5 Tips Kurus Lisa Surihani

Assalamualaikum.



5 Tips Kurus Lisa Surihani


2-3 minggu lepas Cik Lynd "terpukau" dengan viral Lisa Surihani buat surprise semasa concert KRU di Singapore.


Lisa Surihani "menyamar" sebagai backup dancer semasa KRU menyanyikan lagu 'Ohh..la..la"


Selain kelincahan dan ke"suwit"san Yusri-Lisa Surihani, masa tu Cik Lynd terfikir "Ehhhh.. Lisa dah kurus" nak tengok video tu?



Lepas tu Lynd terjumpa di Oh! Media 5 Tips Kurus Lisa Surihani.


Jom kita tengok apa tips hakak Lisa Surihani ni.



1. Kawal Hidangan


“Kawal hidang bermaksud kita boleh makan apa yang kita nak makan, tetapi dalam hidangan yang sedikit. Sebagai contoh, dalam satu pinggan itu setengah daripadanya adalah karbohidrat, suku daripadanya sayur, suku lagi protein. Jadi saya masih boleh makan apa yang saya nak dan kita boleh belajar hunger level. Kalau masih nak makan makanan yang kita suka tetapi tinggi kalori, ambillah dalam jumlah yang sedikit.



2. Makan buah sebelum makan


“Buah penting untuk di makan dalam makanan harian tetapi tips saya ialah, makanlah buah sebelum anda makan nasi. Budaya kita makan buah selepas makan nasi. Itu sebenarnya tidak betul.



3. Senaman


“Saya akui tidak pernah bersenam sebelum ini. Malah selepas berpantang saya hanya diet dan kawal pemakanan sahaja. Jadi penurunan berat badan saya tidak begitu ketara.

"Jadi saya nekad dan mula bersenam disamping mengamalkan pemakanan sihat. Saya terkejut kerana berat badan turun mendadak. Bila mula bersenam badan rasa 'sedap' dan tak tahu kenapa saya semakin seronok bersenam dan telah menjadikannya rutin.

"Sekarang saya dah tak kisah dengan berat tetapi masih bersenam kerana sudah jatuh cinta dengan aktiviti ini.



4. Air


“Apabila mengamalkan makan dengan jumlah hidangan yang sedikit, saya akui mudah berasa lapar. Tapi saya mendapat satu tips ini, iaitu untuk mengetahui kita benar-benar lapar atau tidak selepas makan, saya akan minum segelas air. Jika selepas minum masih berasa lapar, itu bermakna kita masih perlukan makanan lagi tetapi jika sebaliknya, ia adalah sebahagian daripada hormone trick wanita sahaja.



5. Supplement


“Saya rasa ambil supplement yang asas dan simple sahaja iaitu multivitamin dan B Complex kerana saya rasa badan kita memang perlu.


Lisa Surihani






Wahhh.. teruja Cik Lynd.


Lagi-lagi bab Multivitamin dan B-Complex tu.


Kalau diikutkan 2 supplemen tersebut jarang disebut sebagai "ubat kurus" tetapi bila diteliti fungsinya ia memang sangat sesuai digunakan ketika kita cuba untuk menurunkan berat badan.


Mari kita lihat fungsi Vitalea Multivitamin, ia mempunyai semua vitamin dan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh kita. Semasa kita cuba menurunkan berat badan kita akna cuba mengawal pengambilan kalori dan sekali gus mengawal jumlah makanan yang diambil.


vita-lea


Maka kita bimbang jika ada nutrisi yang tidak mencukup yang menyebabkan badan kita akan lesu dan kulit wajah kita akan kusam.


Maka dengan pengambilan mulltivitamin Vitalea badan kita akan kekal bertenaga dan berseri walaupun kurang mengambil makanan.


Greatttt...!!!!


Bagaimana pula dengan B-Complex ?


b-complex


B-Complex ni pun istimewa kerana salah satu fungsinya adalah untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Jadi walaupun kita berdiet kita akan kekal bertenaga untuk menjalankan tugas harian.



Wahhh.. bagus-bagus.


Kepada sesiapa yang mahukan Vitalea dan B-Complex boleh contact Lynd ye.


Boleh amalkan Set Kurus Shaklee untuk gaya hidup sihat.

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Facebook Personal : Haslinda Lynd


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.



 

Tiada ulasan: