Bagus Sangat Ke Produk Shaklee

Bagus sangat ke produk Shaklee ni?


Kalau dah invest berjuta ringgit untuk RnD produk,


Berkembang pesat sangat kat Canada, China, Jepun, Mexico, Indonesia dan Taiwan


Ada 75 orang saintis sendiri


Macam-macam yang gempak lah, kenapa ia dijual oleh orang kebanyakkan?


Even orang jaga anak kat rumah pun dok jual.


Kenapa tak jual kat farmasi ke, klinik ke ?


Kenapa tak nampak pun duta-duta ke retis-retis yang buat iklan untuk Shaklee ni.


At least dapat ala-ala Qu Puteh - Qu-Puteh baru lah putih.


Terlajak laris ke.


Cantik tak kak Ton.


Ni yang dok cerita pasal Shaklee, entah sapa-sapa. Tak kenal pun.


Yang dok citer pasal Shaklee bagus tu siapa?


Doktor?


Ahli farmasi?


Pemenang Nobel?


Saintis?


Heeee... itu soalan yang bermonolog dalam diri Lynd sendiri sebelum ni. Yelah. Shaklee ni dari mana lah entahnya. Yang Lynd tahu penjual-penjual Shaklee ni dok bersaing sesama sendiri tak pun dengan pengedar jenama-jenama lain.


Aku kata aku bagus, ko kata produk aku bahaya. Tu jelah kejenya.


Maka nak menjawab soalan-soalan diatas tu,




 

Real People Real Result.


Semestinya individu yang menjual Shaklee adalah pengguna Shaklee. Prinsip Shaklee adalah, anda guna, rasai keberkesanannya dan kongsi kebaikan dengan orang lain.


Dan apabila anda berkongsi kebaikan produk Shaklee dan memperkenalkannya dan mengedarkan kepada orang lain, anda patut dibayar. Maka Shaklee akan bayar anda melalui kaedah 3C. Shaklee yang bayar ye bukan hasil dari titik peluh orang lain.


Dari mana Shaklee dapat duit untuk bayar pengedar mereka yang begitu ramai dan ada yang mencecah RM 6 angka setiap seorang?


Tahukan anda?


Duta / Model / Artis / Iklan TV semua itu berbayar?


Untuk menyiarkan iklan di TV menelan belanja ratusan ribu mengikut waktu siaran. Itu baru siaran di TV. Upah artis, tukang camera, lokasi, suntingan itu pun kos.


Dannnnn... paling tak patut, model / duta produk tu pun belum tentu pengguna produk tersebut.


Dengan semua kos tersebut, pembeli akan membayar kos produk + kos iklan dengan bukan real result lagi.


Tapi Shaklee?


Ermmmm.. ginilah bahasa pasarnya.. Dari bayar kos marketing yang tinggi tu, baik bayar "upah" pengguna produk itu sendiri untuk memperkenalkan dan mengedarkan produk Shaklee.


Model / duta itu adalah pengguna itu sendiri yang ada depan mata.


Lagi banyak dia edar, lagi banyak lah upah dia dapat.


Bagaimana cara dia nak edar tu? Terpulang lah. Online ke, jumpa kawan-kawan ke, tunjuk gambar dan cerita kisah kejayaan sendiri ke. Lagi rajin anda kongsi, lagi banyak produk diedarkan lagi banyak upah anda.


Dan ia bukan berhenti disitu.


Kita ajar pulak orang lain berkongsi kisah kejayaan mereka sebagai pengguna Shaklee maka kita akan diberi upah "melatih" / leadership bonus. Shaklee yang bayar ye bukan hasil titik peluh orang yang kita latih tu.


Maka itu merupakan prinsip Shaklee, anda guna, anda kongsi, Shaklee bayar.


Dengan cara ini anda mendapat kesihatan tubuh badan yang baik dan masa yang sama mendapat upah.


Mana lagi baik?


Iklan bombastik guna model yang dah memang cantik, dia yang dapat upah. Tapi anda yang beli guna produk tersebut tak cantik macam duta produk tu pun.


Haaaa... Ini duta Shaklee.


Pasangan Mary dan adik kembar beliau.


Twin Shaklee


Mary adalah pengguna Shaklee tapi adik kembarnya mengamalkan supplemen lain. Dapat bezakan tak yang mana Mary pengguna Shaklee dan yang mana adik kembarnya?


Maka siapa pengguna Shaklee memang secara automatik anda akan menjadi Duta Shaklee.


Jadi diharap penerangan bahasa pasar Lynd dapat menjawab serba sedikit persoalan rakan-rakan sekelian mengenai kaedah marketing Shaklee.


Kalau ada yang mahu bertanya lebih lanjut, boleh hubungi Lynd.


Menjadi tanggungjawab Lynd untuk berkongsi apa yang Lynd tahu demi kebaikan semua pihak.


Lynd : 019 - 603 8353

Tiada ulasan: