuk simpan stok, produk tak halal la, dan macam-macam lagi lah.

Tak salahkan orang yang silap tanggapan tapi mungkin juga silap kami SID (Shaklee Independent Distributor) yang sudah jatuh cinta dan berada dalam Shaklee untuk tidak menerangkan hal yang sebenarnya.

So diharap project baru Lynd ini  dapat membantu masyarakat diluar sana untuk memahami dan mengetahui bisness Shaklee ini patut diceburi oleh orang yang benar-benar ingin mengubah nasib mereka.

Cara Menjana Pendapatan Tambahan

business-opportunity-with-shaklee

Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee / Produk Shaklee , boleh hubungi :


Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty



Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee