Persiapan Menghadapi GST

Assalamualaikum.


1 April.


Di newsfeed dah macam-macam emosi dah terpampang.


Ada baik dan ada buruknya EMOSI itu.. kerana EMOSI itulah kita bertindak (sepatutnya)..


Dan Tindakan yang kita pilih itu haruslah memberikan hasil.


Are-you-ready-for-GST-in-Malaysia-2


Sedia atau tidak 1 April akan datang.


Sedia atau tidak harga barang akan naik.


Sedia atau tidak kita tetap kena beli susu, pampers anak. Dan kehidupan perlu diteruskan.



Jadi apa yang perlu kita buat?


Marah-marah di media sosial?


Sembang pung-pang-pung-pang di khalayak?


Terpulang.. itu pilihan masing-masing..



Tapi apa yang berubah?


Anak masih perlu disuap dengan makanan.


Kain baju masih perlu berganti.


Hutang dan pinjaman perlu dibayar.


Anak masih perlu ke sekolah.


Tidak salah marah dan berasa tertekan.


Tapi gunakan EMOSI marah dan tertekan itu sebagai "sebab" untuk kita buat sesuatu. Dan sesuatu itu perlulah perkara yang boleh mengubah hidup kita. Benda yang kita boleh kawal.


Apa yang kita boleh kawal dan tak mustahil untuk kita ubah?


man_looking_in_mirror


Diri Kita Sendiri.


Yes.. Saya bukan lah sesiapa yang nak saya ulas mengenai kerajaan, negara, ekonomi apatah lagi dunia. So kat sini saya hanya nak cerita mengenai diri sendiri.


Apa yang kita boleh buat sebagai persiapan menghadapi GST.


171209_GST_GST


Ok.. Untuk lebih difahami dalam gaya bahasa orang biasa adalah "kos tambahan" yang akan dibayar oleh pengguna setiap kali berbelanja.


Contoh, jika dulu kita boleh dapat 3 paket lampin pakai buang dengan harga RM 100.


Tetapi dengan perlaksanaan GST kita perlu bayar Rm 106.


Contoh lain, jika dulu kita belanjakan Rm 3000 untuk perbelanjaan isi rumah, so secara kasarnya kita perlu bayar Rm 3180.


Itu secara kasarnya lah.. Mungkin tak sebanyak tu dan mungkin lebih lagi. Kita tak tahu.


So ada 2 pilihan kita boleh buat untuk menghadapi situasi ini.




PILIHAN 1 : Kurangkan Perbelanjaan


PILIHAN 2 : Tambah pendapatan.



Pilihan no 1 bermaksud kita perlu cut cost sara hidup kita. Yang mana boleh kawal, kita kawal yang mana kita boleh potong, kita potong. Tapi sampai bila?


Pilihan No 2.. Tambah pendapatan.. dan itu adalah tidak limited. Ia bukan sekadar menampung lebihan dari pembayaran GST tetapi untuk mengembangkan kehidupan kita.


Apa yang boleh buat untuk tambah pendapatan?


Pilihan yang ada samada pelaburan atau berniaga.


Saya bukanlah orang yang sesuai untuk mengulas mengenai pelaburan ribu-ribu, bisnes bermodal puluh-puluh ribu tetapi saya hanya boleh kongsikan apa yang saya buat sekarang. Dan saya rasa tak patut untuk saya simpan cara ini seorang diri.


Disini saya ingin kongsikan cara menjana pendapatan tambahan bersama Shaklee.


Saya dah siap post beberapa siri bagaimana dan peluang yang disediakan oleh Shaklee untuk menjana pendapatan tanpa modal ribu-ribu.


Side Income with Lynd


Side Income With Shaklee by Lynd The Series


Rakan-rakan boleh go through part by part dalam siri tersebut supaya senang difahami.


Dalam salah 1 bahagian iaitu Cara Daftar Keahlian Shaklee, sudah diterangkan bagaimana untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee.


Tetapi disini Lynd terangkan sekali lagi special sebagai persiapan menghadapi GST.


Pilihan 1 : Daftar Keahlian dengan Rm 65 + Rm 10 (Postage)


Selepas pendaftaran, anda terus layak untuk mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli tanpa perlu menyimpan stok.


Saya akan beri guideline untuk anda membuat marketing samada secara online / offline.


Ahli perlu masa untuk study mengenai produk dan paling berkesan sebenarnya merasai sendiri keberkenannya dan kongsi kebaikan produk Shaklee.


Jika ada yang berminat, minta bayaran dari pembeli sebagai tanda mereka confirm pesanan, anda boleh terus order melalui online dan terus pos kepada pelanggan.


Anda layak untuk mengambil untung runcit atau jika cukup point boleh dapat bonus pada bulan berikutnya.


Pilihan 2 : Pembelian dengan 200 UV dan KEAHLIAN PERCUMA


Cara ini macam kaedah simpan stok tapi kelebihannya anda jimat RM 65 untuk keahlian.


Stok tersebut boleh dimakan sendiri supaya kita dapat merasai sendiri kebaikan produk dan selebihnya boleh dijual.


Apa produk yang nak beli?


Yang ini ikut keperluan masing-masing. Jika anda ingin mencuba untuk turunkan kadar kolesterol, ambil 2 set dan cukupkan 200uv, consume sendiri 1 set, dan kongsi kebaikan produk dan jual 1 set.


Dan dengan 200 UV ini anda akan menerima bonus cash lebih kurang Rm 31 ke akaun anda pada bulan depan.


Sikit ke? Cukup lah untuk tanggung GST dengan bila berbelanja Rm500 kat pasaraya nanti.


Kaedah 3 ini istimewa untuk bulan March 2015 sahaja.


Ngam-ngam  sebelum GST.


JIMAT SEMPENA PROMOSI ESP


Promo Buy 6 free 1




Apa yang ditawarkan dengan Promosi March 2015 ESP Shaklee ?


** PERCUMA 1dengan pembelian 6 Canister ESP Shaklee


** PERCUMA keahlian Shaklee yang bernilai RM 65


** REBAT tunai bernilai Rm 36 pada bulan April


** DISKAUN 15 – 20 % untuk pembelian semua rangkaian produk Shaklee


** Bimbingan Menjalankan perniagaan bersama Vitalynd.com secara part time atau full time



Yang bestnya Pilihan ke 3 ni, ESP memang menjadi kegemaran ramai pengguna ESP dan dengan keberkesanannya ramai yang akan jatuh cinta dengan ESP Shaklee.


So grap this promo, dan dapatkan keahlian percuma dan mulakan perniagaan pertama anda dengan Shaklee bersama Vitalynd Empire.


Kenapa Lynd sangat cadangkan Shaklee sebagai bisnes pertama anda?


Sebab dengan risiko rendah dan tidak perlukan modal tetapi anda boleh melangkah jauh bukan sekadar untuk meloloskan diri dari "ugutan" GST.


Dan tak mustahil, 1 hari nanti anda akan berterima kasih kepada GST kerana kemarahan kepadanyalah kita bertindak untuk mengubah hidup kita.


Jika anda masih rasa Shaklee  bukan untuk anda, takper.. tapi do something. Change your life.


4m4aY


Cari lah peluang yang ada diluar sana untuk mengubah kehidupan kita.


Nak lebih info mengenai Keahlian Shaklee / Pendaftaran Keahlian Shaklee/ Produk Shaklee , boleh hubungi :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Side Income With Shaklee The Series


SIWS Side Income With Shaklee by Lynd – Introduction

Part 1 SIWS Kenapa Bisnes Shaklee Jadi Pilihan

Part 2 SIWS Bagaimana Bisness Shaklee Dijalankan

Part 3 SIWS Jenis Bonus Shaklee Cash

Part 4 SIWS Car Bonus Shaklee

Part 5 SIWS Convention Bonus Shaklee

Part 6 SIWS Bisnes Shaklee MLM ke?

Part 7 SIWS Cara Daftar Jadi Ahli Shaklee

Part 8 SIWS Latihan Memulakan Perniagaan Shaklee

Part 9 SIWS Keistimewaan Produk Shaklee

Part 10 SIWS Halal ke Produk Shaklee

Tiada ulasan: