TIPS MEMASAK DISAMPING ANAK KECIL

TIPS MEMASAK DISAMPING ANAK KECIL
-------------------------------------


1 benda kena pegang kuat-kuat
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
REDHA.?
.
(Tapi jangan pegang suami saya walaupun suami saya Redo Ridho sy srg ja bleh pegang)?




Fasa pertama sy nk masak sy cuba tidurkan cik Indah dulu.
Biasa dalam kol 11 gitu time Indah nap.


Tapi kalau dia tidur awal ka, terjaga awal ka time ni lah mama kena redha.


20160829_104735


Tak nak kasi dia pegang kaki memang kena buat dia sibuk.
Salah satu benda y buat dia sibuk adalah biar ja dia masuk dalam almari beras, sepahkan besen-besen sambil tuang bawang dalam tu.


tip-memasak-disamping-anak-kecil


So redha je la kalau kena kemas semua tu lepas masak.


Kalau taknak kemas pun kena redha je la tengok benda2 tu berterabur kt lantai.


Lynd ada baca 2-3 lepas,
"being a mom you cannot be perfect to live in a happy life"


Maksudnya..
Bila Lynd nak pastikan Lynd dapat masak untuk suami dan anak-anak but at the same time Lynd nak rumah kemas dan cantik.
To make this happen, kita akan penat dan stress. Mana nak kutip.. mana nak masak.. jadi mangsa anak lah jugak kena bebel.. kena "jangan" itu ini.


Serius dulu Lynd "cuba" untuk ?.
Tapi bila tengok muka anak-anak ternganga tengok tv xlayan mama ajak main geletek2 sbb merajuk mama bebel buat Lynd jadi makin stress.


Mama.. redha dengan 1 matlamat masak vs kemas
Kena salah 1 ja.


Bonus En Pomen pun redha ja jugak.
Janji dapat wassap "Pa.. Nasi da masak" itu dah cukup membahagiakan cik Lynd. Hehehe..


Soooo.. Apa-apa pun redha ok.
We cannot be perfect but we can be happy.


Harap TIPS MEMASAK DISAMPING ANAK KECIL Cik Lynd ni dapat membantu serba sedikit ibu-ibu diluar sana untuk memudahkan urusan memasak. Ambil masa sebenarnya nak didik hati untuk redha tapi tak per. Perlahan-lahan nanti kita akan dapat rasai kebahagiaan itu.



Tiada ulasan: