Kepentingan Senaman Kagel

Kepentingan Senaman Kagel.


Assalamualaikum Cantik Sihat.


Hari ini Lynd nak share hasil kajian Lynd mengenai Senaman Kagel dan kepentingannya.


Apsal tiba-tiba pulak Lynd terdetik nak share topik ni?


Sebabnya sangat kena dengan terma berpantang Lynd sekarang. Senaman Kagel amat penting untuk wanita terutama untuk wanita yang baru lepas bersalin. Tak kisahlah bersalin secara pembedahan atau bersalin normal. Kepentingan Senaman Kagel adalah sama.


Senaman Kagel adalah senaman yang dijalankan untuk menguatkan otot lantai pelvic dimana ia penting untuk membantu wanita yang mengalami masalah mengawal kencing yang biasa terjadi selepas bersalin.


Cara Senaman Kagel


senaman-kegel


Lynd cuba nak cari ayat yang paling senang nak describe.




Tahan kentut dan kencing dalam 1 masa tanpa mengempiskan perut.



Tahan selama 8-10 saat dan lepaskan.


Lakukan selama 3-5 minit sehari secara berkala. Boleh dilakukan 3x sehari dalam keadaan baring atau berdiri.


Lakukan semasa pundi kencing kosong.


Boleh juga ke website ini untuk cara-cara nak uji samada senaman kita tu betul dan berkesan ke tak.


BabyCenter


Kena rajin ye. Senang je. Boleh lakukan diam-diam tanpa pakai kasut sukan pun. Nama je exercise.


Wanita ni kena kerja keras untuk memastikan kita sentiasa sihat kerana wanita yang sihat dapat membahagiakan keluarga.


11391389_840399359330062_8285714959543679205_n

Ingin Berimpian Seperti Saya bersama Shaklee?


Jom sertai Team Vitalynd Empire untuk saya kongsikan cara menjana pendapatan tambahan secara part time dan full time.


Untuk Lebih Info, Hubungi Saya :



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty

Tiada ulasan: