Tips Curi Makan dan Pemakanan Dalam Pantang

Tajuk Jahat.

Assalamualaikum Canteks Sihat.

Iyaaa.. betul.. ada sesetengah orang tua yang menjaga kita dalam pantang memang strict sikit semasa pantang.

Masa awal-awal bersalin dulu mak hanya kasi makan ikan kering yang di sangai / goreng tanpa minya dan lada hitam.

Makan tak boleh bertambah.

Air tak boleh minum banyak.

Tapi saya tahu itu bukan nak seksa saya tapi untuk kebaikan kita juga. Ada yang kita tak boleh ikut sangat seperti kurangkan minum air tu sebab nanti boleh sembelit ooo.. Tak takut?

Tapi sebagai anak yang taat dan menghormati orang tua kita tak boleh melawan dan dah kita pun tak larat nak sediakan makan sendiri so terima je lah.

So kat sini Lynd nak share cara curi-curi makan semasa pantang. Niatnya baik, kita nak pastikan kita nak dapatkan nutrisi yang mencukupi tanpa membantah larangan orang tua.

Haaaa.. tak ke mulia bunyinya tu.

Larangan Mengambil Makanan Seperti Ikan dan Ayam

Ikan dan ayam merupakan sumber protein kalau kita tak ambil protein macamana kita nak kembali bertenaga dengan cepat? Kita juga perlukan tenaga dan protein untuk menjaga baby dan menyusukan bayi dalam pantang.

Penyelesaiannya : Energized Soy Protein (ESP)

ESP-Info


Boleh diambil semasa sarapan dan minum petang. Pengambilan ESP semasa pantang juga dapat membantu menurunkan berat badan dengan lebih cepat kerana protein soya dalam ESP memberikan rasa kenyang yang lama.

Protein juga penting untuk penghasilan susu ibu yang lebih pekat dan memberikan rasa kenyang yang lama untuk bayi.

So disaat berpantang makanan, kita masih boleh mendapatkan sumber protein dari ESP.

Bagi ibu yang berpantang sendiri pun sangat berguna kerana mungkin kita tak sempat nak masak makanan berkhasiat sendiri, jadi bekalkan nutrisi yang mencukupi untuk badan.

Pemakanan Dalam Pantang  dan Pengambilan makanan berkhasiat dalam pantang amat penting bagi mempercepatkan proses penyembuhan.

_____________________________________________

Ingin tahu lebih lanjut mengenai Set Bersalin Shaklee / Set Berpantang Shaklee, hubungi saya :


Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Tiada ulasan: