Oktober 28, 2016

Apa Itu Shaklee Land Mark Study

by , in

Assalamualaikum.


Alhamdulillah. Syukur nikmat Allah.



Shaklee Land Mark Study


Alhamdulillah juga hari ini Lynd diberi peluang dan ruang oleh Allah untuk berkongsi 1 lagi fakta dan sebab kenapa kita perlu mengamalkan supplement Shaklee.


Tanpa ragu dan yakin.


Beberapa hari lepas Lynd berpeluang untuk join 1 sesi perkongsian melalui applikasi Telegram mengenai Shaklee Land Mark Study.


Ok. Sebelum Lynd kongsi mengenai Shaklee Land Mark Study ini, suka Lynd nak war warkan 1 kaedah yang digunakan oleh kumpulan kami dalam menambah nilai ilmu pengedar Shaklee adalah melalui online coaching.


Jadi tiada alasan untuk berbisnes dengan Shaklee walaupun siapa kita.


Haisss.. Kalau nak explain mengenai kelebihan bisnes Shaklee ni memang kena buat 1 entry.


Atau boleh go through entry


SIDE INCOME WITH SHAKLEE


Kembali ke topic Shaklee Land Mark Study.


landmark-study-shaklee-2


Ceritanya begini, Roger Barnett adalah CEO Shaklee dimana beliau sendiri membeli Shaklee Corparation pada tahun 2004.


Dan sebagai pemilik beliau telah mengambil risiko pada 2007 dengan menyertai dan membenarkan Doctor Gladys Block menjalankan kajian terhadap keberkesanan dan keselamatan produk Shaklee.


Landmark Study yang dijalankan Dr Gladys Block adalah 100% dibawah pengawasan beliau dan Shaklee mengambil risiko dengan membenarkan pihak ketiga menjalankan kajian ke atas produk mereka.


Maksudnya Shaklee tiada hak atau campur tangan dalam keputusan yang bakal keluar nanti.


Kajian dijalankan terhadap 1000 individu yang terdiri daripada




  • Kumpulan 1 - 602 Orang Tidak Mengamalkan apa-apa supplement

  • Kumpulan 2 - 176 yang mengamalkan 1 jenis multivitamin dari pelbagi jenama lain

  • Kumpulan 3 - 278 Orang yang mengamalkan pelbagai jenis supplemen Shaklee dalam 1 masa.


landmark-study-shaklee-3


Keputusannya memang membuatkan Lynd syukur sebab Lynd antara yang terpilih oleh Allah untuk dibukan pintu hati untuk mengamalkan Shaklee.


landmark-study-shaklee-3


Ini adalah antara hasil yang diperolehi.


Dan Dr. Gladys Block sendiri sangat menyarankan pengambilan supplemen Shaklee dari muda lagi.


landmark-study-shaklee


Alhamdulillah.


Semoga keputusan ini dapat membantu lebih ramai rakyat Malaysia menggunakan produk Shaklee dengan yakin dan selamat.

Oktober 27, 2016

Abang Long Fadzil Bantu Isteri Selesaikan Masalah Bengkak Susu

by , in

Assalamualaikum.



Abang Long Fadzil Bantu Isteri Selesaikan Masalah Bengkak Susu


Alhamdulillah. Syukur atas nikmat Allah.


Hari ni Lynd nak kongsi testimoni Abang Long Fadzil sebagai pengguna Shaklee.


Jangan salah faham. Ini bukan abang long yang di popular tu tau.


Apa yang menarik mengenai En Fadzil ni?


Asalnya beliau mencari supplemen yang boleh membatu mengurangkan masalah bengkak susu.


Masalah bengkak susu berpunca apabila susu tidak keluar dari payudara dan semasa dalam pantang susu ibu dihasilkan non-stop.


Jadi apabila susu tak boleh keluar yang mungkin berpunca dari saluran puting tersumbat atau hormon yang terlibat dalam proses pengeluaran susu tidak berfungsi dengan baik, maka berlakulah masalah bengkak susu.


Masalah bengkak susu selain menyebabkan kesakitan pada payudara, ia juga boleh menyebabkan ibu dalam pantang demam.


Lynd pernah mengalaminya 1 ketika dulu.


Ya Allah sakit dan menggigil sejuk sampai demam. Nasibaik lah Awatif jenis senang dijaga dalam pantang jadi takder lah jadi penambah stress.


kurangkan-bengkak-susu



Untuk mengurangkan masalah bengkak susu, Lynd cadangkan pengambilan LECHITIN kerana ia dapat membantu melancarkan pengeluaran susu ibu.



kalsium-untuk-tulang-retak


Dan En Fadzil terus berminat mencuba produk Shaklee yang dapat membantu merawat masalah tulang retak yang dialaminya.


Supplemen yang dicadangkan untuk masalah tulang retak adalah OSTEMATRIX.


Dan alhamdulillah. En Fadzil merasi kesan yang positif iaitu




  • Kebas kaki berkurangan

  • Tulang retak menjalani proses penyembuhan yang cepat

  • Tidur lebih lena.


Alhamdulillah. Tiada yang lebih menggembirakan selain dari dapat membantu orang ramai dalam menyelsaikan masalah mereka bersama rangkaian produk Shaklee.


————————————————————————


Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Facebook Personal : Haslinda Lynd


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.
Oktober 27, 2016

Kadar Baru Pos Laju

by , in

Assalamualaikum.


Alhamdulillah.


Hari ini Lynd nak share kadar baru pos laju bermula 15 October 2016.


kadar-baru-pos-laju kadar-prabayar-pos-laju


OK. Ramai yang "merungut" sampai termiss kelonggaran yang diberikan oleh pos laju.


Bermula 15 October juga, penggunaan sampul prabayar tidak tertakluk pada berat barang yang diisi.


Sebagai contoh, jika dulu kalau Lynd pos ESP Shaklee sahaja tanpa produk lain menggunakan Sampul Prabayar saiz L tiada isu.


Tetapi Kalau Lynd masukkan sekali barang lain yang menyebabkan berat parcel melebihi 1kg, Lynd kena tambah extra charge sebab lebih berat.


Padahal muat je sampul tu nak masuk barang lain.


Tapi lepas ni dah takder isu extra charge tu dah. Masukkan jelah barang selagi muat.


Alhamduluillah dipermudahkan.


————————————————————————


Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Facebook Personal : Haslinda Lynd


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.





Anda mungkin juga meminati:





Oktober 24, 2016

Inspirasi KFC - Kejayaan Bukan Datang Dengan Mudah

by , in

Assalamualaikum.


Alhamdulillah. Terima kasih Allah.


Hari ini Lynd tertarik dengan kisah pengasas KFC iaitu Captain Colonel Sanders.



Jom kita ikuti kronologi kehidupan beliau.


kfc


Pada usia 5, Bapanya meninggal dunia.

Pada usia 16, Dia berhenti sekolah.

Pada usia 17, Dia sudah kehilangan empat pekerjaan.

Pada umur 18, Dia berkahwin.

Antara usia 18 dan 22, dia adalah seorang konduktor kereta api dan gagal.

Beliau menyertai tentera

Beliau memohon untuk masuk sekolah undang-undang tetapi ditolak.

Dia menjadi seorang jurujual insurans dan gagal lagi.

Pada usia 19 beliau menjadi seorang bapa.

Pada usia 20 isterinya meninggalkan dia dan mengambil bayi perempuan mereka.

Beliau menjadi seorang tukang masak dan pencuci pinggan di sebuah kafe kecil.

Dia gagal dalam percubaan untuk menculik anak perempuan sendiri, dan akhirnya dia yakinkan isterinya untuk pulang ke rumah.

Pada usia 65 beliau bersara.

Pada 1hb persaraan beliau menerima cek daripada Kerajaan bernilai $ 105.

Beliau merasakan bahawa Kerajaan telah berkata "bahawa kamu tidak dapat menyediakan untuk dirinya sendiri"
Beliau memutuskan untuk membunuh diri kerana dia telah gagal begitu banyak kali.

Dia duduk di bawah pokok menulis kemahuannya, tetapi sebaliknya, beliau menulis apa yang akan dicapai dengan hidupnya.

Dia sedar ada banyak lagi yang dia tidak lakukan.

Ada satu perkara yang dia boleh lakukan lebih baik daripada orang yang dia tahu.

Dan itu adalah bagaimana untuk memasak.

Jadi dia meminjam $ 87 dari cek yang dimilikinya untuk beli dan goreng beberapa ayam menggunakan resipi kemudian pergi rumah ke rumah untuk menjual mereka kepada jirannya di Kentucky.

*INGAT* : Walaupun pada umur 65 tahun beliau bersedia untuk membunuh diri kerana kegagalannya.

Tetapi pada usia 88 Kolonel Sanders, pengasas Kentucky Fried Chicken (KFC) Empire adalah seorang jutawan.

*MORAL CERITA* : Attitude (SIKAP)
Ia tidak pernah terlambat untuk bermula sekali.

*PALING PENTING, IA ADALAH TENTANG SIKAP ANDA. JANGAN PUTUS ASA WALAU SESUKAR MANA CABARAN SEKALIPUN*

Anda mempunyai apa yang diperlukan untuk berjaya. Pergi untuk itu dan membuat perbezaan. Tak akan ada kejayaan tanpa usaha. Ia tidak pernah terlalu tua untuk mempunyai impian.


kfc-dan-shaklee

Gambar di atas adalah dalam satu acara pertukaran Basic H dari Dr Shaklee Forest dan juga 1 bucket ayam goreng KFC dengan Captain Colonel.

Oktober 23, 2016

Dia Menunggu Kisah Saya

by , in
Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. senyum.. syukur.. atas kurnian rezeki Allah.

Rezeki Allah itu luas dan sentiasa ada untuk hambaNya samada mereka beriman atau tidak.

Diharap setiap rezeki yang dikurniakan dapat kita gunakan sebagai "alat" untuk kita memberatkan timbangan amal soleh di "sana"

Hari ni Lynd nak sembang pasal rezeki suami. Senyum. Yes.. suami.. Setiap orang ada kisah suami masing-masing. Dan bagaimana pun orang menilai suami kita, seharusnya kita perlu melihat suami kita adalah yang terbaik.

Syukur.

Lynd suka sembang dengan suami Lynd. Macam-macam hal dan mengenai bisnes pun kami sembang. Dulu masa awal-awal join Shaklee (anyway suami juga yang galakkan Lynd berbisnes) Lynd suka sangat cerita mengenai kejayaan orang lain dalam Shaklee.

suami

Bonus orang tu banyak ni, orang tu beli kete guna duit Shaklee, orang tu beli rumah dan sebagainya.

Tetapi, lama kelamaan Lynd berhenti bercerita. Tak tau lah kebetulan takder topik atau Lynd mula risau nak cerita kisah orang sebab takut suami Lynd tanya "kisah awak macamana?"

Itu 1 fasa. Tapi 2-3 hari ni Lynd berada di fasa yang baru. Iaitu fasa "I have to make my own story because my husband is waiting"

Iya. Kejayaan bukanlah demi diri sendiri tetapi demi orang-orang yang kita sayang.

Sememangnya dia memang tidak meminta apa-apa dari Lynd. Tetapi Lynd rasa ia menjadi tanggungjawab Lynd untuk lakukan sesuatu demi membalas kasih sayang dan kesabaran dia dalam mejaga kami.

Ya Allah. Syukur. Allah kurniakan dia sebagai suami Lynd. Bukan kerana siapa dia tetapi kerana Allah kurniakan rasa ini.

Dan.. segala kasih sayang dan rasa ini semoga diambil kira oleh Allah sebagai pemberat amal soleh kami di akhirat kelak.

cameron

The waiting for my story.
Oktober 23, 2016

TIPS MEMASAK DISAMPING ANAK KECIL

by , in

TIPS MEMASAK DISAMPING ANAK KECIL
-------------------------------------


1 benda kena pegang kuat-kuat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
REDHA.?
.
(Tapi jangan pegang suami saya walaupun suami saya Redo Ridho sy srg ja bleh pegang)?




Fasa pertama sy nk masak sy cuba tidurkan cik Indah dulu.
Biasa dalam kol 11 gitu time Indah nap.


Tapi kalau dia tidur awal ka, terjaga awal ka time ni lah mama kena redha.


20160829_104735


Tak nak kasi dia pegang kaki memang kena buat dia sibuk.
Salah satu benda y buat dia sibuk adalah biar ja dia masuk dalam almari beras, sepahkan besen-besen sambil tuang bawang dalam tu.


tip-memasak-disamping-anak-kecil


So redha je la kalau kena kemas semua tu lepas masak.


Kalau taknak kemas pun kena redha je la tengok benda2 tu berterabur kt lantai.


Lynd ada baca 2-3 lepas,
"being a mom you cannot be perfect to live in a happy life"


Maksudnya..
Bila Lynd nak pastikan Lynd dapat masak untuk suami dan anak-anak but at the same time Lynd nak rumah kemas dan cantik.
To make this happen, kita akan penat dan stress. Mana nak kutip.. mana nak masak.. jadi mangsa anak lah jugak kena bebel.. kena "jangan" itu ini.


Serius dulu Lynd "cuba" untuk ?.
Tapi bila tengok muka anak-anak ternganga tengok tv xlayan mama ajak main geletek2 sbb merajuk mama bebel buat Lynd jadi makin stress.


Mama.. redha dengan 1 matlamat masak vs kemas
Kena salah 1 ja.


Bonus En Pomen pun redha ja jugak.
Janji dapat wassap "Pa.. Nasi da masak" itu dah cukup membahagiakan cik Lynd. Hehehe..


Soooo.. Apa-apa pun redha ok.
We cannot be perfect but we can be happy.


Harap TIPS MEMASAK DISAMPING ANAK KECIL Cik Lynd ni dapat membantu serba sedikit ibu-ibu diluar sana untuk memudahkan urusan memasak. Ambil masa sebenarnya nak didik hati untuk redha tapi tak per. Perlahan-lahan nanti kita akan dapat rasai kebahagiaan itu.



Oktober 23, 2016

Kerana Allah

by , in

Assalamualaikum.


Alhamdulillah.. 1 hari lagi Allah berikan peluang untuk bernafas di atas muka bumi ini.


Bermaksud 1 lagi peluang untuk kita menjadi insan yang lebih baik "Demi Allah"


Pagi tadi Lynd terlihat 1 status di facebook suami my bff.


Status beliau adalah :


kerana-allah


Persoalan ni sebenarnya dah lama nak ajak Lea sembangkan tapi asyik lupa. So this time memang tak tunggu lagi terus whatApps dia.


"Boleh tak bila kita buat sesuatu bukan mengharap pahala dari Allah tapi paling tidak untuk minta Allah hapuskan dosa kita"


" Contoh bila kita zikir ke, istighfar ke, kita fikir ini pahala tak tau la dapat ka tak tapi at least dapat hapus dosa dan bersihkan hati pun dah cukup bagus"


"Boleh tak?"


Ini soalan Lynd pada Lea. Tapi Lea forward jawapan seseorang yang berbunyi.


"Samada kerana nak syurga, takut neraka, penghapusan dosa / kifarah, bersihkan hati.. Kata ulama : Itu tidak salah dan dibolehkan cuma kesempurnaan keikhlasan itu tiada"


"Saya berpegang, kalau dah kerana Allah, semua itu automatik kita akan dapat"


"Jadi kenapa kita perlu pilih untuk apa? Orang Muqorrabin kata, seolah-olah kita lebih bijak dari Allah. Serahkan kepada Allah yang mana Dia hendak beri"



Lynd tak pasti jawapan itu dari siapa tapi Lea cakap dorang tengah diskus topic ni dekat group sebelah sebab tulah husband dia up topic ni di Facebook.


Senyum.


Walau dari siapa pun jawapan itu Lynd tak kisah. Tetapi Lynd dapat sesuatu hari ini.


Dalam hidup kita menuju akhirat iaitu alam hakiki dimana ia menjadi tujuan kita hidup atas muka bumi ini, kita mengharapkan "pahala" dan "pengampunan" dari Allah.


Kita menjadi lumrah manusia yang hina ini sentiasa melakukan kesalahan.


Jika kita buat baik kita harap pahala.


Jika kita buat dosa kita harap pengampuan.


2 perkara itu yang kita ummat manusia ini perlukan untuk dibawa ke alam sana.


Untuk 2 perkara diatas kita lakukan untuk siapa?


Untuk Allah.


Ia ke?


Bukan kerana kita takut pada balasan neraka?


Kerana kita yang takut kan?


Kerana kita mahukan syurga bukan?



Tapi.. apa itu kerana Allah?


Ok. Jom kita renungkan.


Kerana Allah.


Segala amal dan ibadah kita kerana Allah.


Kita buat je atas alasan Allah suruh.


Dan ingat tak statement diatas "kita mengharap pahala dan pengampunan dari Alah"


Pahala dan pengampunan itu milik siapa?


Jika kita buatlah segala amal tetapi pemilik pemberi pahala dan pengampunan tu taknak kasi macamana?


Jadi kenapa kita perlu mengambil buah dari kebun orang lain yang belum tentu dapat sedangkan kita boleh minta dan buat baik dengan tuan punya kebun dan dia memang akan kasi kita ambil dengan galah yang disediakan.


Allah Maha Memberi.


Janji Allah itu pasti.


Kejar keredhaan Allah, dunia pasti mengejarmu.


Allah sudah menjanjikan segala bagai ganjaran pahala dan pengampunan jika kita buat apa yang disuruh.


Jadi buatlah apa yang disuruh kerana Allah semata-mata.


Usah difikir apa yang kamu akan dapat. Kerana apa yang Allah beri pasti akan membawa kamu ke syurga. Janji Allah pasti.


Tegakkan Tiang dan hiasi dirimu dengan apa yang Allah suka.


Tanpa tiang segala hiasan tidak bermakna.


Jaga solat mu kerana solat tiang agama.


Kerana Allah.

Oktober 22, 2016

Pengedar Shaklee Klang by Vitalynd Empire

by , in

Assalamualaikum.



Pengedar Shaklee Klang


pengedar-shaklee-klang

Saya Kaseh.
Saya adalah Marketing Director untuk Vitalynd Empire.


Vitalynd Empire
.
Vitalynd Empire adalah empayar yang diasaskan oleh mama saya Mama Lynd untuk mengedarkankan rangkaian produk Shaklee.


Tugas saya adalah memberikan nasihat dalam menjalankan marketing dalam memasarkan produk Shaklee.
.
Saya nak pastikan ramai orang tahu kebaikan produk Shaklee dan lebih ramai orang sihat dengan Shaklee.

Antara cadangan yang pernah saya buat tapi sampai sekarang mama tak buat adalah tampal nombor telifon di pokok-pokok sekitar tempat tinggal saya.

Pernah juga saya curi-curi edarkan business card mama di sekitar kedai rumah saya.

Saya tahu produk Shaklee ni bagus sebab saya pernah ikut mama pergi Bengkel Nutrisi Shaklee.
.
Sebab tu saya tengok mama sungguh hebat dalam memberikan consultansi kepada pelanggan mama.

Yang paling seronok setiap 15 hb mama belanja kami jalan-jalan sebab mama dah dapat BONUS.???

Aunty & Akak2 semua nak jadi macam mama?
Nak join sebahagian dari Vitalynd Empire dan membina empayar sendiri ?



Boleh contact mama Pengedar Shaklee Klang cepat2
Nanti mama guide macamana nak jadi hebat macam mama..?




WhatApps Lynd terus ke


? 019-603 8353
? 019-603 8353
InsyaAllah.. Lynd akan bantu sebaik mungkin.



Oktober 22, 2016

Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard

by , in

Assalamualaikum.



Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard


Alhamdulillah. Syukur atas kurniaan Allah. Banyak kurniaan Dia yang kita terlupa untuk berterima kasih pada Dia.


Salah satu daripadanya adalah kurniaan zuriat. Setiap ibu bapa pasti inginkan anak yang sihat dan pintar. Tetapi ada ketikanya kita diuji melalui kesihatan anak-anak.


Jika semalam Lynd kongsikan Testimoni Omega Guard, Basic H dan Herbal Blend dalam merawat Eczema, hari ini Lynd nak kongsikan pula 1 lagi masalah yang biasa dihadapi oleh kanak-kanak hari ini iaitu asthma ataupun lelah.


Rawatan Asthma untuk kanak-kanak dengan Omega Guard


Ikuti kisah Khadijah Ibrahim berkongsi bagaimana beliau mengatasi masalah athma Noah Izzuddin.



Anak saya yang ketiga, Noah Izzuddin, ada hyperactive airway.



Ni kategori asthma tapi early stage. So, tak diagnose asthma lagi lah. Jarang kena, tapi bila kena tu memang kena ambil nebuliser + pakai inhaler jugak.



Last dia kena, bulan 7 hari tu. So, saya start bagi dia Omega Guard.


Sebiji selang sehari macam tu. Kadang-kadang ada juga ambil lebih sebab dia suka ?.


Sekarang ni alhamdulillah, dah hampir 3 bulan tak kena attack. Hopefully terus tak kena lah lepas ni.



Sekarang ni dia boleh telan macam tu je Omega Guard, tak payah minum air pun. Pantang nampak botol omega, sampai kena sorok!



Ni dah nak masuk 2 tahun, saya dah start wean off susu ibu, so saya add sekali mealshakes dalam susu formula dia.



Hopefully takde lah kena ambil neb lagi lepas ni.


cara-merawat-asthma


Alhamdulillah. Dengan izin Allah. Semoga lebih ramai ibu bapa diluar sana dapat mencuba cara ini untuk mengatasi masalah athma anak anda.



————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Facebook Personal : Haslinda Lynd


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.
Oktober 21, 2016

Kisah Doctor Anti Supplement

by , in

Assalamualaikum.


Alhamdulillah. Terima kasih Allah kerana saya dikelilingi dan dijumpakan dengan orang-orang yang hebat.


Hari ini Lynd nak share satu kisah seorang doktor yang pada awalnya anti dengan supplemen kerana tidak yakin dengan keberkesanan dan kepentingan supplement.


Sebelum Lynd kongsikan kisah ini, suka Lynd nak ingatkan dalam mengamalkan supplement ada beberapa faktor dan cara untuk memastikan keberkesanan produk tersebut.


Antaranya adalah jenama dan cara pengambilan.


Bagi Lynd mestilah Lynd yakin dengan jenama Shaklee dan dengan segala ilmu yang Lynd ada insyaAllah Lynd boleh berikan konsultansi terbaik untuk pelanggan Lynd.


Ok. Jom kita ikuti kisah Dr Hasifah berkongsi testimoni pengambilan Set Kehamilan Shaklee.


-----------------------------------------------


Anti- Supplements

Seperti kebanyakan doktor, saya tak percaya pada supplements. Bukan sebab APA, sb saya dah pernah cuba sejak zaman university tapi tak pernah berkesan.

Saya pernah beli set kulit vitamin C, E dan B complex tapi saya tak makan. Sb kwn saya pm so saya beli saja. Tapi sb saya tak percaya, saya biar saja. Tambah saya tak suka telan pil. Susah nk telan pil.

Alahan ketika hamil

Mengandung kali pertama, sgt mencabar pada saya. Alahan teruk, eksiden lagi sampai duduk atas kerusi roda sebulan sb sakit tulang belakang. Penat sgt rasanya. Hanya amalkan calcium,obimin dari KK dan neurogain. Hanyir sgt neurogain ni. Rasa lagi nak muntah.

Mengandung kali kedua-Phobia

Anak kedua termengandung selepas setahun. Dahla fobia mengandung. Kalau boleh nak anak saja tak suka mengandung.

Lumrah kerja saya mmg 14 jam lamanya. Bygkan mengandung nak kerja lama2. Sigh. Memang rasa nk nangis. Mmg nangis pun. Tp rezeki Allah S.W T nak bg juga.

Anak kedua masih alahan. Tak suka tgkp gmbr sb asal letak gmbr kt fb, kwn2 doktor sibuk serbu.
Hb berapa?? Low?? Kenapa pucat??

Keadaan makin parah - bebanan kerja

Masuk 26 minggu, dah tak tahan lagi. Jam 8 mlm saja bateri low. Kerja tak boleh balik lagi. Suara makin perlahan. Pesakit pun kena rapat dgn doktor baru dgr. Balik rumah nangis2 bgtahu suami saya dah tak tahan mcmni. Ada byk bulan lagi.

Saya penat. Setiap mlm 5x kaki cramp sampai nak tido pun fobia. Badan rasa lemah. Selalu rasa nak pitam. Saya ada anemia. Selalu migrain. Muka kelabu mcm zombie.

 

Dapatkan kalsium dari susu - Gula tinggi pulak

Saya minum susu Dutch lady setiap hari sampai senior saya ckp nanti kena kencing manis ni.
Laa dah nak kalsium tak minum susu mcm mana.
Masin mulut dia gula saya tgi. Terus tersentak.
Saya stop susu!! Minum susu pun cramp saja kaki.

Minta petunjuk Allah - Cuba ESP

Saya berdoa kpd Allah S.W.T supaya permudahkan ujian saya. Allah yg nk beri rezeki ini wpun saya tak bersedia jd tlg berikan saya kekuatan dan semangat.

Suatu hari saya terdetik utk cuba ESP. Saya yg anti supplement anti Shaklee. Boleh terdetik. Kuasa Allah S.W.T org yg tak suka pun boleh suka. Saya tak minum soya. Saya tak suka rasa soya.

Saya contact rakan saya seorang doktor juga. Dr Maryam.
Beliau suggest Osteomatrix dan ESP.

Saya terus bancuh ESP dgn milo supaya tak rasa soya. Alhamdulillah saya suka rasa ESP campur milo.

Cramp hilang - Ceria kembali

Selepas 2 hari, saya tidak pernah terkena cramp kaki mlm2. Saya jadi seorang doktor yg ceria semula. Jam 8 mlm pun saya senyum, gelak2 usik pesakit saya. Saya happy sgt sbb saya sihat dan kuat. Saya bertenaga.

Subhanallah kenapa tak rasa mcm mengandung pun ni?
Rasa mcm diri saya yg tak mengandung. Begitu cergas.
Staff mula tegur doktor berseri skrg ni. Tak pucat.

Pesakit tegur kulit gebu dan berseri

Pesakit mula tegur doktor mengandung nmpk berseri. Kulit doktor cantik.
Tak pernah seumur hidup org puji kulit saya gebu.
Hidung,pipi, dagu smua jd tegang. Mmg awet muda. Hahahaha.

Terus mana2 ibu mengandung yg nangis2 depan saya, saya suggest kan ESP. Alhamdulillah mereka smua ckp dah bleh bgn pagi2.

Kenangan mengandung anak kedua mmg sgt manis. Kerana Shaklee, saya tidak lagi serik utk mengandung.

Saya enjoy mengandung.
Bila kita cukup supplements, kita sihat kita akan happy.

Nikmat kesihatan adalah nikmat paling mahal.
Bila Allah tarik baru kita terasa.
Begitulah kisah pertama kali saya berasa Shaklee dan terus jdkan bisnes. Hanya tuk tlg ibu lain dri rasa apa yg saya rasa.

Itu kisah ESP masa mengandung. Masa beranak lain pula.

SID DR Hasifah,
Happy Shaklee user



Senyum.


Set Kehamilan Shaklee


Alhamdulillah. Segalanya dengan izin Allah. Minta dan mengadu pada Dia semoga kita dijumpakan dengan penyelesai masalah kita.


————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Facebook Personal : Haslinda Lynd


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.
Oktober 21, 2016

Aku Masih Setia Bersama Shaklee

by , in
Assalamualaikum..

Aceceh tajuk.. Bukan main.. Ini bukan sebarang tajuk novel tau..

Anyway.. Alhamdulillah.. Sudah hampir ke penghujung October.. Mama Lynd masih setia bersama Shaklee, sebagai pengguna dan pengedar Shaklee yang sentiasa komited.

Komited untuk menjaga tubuh badan ini bersama rangkaian produk Shaklee, komited untuk terus mengejar impian bersama Shaklee dan komited untuk terus membantu lebih ramai orang membaikit taraf kesihatan dan kewangan bersama Shaklee.

Dalam ber facebook banyak bisnes yang lalu di newsfeed..
Alhamdulillah..
Maksudnya lebih ramai orang sedar bahawa banyak peluang untuk kita bantu orang dalam bisnes.

Maksudnya produk kita bantu orang selesaikan masalah mereka.

Dalam banyak2 bisnes Shaklee yang jadi pilihan Lynd.

daftar-keahlian-shaklee

??Kenapa ???

1. RISIKO RENDAH -????Dengan keahlian Rm 79.50 sahaja. Tak payah modal besar untuk mula bisnes.

2. TUNJUK AJAR - ????Join je dengan Rm 79.50 terus anda diserap masuk ke support group dan lubuk ilmu bisnes from hero to zero. Takder alasan "tak reti" nak bisnes untuk bermula.

3. REPUTASI - ????Beb.. Shaklee ni dah berusia 60 tahun. Even di Malaysia pun ada y ber Shaklee leboh 20 tahun. So xder keraguan.

4. SELAMAT -???? Dan sebab itu lah bertahun dah orang ambil supplement Shaklee so sah selamat dan berkesan. Segala report dan kajian Shaklee y telus juga buat Lynd rasa yakin nak share kebaikan Shaklee dengan orang lain.

5. BONUS - ?????Tak daya nak kira beb segala peluang yang Shaklee offer. Anda buat anda dapat.. Tiada unsur penindasan.

So sebab 5 faktor tu lah buat Lynd yakin untuk terus bersama dengan Shaklee.

Untuk mendaftar sebagai ahli shaklee juga cukup mudah dengan hanya bermodalkan Rm 79.50 atau secara percuma dengan terus beli produk Shaklee sebanyak 200UV.

Caranya mudah sahaja, sama ada kawan-kawan terus WhatApps Lynd di 019-603 8353 dan Lynd akan daftarkan

Daftar ahli

atau boleh juga daftar sendiri di

Klik Link < Daftar Keahlian Shaklee >

Atau Copy Paste Alamat

http://www.shaklee.com.my/?joinnow=1090071
Boleh juga ikut step by step di sini.


Berbekalkan keyakinan dan kecekalan untuk sama-sama berjaya Lynd akan guide step by step untuk kita sama-sama berjaya.

————————————————————————

Saya Haslinda, pengguna Set Kesuburan Shaklee, Set Berpantang Shaklee, Set Kehamilan dan Set Penyusuan Shaklee.

Ingin mendapatkan rangkaian produk Shaklee / ingin menjana pendapatan bersama Shaklee?

Untuk sebarang  pesanan dan info lanjut hubungi :

Haslinda (Lynd)


Contact No : 019 – 603 8353


Facebook Page : Vitalynd Health and Beauty


Facebook Personal : Haslinda Lynd


Pengedar Shaklee Klang / Shah Alam / Puncak Alam

Menyediakan Perkhidmatan Cash On Delivery (COD) dan Penghantaran Setiap Hari.

http://vitalynd.com/daftar-keahlian/