Cara Makan Set Berpantang Shaklee

Assalamualaikum.


Hai.. sebenarnya banyak benda nak share kat sini. Pengalaman bersalin czer, pengalaman "berehat" di hospital selama 2 malam dan macam-macam lagi pengalaman berpantang berpantang kali ini yang cukup berbeza.


Hari ni sudah hari ke 14, badan rasa dah segar sangat dah. Dah seminggu dah boleh dikatakan "konfius" samada sedang berpantang ke tak. Tapi masih "buat-buat" berpantang sebab mak ada so masih pakai stokin dan tak buat kerja rumah, nanti kena marah sebab katanya "berpantang". Setakat tolong lipat-lipat baju, kutip-kutip mainan dan buku anak2 sepahkan sikit2.


Alhamdulillah sangat atas nikmat kesihatan ni.


Apa yang saya amalkan untuk kembali bertenaga dan sihat dengan cepat?


Saya amalkan Set Berpantang Shaklee dan walaupun anak saya kena Joundis saya boleh teruskan pengambilan Set berpantang Shaklee ini tanpa ragu-ragu kerana ia tidak memudaratkan bayi.


Jom saya share rutin pengambilan Set Berpantang Shaklee setiap hari.


Awal-awal pagi sebelum mandi saya akan ambil 1 biji Zinc Complex.


20150525_171408


Zinc Complex perlu diambil ketika perut kosong. Zinc Complex berfungsi untuk membantu mempercepatkan proses penyembuhan luka secara dalaman dan luaran.


Zinc Complex ini juga dapat mengelakkan masalah rambut gugur selepas bersalin.


Then lepas breakfast saya ambil 3 sekawan ni.


3 sekawan ni lah sentiasa menemani saya sejak saya hamil lagi.


20150525_171631


B-Complex, Vitamin C & Vita-Lea

Saya sangat pentingkan 3 sekawan ni.


Bcomplex SANGAT penting diambil ketika berpantang sebagai anti inflammation / anti radang. Bagi yang tak tahu, bagi masyarakat melayu yang berpantang kena minum air kunyit tu fungsinya sama macam b-complex ni. So, kepada yang tak boleh telan air kunyit tu boleh ambil b-complex Shaklee ni.


Tambah lagi bagi baby yang ada jaundise ni memang nurse tak bagi ambil air kunyit and even nurse tak bagi makan masakan berkunyit. Jadi untuk memulihkan badan selepas bersalin B-Complex Shaklee lah gantinya.


Vitamin C LAGIIIIII penting bila bersalin c-zer ni. Sebabnya bila nak bersin / batuk memang kena hati-hati dan bila saya tanya2 orang lain yang ada pengalaman bersalin secara pembedahan ni batuk adalah "azab". Takut jahitan renggang.. Waaaaa... takut. So saya memang sangat pastikan antibodi saya kuat sebab memang taknak batuk-batuk masa luka belum pulih ni.



Then tiap kali lepas makan saya akan ambil 1 kapsul Omega Guard Shaklee.


 20150525_171733


Saya baru tahu sebenarnya selain dari kebaikan Omega Guard dalam Set Slimming Shaklee, Omega Guard Shaklee berfungsi sebagai pencair darah.


Haaaa... sangat penting untuk ibu yang bersalin secara pembedahan tahu perkara ini. And even saya perlu ambil suntikan pencair darah selama 5 hari selepas keluar hospital. Kerana jika berlaku darah beku even sekecil biji sawi, ia boleh menyebabkan risiko kematian. Nurse dan doctor sangat pentingkan perkara ini. Beberapa kali mereka pesan mengenai risiko darah beku ini. Sebab itulah bila saya tahu omega berperanan mencairkan darah dan disarankan diambil semasa tempoh berpantang, tanpa segan silu saya ambil.


Lagi pun Omega Guard ni memang gula-gula anak-anak saya. Heee tumbang sekali lah ambil.


Dan akhir sekali sebelum tidur, pun wajib saya ambil


Ostematrix Shaklee.


20150525_171334


4 biji sebelum tidur membekalkan kalsium lengkap keperluan wanita yang menyusukan bayi. Tambah lagi saya memang tak minum susu so inilah sumber kalsium harian saya.


Ada sebab lain kenapa saya tak pernah skip Ostematrix dari mengandung hingga lah berpantang. Sebabnya saya memang sangat pentingkan kesihatan usus besar saya. Dengan kata lain hidup saya akan lengkap dan aman damai jika saya dapat membuang setiap pagi. Saya tak suka perut berangin tapi taknak membuang ni. Soooo.. Ostematrix lah menjamin kelancaran proses membuang saya.


Itu je rutin Set Berpantang saya. Mak saya tanya kenapa dah tak minum pati haruan? Heeee... cukup-cukuplah saya menyiksa diri. Tak sanggup nak telan dah. Lagi pun mahal pun ye. Cukup lah dengan Set Berpantang Shaklee.


Lengkap dan Selamat untuk ibu bersalin secara pembedahan dan juga bayi Jaundise.


So saya boleh berpantang dengan aman. Just sapu minyak panas / krim panas dan pakai stokin.


Alhamdulillah sangat. Saya tak sangka proses berpantang, penyembuhan dan pemulihan saya semudah dan selancar ini.


Alhamdulillah sangat.


Sekarang target saya nak slim dan fit sebab saya dah anak 3, tanggungjawab saya besar. Impian yang dikejar juga besar maka saya kena cepat pulih dan sihat.


Ingin tahu lebih lanjut mengenai Set berpantang Shaklee boleh diperolehi di sini



Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Tiada ulasan: