Sambutan Hari Ibu Dan Tips Mengajar Anak Solat

Sambutan Hari Ibu Dan Tips Mengajar Anak Solat


mothersday_MainBanner2016


Assalamualaikum.


Hari ni ramai yang update di facebook ucapan Selamat Hari Ibu. Seronok tengok dan macam-macam sambutan.


Lynd memang tak celebrate and tak wish pun. Hehehhe.. Hari-hari hari ibu.


Tapi dalam banyak-banyak yang ni macam buat Lynd tersentuh.


Wardina


So true.. banyak sangat lagi kelemahan saya sebagai ibu kepada anak-anak.


Kelemahan saya melayan kerenah mereka dan juga kelemahan saya dalam mendidik mereka. Risau saya.. jika saya gagal menerapkan keutamaan solat dalam anak-anak saya.


Ya Allah saya nak sangat pastikan anak-anak saya sudah cukup solatnya di usia  tahun.


Ya Allah, sedangkan Lynd masih masih merangkak dalam menyempurnakan solat dalam waktu yang sama Lynd nak pastikan anak-anak Lynd menjadi insan yang menjaga solat dari kecik lagi.


Doa tetapkan solat


Kalau diikutkan semua ibu bapa inginkan anak mereka menjadi insan yang baik.


Lynd baru baca 1 buku "Bertanya Allah Dahulu" menyatakan kita perlu berdoa secara spesifik dan Lynd sedang belajar mempraktiskannya.


Termasuk juga dalam mendoakan anak-anak Lynd yang menjadi insan yang terpelihara solatnya kerana solat yang menjadi perisai untuk anak-anak Lynd.


Dan memang Lynd cuba untuk jadikan hari ibu ini sebagai hari untuk memuhasabah diri Lynd untuk menjadi ibu yang memberikan yang terbaik untuk anak-anak. Bukan dari segi material sahaja tetapi dari segi rohaninya kerana Lynd nak kami sekeluarga berada di syurga bersama-sama  kelak.


Antara bacaan yang bagus dalam mendidik anak-anak solat.



Tips Mengajar Anak Solat


Dr Hj Tengku Asmawi


Sirap Limau


Lynd mempunyai impian untuk membawa anak-anak ke Makkah untuk menunaikan umrah tahun ni.




"Ya Allah, Tunaikanlah Impian ku untuk menunaikan umrah sekeluarga pada November 2016 nanti"



Jadi sebagai persediaan Lynd kena make sure at least Kaseh yang dah nak masuk 7 tahun dah 2017 nanti supaya dah pandai solat dan menghayati solat itu sendiri.


Lynd memang teraspirasi dengan Sis Amrina bagaimana beliau mendidik anak-anak beliau Lisa dan Hana dalam mendirikan solat.




Ya Allah.. aku diberi peluang untuk mendidik anak-anak ku dengan sendiri, kenapa harus aku bazirkan peluang ni?


Dan sebenarnya kerana mereka lah aku "perlu" jadi baik supaya mereka tidak jadi seperti aku.


Kepada anak-anak mama, mama akan cuba menjadi Mama yang lebih baik untuk kamu.


Didik Anak Solat








Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.


Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?


Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Facebook Personal : Haslinda Lynd


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari

Tiada ulasan: