Tip Memilih Supplement Yang Bagus

Assalamualaikum.. Syukur Alhamdulillah..



Tip Memilih Supplement Yang Bagus


Entah kenapa hari tu terasa macam nak beli majalah dan semestinya bila terasa nak beli majalah je mesti Majalah Rapi yang menjadi pilihan.


Majalah Rapi


Dah lama juga tak beli sebab ermmmm.. bila beli majalah rasa addicted nak beli, habis baca simpan sudah menimbun nak buang sayang, nak kasi kat orang takder orang nak and nak jual surat khabar lama pun sayang. Sebabnya ilmu dalam Majalah Rapi memang bermanfaat dan dekat dihatiku sebab ia  mengenai kesihatan.


Dan patutlah bagaikan ada magnet menarik saya untuk beli, rupanya ada isu yang sangat berkaitan dengan saya.


Kenapa Perlukan Supplement


Lynd memang jenis suka dengar / baca pendapat sesuatu perkara dari banyak pihak. Sebabnya lebih banyak segi yang kita tahu lebih kukuh pengetahuan kita.


Meh sini Lynd share beberapa point penting. Selebihnya boleh dapatkan sendiri Majalah Rapi edisi Ogos 2015


# Cara Bijak Memilih Supplement


Teliti dan selektif dengan membaca terlebih dahulu kandungan dan aturan penggunaannya. Ingatlah bahawa keadaan tubuh setiap orang adalah berbeza. Begitu juga keperluannya. Dapatkan nasihat atau pandangan dari pakar atau doctor jika anda ragu terhadap sesuatu supplemen.


Tip Memilih Supplement 2


# Kenapa Supplemen Penting Untuk Tubuh Badan


Badan kita terdiri dari berjuta-juta sel yang memerlukan vitamin, mineral dan zat galian yang mencukupi bagi menjamin tahap kesihatan optimum. Sekarang ini, terdapat pelbagai penyakit yang berpunca daripada tabiat pemakanan yang tidak seimbang dan gaya hidup yang kurang sihat. Sebab itulah suplemen penting untuk mengekalkan tubuh badan sihat sempurna.


Tip Memilih Supplement 3



Tip Memilih Supplement




Tip Memilih Supplement

# Baca label suplemen sembelum membeli


# Pastikan anda melihat tulisan "Dietary Supplement" pada label supplemen. Ini kerana tulisan ini telah ditentukan dalam Dietary Supplement Health and Education Act of 1994 (DSHEA)


#Pastikan lable supplemen itu menulis informasi tentang pengeluaran, nama dan alamat pengeluaran.


# Teliti tarikh pengeluaran dan tamat tempoh supplemen yang anda beli.


# Pastikan anda mengetahui kandungan supplemen dengan jelas seperti nutrisi, jumlah kandungan bahan yang digunakan, saiz atau jumlah produk dalam bekas tersebut.


# Periksa informasi yang berkaitan dengan jumlah dan cara penggunaan supplement. Contohnya cara penggunaan (Direction for use / Suggested Use) dan jumlah hidangan (Serving Size)



Lebih info mengenai Kelebihan Rangkaian Produk Shaklee



Kelebihan Shaklee


Harap perkongsian ini akan membantu pembaca sekelian menilai kepentingan dan keperluan supplemen dan dapat memilih supplement yang terbaik untuk anda.


Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut



Haslinda Lynd


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam


Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari




 

Tiada ulasan: