Perkembangan Bayi 5 Bulan Bernama Cik Indah

Assalamualaikum.


Alhamdullillah.. Cik Indah ku dah berusia lebih 5 bulan.



Perkembangan Bayi 5 Bulan Bernama Cik Indah


Tak lama je lagi Cik Indah dah nak mula solid food.


Alhamdulillah sangat. Dia seorang budak yang sangat senang dijaga.


Indah Bayi 5 Bulan


Disukai oleh semua orang.


Orang kata dia comel dan baik... Alhamdulillah..
Kadang-kadang terfikir kalau semua anak macam Cik Indah ni sanggup beranak lagi 3 orang.


Hahahahah... bersabar la Cik Lynd oiiii..


Apa yang mudahnya Cik Indah ni ?


Perkembangan Bayi 5 Bulan


Dia tak banyak kerenah dan dia jarang menangis tanpa sebab maksudnya menangis minta didodoi ke.


Biasa kalau dia nangis pun sebab po-po, lapar, mengantuk atau nak sendawa.
And actually dia bukan menangis pun.. dia mengeluarkan bunyi.. Heeeee... What Ever terms lah.. Interaksi ibu dan anak memang kami je yang faham.


Plus.. since awal bulan hari tu lepas seminggu Cik Indah dirawat kat rumah sebab selsema dan batuk, dengan suspennya saya minta kebenaran Mr Papa untuk menjaga Cik Indah sendiri kat rumah sepenuhnya dan proposal diluluskan. (InsyaAllah.. next entry kenapa kami masih menghantar Cik Indah ke nursery)


Walaupun menjaga bayi 5 bulan kat rumah saya masih meneruskan bisnes online saya ini dengan lancar and even masih boleh menguruskan rumah tangga yang lain sebabnya Cik Indah ni kuat tido.


Dia ada rutin. Kalau bangun kol 7 tu, sengeh2 dan main-main ngan kakak-kakak. Dalam kol 9 lepas kakak-kakak dah pegi sekolah dia sambung tido balik, kadang-kadang tak sempat mandikan pun.


Then kol 11-12 pagi dia bangun, mandi dan sengeh dalam kol 1 tido lagi dan begitulah dia. Time tido memang dibiar aje meniarap sendiri dan tido.


Then yang paling best, Cik Indah ni sangat mesra Car Seat. Mama masih bebas kemana-mana walaupun ada baby. Paling jauh Cik Indah dok dalam car seat masa gi HQ Shaklee kat Pinnacle Tower, Sunway.


Posisi kegemaran tido dia adalah meniarap.


20151008_071844


Haaaa.. dia da pandai meniarap dan 2-3 hari ni dah start guling-guling. So tilam / toto kecik tu memang dah tak muat.


Memang suka masuk jari dalam mulut. Kadang2 2 belah tangan. Heeee.. What Everlah Cik Indah.


Sekarang ni mama da start buat research mengenai solid food. Sebab tak lama lagi Cik Indah dah boleh makan. Wahhhh.. excited lah jugak sebab 1st time Indah start solid food dengan mama berstatus WAHM.


Kalau dulu, Kakak Kaseh dan Kakak Awatif mama memang bekalkan homemade baby's food. (Kat sini ada cerita solid food mereka)


Cik Indah lagilah mama akan berikan yang terbaik juga.


20151017_094050


Selamat Ulang Bulan Yang Ke 5 Cik Indah



Tiada ulasan: