Mama Nak Cucu Tapi Kaseh Takut Bersalin

Assalamualaikum..

Sejak mama bersalin ni Kaseh selalu cakap yang dia taknak mengandung. Sebab takut kena belah perut tapi dia nak jadi doktor belah perut.

So far dia tak tau bersalin "belah perut" tu bukannya normal. Buat masa sekarang mama masih rahsiakan sebab tak tau nak explain macamana hal bersalin normal ni.


Mama Nak Cucu Tapi Kaseh Takut Bersalin


Ok back to ke phobiaan dia nak bersalin tu.

Kaseh : Ma.. kita taknak bersalin lah.

Mama : Kenapa pulak ?

Kaseh : Yela.. kalau kita nak keluarkan baby sapa yang nak belah perut kita? Takkan kita nak belah sendiri. Biar kita je la yang belah perut orang.

Mama : Laaa.. kan kawan-kawan doktor belah perut kakak kan ada. Nanti dia tolonglah belah perut kakak.

Kaseh : Ehhhhhh... mana boleh kita je yang boleh belah perut orang.

Mama : Habis tu mama nak cucu dari Kaseh macamana?

Kaseh : Biar Awatif yang bagi mama 5 cucu (Dia dah bengang). Kita taknak kawin sampai bila-bila kita nak dok ngan papa ngan mama je.

Sudahhhh.. harap benda ni hanya ketika dia kecelaruan emosi kanak-kanak 5 tahun sahaja Takut Bersalin.

takut bersalin

Kakak Mama nak cucu..

1 ulasan:

Nadiah Suhaidi berkata...

Semoga besar nanti Kaseh dah tak takut ye