10 Tips Blog Mesra SEO

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.


Tips Blog Mesra SEO


Tips Blog Mesra SEO

Disini Lynd senaraikan beberapa tips untuk mendapatkan Tips Blog Mesra SEO

1. Setiap entry / posting mempunyai at least 500 patah perkataan.

2. Tetapkan "Focus Keyword" dan ulang focus keyword dalam content sebanyak 3-5 kali.

3. Letakkan tajuk entry / post yang mengandungi Focus Keyword.

4. Masukkan Tajuk Entry yang mengandungi focus keyword dan set as "Header" di dalam content. Kalau boleh pada permulaan entry.

5. Jika ada beberapa perkataan lain yang ingin di fokuskan, Bold kan perkataan tersebut.

6. Letak sekurang-kurangnya 1 gambar dan gambar tersebut mestilah di "title" kan mengikut focus keywords.

7. Blog mempunyai Page yang banyak dan entry-entry utama diletakkan di dalam page.

8. Cara menetapkan Focus keywords adalah dengan memikirkan "apa si penggoogle akan taip dan search".

9. Ejaan kena penuh dan tiada short form digunakan dalam content entry.

10. Banyakkan Internal Link pada entry tersebut.

Lynd bukanlah pakar dalam dunia blogging ini. 10 Tips Blog Mesra SEO Lynd study dan belajar sendiri. Bermula dengan blogspot 5 tahun dahulu hanya bercerita mengenai anak, breastfeeding dan merapu meraban masa tu.

Tak fikir pun pasal SEO ke, traffic tinggi ke apa sahajalah. Cukup sekadar tempat berkongsi cerita dan blogwalking atas niat kawan dan bertukar pendapat.

Sekarang sejak blogging menggunakan domain dan web hosting sendiri untuk urusan bisnes, memang terasa amat penting Lynd berblogging dengan ilmu. Lynd hanya belajar di google, bertukar tips di group bisnes melalui whatApps dan juga facebook group.

Pelikkan?

Kami boleh dikatakan "pesaing' disebabkan kami menjual Produk Shaklee yang sama. Itulah keistimewaan kumpulan kami, we built each other. So takkan ada isu jika ada ahli baru yang ingin berbisnes tetapi tiada basic bisnes untuk berjaya dalam bisnes Shaklee. Jika daftar ahli Shaklee dengan Vitalynd.Com anda akan mendapat bimbingan dan sokongan menjalankan bisnes secara online dan offline dari Lynd dan upline-upline hebat kami.

Apa yang Lynd kongsikan disini adalah dari study di internet, forum dan eksperimen Lynd sendiri. Lynd teringin dan berimpian 1 hari nanti Lynd berpeluang untuk mengikuti kelas-kelas IM. InsyaAllah.

Jika ada blogger-blogger disini atau sesiapa yang berminat untuk join Group Vitalynd Empire boleh hubungi Lynd ye.

Cara Daftar Ahli Shaklee bersama Vitalynd Empire

Vitalynd Empire

7 ulasan:

Azah berkata...

Terima kasih master lynd share tips ni, senang nk buat rujukan :)

ena berkata...

Tenkiu dear;)

Sgt bermanfaat!

Tengku Sofia berkata...

Tips yang amat berguna!

wani berkata...

Tq lynd. Tips yang sangat berguna. :)

ainniah berkata...

tips yang sangat berguna & praktikal. tq atas sharing ni ya lynd. :)

Nur Faizah berkata...

Tips yg sangat bermanfaat...terima kasih atas perkongsian...if don't mind boleh tak sertakan sedikit contoh?saya budak baru belajar...hehe

Jacky berkata...

Thank you lynd, dengan tip-tip dari lynd, lampu SEO blog saya pun dah bertukar hijau. TQ