Julai 31, 2017

Pengorbanan Seorang Ibu Anak 9

by , in

Pengorbanan Seorang Ibu Anak 9

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.. Syukur atas segala kekuatan yang Allah berikan.

Pagi tadi Lynd gi lepak dekat rumah mertua. Saja ja walaupun hari--hari jumpa tapi Lynd masih suka duduk saja2 kat rumah mertua.

So tadi sembang pasal perihal anak-anak.

Pelajaran Vs Adab anak-anak.

Mana yang lebih penting.

Yelah kan.. sebagai ibu memang kita harapkan anak kita bolot dunia akhiratkan. Tapi semua tu bermula dari ibu bapa sendiri pendedahan yang kita harus berikan.

Ibu mertua Lynd cakap " Tengok Cik Senah (bukan nama sebenar) tu kalau berdoa bukan main lama. Bersungguh-sungguh. Bibik Salmah pulak sebelum subuh dah bangun. Mengaji.. Tahajjud.. sebab tu anak-anak dorang berjaya"

Dan part yang paling buat Lynd terkesan dan buat Lynd mengalir air mata di petang Jumaat tadi bila diingat balik..

"Mak ni anak last je lah mak mengaji masa mengandung yang lain takder. Yelah.. mak mana tahukan mak dok rumah ja jaga anak kecik ramai. Tak sempat nak gi dengar ceramah"

Sedih.. Touching Lynd..

Sesuatu yang menyentuh perasaan Lynd.

Besar pengorbanan ibu mertua Lynd. "Terperangkap" di rumah demi membesarkan anak-anak.

Iya tidak salahkan dia jika dia tidak tahu segala amalan-amalan yang di suruh dalam islam selain dari Solat, Puasa dan Haji demi menjalankan tugas keibuan beliau.

Tapi Lynd lebih rasa terkesan pada diri Lynd sendiri. Bertapa ruginya ibu zaman sekarang ni termasuk Lynd sendiri.

Tahu mengenai kelebihan dan kebaikan amalan sunat seperti Tahajjud, Dhuha, Selawat dan sedekah semua tu tapi tak buat. Ya Allah rugi.

Yang ada dalam kepala Lynd sekarang ni, mertua Lynd di usia emas beliau kata dia tak amalkan sebab tak tahu, tapi Lynd?

Nak cakap "mama tahu tapi mama tak buat"

Ya Allah ruginya.

Sesungguhnya jumaat yang barakah semalam Allah hantarkan "message" penting itu pada Lynd.

Merupakan tamparan yang hebat pada Lynd supaya Lynd tak menyesal kemudian hari. Bertapa Allah sayang pada Lynd menyedarkan Lynd di usia 33 Tahun.

Masih belum terlambat Lynd dan juga kepada ibu-ibu lain yang membaca post ni.

Lynd harap post ini dapat berikan sesuatu manfaat kepada anda.

Mulakan hari ini sebelum terlambat.

Julai 31, 2017

Apa Itu Alfalfa Shaklee

by , in

Alfalfa Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950an. Alfalfa Shaklee juga lebih popular dikenali sebagai jamu moden kerana khasiatnya yang sangat berkait rapat dengan kesihatan dalaman wanita. Antara produk terawal Shaklee yang Lynd cuba adalah Alfalfa Shaklee.

Julai 29, 2017

Pengalaman Semakan Wang Tidak Dituntut WTD

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ini Lynd nak kongsikan pengalaman Lynd membuat semakan Wang Tidak Dituntut WTD. Minggu lepas kecoh viral mengenai semakan WTD yang tak sangka ada sejumlah wang di Jabatan Akauntan Negara. Ada yang ratus-ratus, ada yang ribu dan even ada yang puluh ribu.

Julai 29, 2017

Energised Protein ESP Shaklee Hot Selling Shaklee

by , in
Energized Soy Protein atau ESP Shaklee merupakan hot selling product dalam rangkaian produk Shaklee. Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan protein berasaskan kacang soya. Hakiaktnya, pengasingan protein yang pertama ini dicipta oleh Dr Shaklee pada awal 70-an. Dimana kini banyak ujina klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan unggul.

Julai 26, 2017

Testimoni ESP Untuk Berpantang dan Kembali Langsing

by , in

Testimoni ESP Untuk Berpantang dan Kembali Langsing.

Impian seorang wanita selepas bersalin semestilah untuk kembali langsing. Tapi kekangan untuk ibu menyusu adalah mereka akan ada masalah untuk mengawal selera makan. Tapi jangan risau. Dengan ESP Shaklee masalah penyusuan susu ibu, kembali bertenaga selepas bersalin dan elak sentiasa lapar dapat diselesaikan.

Jom kita ikuti kisah perjalanan cinta Nurhidayah Musa dengen ESP Shaklee






Julai 26, 2017

Tadika Dzul Iman Raya Celebration

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Tahun ini adalah tahun ke 2 anak-anak MamaLynd join sebagai keluarga Tadika Dzul Iman. Dan Jumaat lepas Tadika Dzul Iman Puncak Alam mengadakan sambutan Hari Raya serentak dengan Sambutan Hari Guru Dan Sambutan Hari Raya.







Julai 26, 2017

Pil Kalsium Lengkap Ostematrix Shaklee

by , in
Pil Kalsium Lengkap Ostematrix adalah kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Formula unik, diperbuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Pil Kalsium Lengkap Ostematrix


Nutrien-nutrien yang terdapat dalam Ostematrix ini perlu di ambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang berumur secara berkesan.



Julai 25, 2017

Omega Guard Shaklee

by , in
Omega Guard Shaklee istimewa tau sebab diekstrak dari ikan laut air sejuk (Sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan Jepun dan ia bukan dari hati minyak ikan. Kelebihan Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen yang lengkap dengan 7 jenis asid lemak Omega 3 semula jadi termasuk EPA, DHA,ALA dan banyak lagi.


Julai 25, 2017

Istimewanya Vitamin C Shaklee

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Post kali ni Lynd nak kongsikan Keistimewaan Vitamin C Shaklee berbanding vitamin c lain yang berada di pasaran. Vitamin C Shaklee atau nama penuhnya adalah Sustained Release Vitamin C memang special dengan kuasa "sustained released" nya.

Julai 25, 2017

Kenapa Kita Diuji

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Syukur. Bila kita tengok orang happy atau senang mungkin kita fikir mereka tak ada masalah. Tapi 2-3 menjak ni Lynd belajar banyak benda. Sebenarnya hidup kita ini selalu diuji.

Contoh..
Bila kita ada masalah kewangan, kita akan rasa orang yang berduit itu bertuah.
Bila kita sakit, kita akan rasa orang sihat tu bertuah.
Bila kita rasa susahnya jaga anak, kita akan rasa orang takder anak itu lebih mudah.

Tapi.
Pernah tak kita lihat pada pihak yang satu lagi.
Orang berduit, bertapa dia inginkan keluarga yang rapat macam kita ada.
Orang yang senang bergerak sana sini, bertapa dia inginkan anak-anak seperti kita.


Julai 25, 2017

Manfaat B Complex Shaklee

by , in

Manfaat B Complex Shaklee


B-Complex Shaklee adalah antara produk asas yang dicadangkan dalam kebanyak produk Shaklee. Ini kerana B-Complex adalah keperluan asas badan manusia dan hanya boleh diambil melalui pemakanan. Dan yang paling best adalah Shaklee berjaya mengatasai masalah kebanjiran supplemen B-Complex  sintetik yang terdapat dipasaran.

Dan kelebihan B-Complex Shaklee adalah para saintis Shaklee berjaya mencipta asid folic secara semulajadi yang pertama dengan kada keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.



Julai 23, 2017

Maestro 3 Tips Follow Up Pelanggan

by , in
Assalamualaikum.

8 Tips Follow Up Pelanggan


Malam tadi berlangsung kelas di Maestro Elite yang bertajuk Tips Follow Up Pelanggan.

8 Tips Follow Up Pelanggan yang dikongsi oleh Master Farihah yang merupakan seorang yang cukup berjaya dan disegani dalam bisnes Shaklee.

Lynd kongsikan serba sedikit kisah Master Farihah yang merupakan seorang guru pada asalnya. Tetapi selepas 1 peristiwa dimana bapa beliau sakit secara tiba-tiba menyebabkan beliau nekad untuk orang yang dia sayang.

Julai 21, 2017

Selamat Hari Raya 2017

by , in

Assalamualaikum.

Selamat Hari Raya Dari Mama Lynd.

Heee.. Dah nak habis Syawal dah pun baru nak wish.


Ampunkan kami.

Hari ni rasa nak coretkan kenangan raya 2017 Mama Lynd.




Julai 21, 2017

Maestro 3 Bisnes Shaklee Mudah

by , in

Maestro 3 Bisnes Shaklee Mudah 

Assalamualaikum.
Hari ini kelas di Maestro Elite diteruskan dengan Kisah Tengku Sofia yang jatuh cinta dengan bisnes Shaklee selepas menjalankan bisnes lain sebelum ini dan meninggalkan kerjaya yang berpendapatan Rm 6000 sebulan.

Bisnes Shaklee Mudah 
Julai 21, 2017

Vitalea Shaklee Supplemen Pertama Dunia

by , in

Vitalea Shaklee Supplemen Pertama Dunia


Assalamualaikum.



Percaya atau tidak perkataan Vitamin yang digunakan hari ini adalah berasal dari penciptaan produk Shaklee yang pertama iaitu Vitalea . Perkataan atau nama asal yang diberi nama "Vitaliza-Mineral" yang diringkas menjadi "VitaMin"


Julai 20, 2017

Herblax Shaklee Untuk Kesihatan Usus

by , in
Assalamualaikum.

Herblax Shaklee

Salah satu produk di dalam kategori pembersihan dan perlangsingan adalah Herblax Shaklee yang terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.


Herblax Shaklee diperbuat dari 9 herba semulajadi seperti alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malfa flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culture's root.
Julai 19, 2017

Jadi Lebih Baik

by , in

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

2-3 menjak ni memang banyak post dan newsfeed yang lalu di facebook mengenai ujian dan kebangkitan.

Dalam banyak-banyak post ada 1 post yang sangat memberi kesan pada Lynd.

Kisah bagaimana beliau diuji (tidak diceritakan) yang membuatkan hidup mereka suami isteri tunggang-langgang.

Diikuti dengan kesungguhan beliau dan suami ingin menunaikan haji dan kebergantungan pada tuhan dalam merealisasikan permintaan mereka.

Dalam ayat-ayat yang beliau tulis, ada 1 statement yang buat Lynd terkesan..


"Bila ditimpa ujian, perasan tak diri kita makin baik dari sebelumnya?


Memang betul.

Setiap ujian yang Allah beri nak menjadikan kita lebih dekat dengan Dia.

Jangan sesekali cakap " Aku dah cukup baik kenapa aku diuji macam ni?"

Sebagai hamba kita takkan pernah patut rasa "cukup baik" kerana kesempurnaan dan keikhlasan dalam kerja kita hanya Allah yang tahu cukup atau tidak.

Apa maksud jadi lebih baik?

Bila kita inginkan sesuatu dan diberi ujian :

Pertama.. check hubungan kita dengan Allah.
Ini yang paling mudah kita dapat punca.

Check solat kita.
Cukupkan yang 5?
Segerakah bila diseru?

Solat sahaja banyak benda boleh improve.

Ada yang kata "Takkan lah solat jadi punca kete aku rosak?"

Allah tuan punya dunia.. Apa sahaja yang jadi adalah dengan izin Dia.

Dah tu.. kalau kita solat sebelum start kete tak ke bagus, sapa yang untung kita juga.

Kita akan jadi lebih baik.

Kita minta Allah jaga perjalanan kita.

Habis tu kalau dah solat kete rosak jugak?

Jawapan : Nasibaik solat dulu kalau tak dengan kete rosak entah solat kat mana kita.

Nampak tak/

Buat baik dengan Allah tak rugi.

Kita manusia ni lebih suka cari punca guna akal dahulu dari berbaik dengan Allah.

Tau dak.. Allah tuan punya dunia.. berbaik dengan Allah dulu nanti Allah kasi lah akal kita berfungsi dengan baik.

Jadi.. Jom kita mulakan.

Tulis 3 perkara yang lebih baik kita nak buat hari ini.





Julai 19, 2017

Maestro 3 Tips Kurus Tanpa Berlapar

by , in

Assalamualaikum.

Apa kabar semua ?

Hari ni Lynd nak kongsi pasal kelas di Maestro Elite yang berlangsung malam tadi.




A to Z Menu & Supplement Untuk Kurus
------------------------------------


Kak Jeki kita ni kata memang dia gemuk dari zaman muda-muda lagi.
Takder kaitan dengan sebab mengandung atau beranak ke, sebab bersalin secara pembedahan ke.

So ikhtiar Kak Jeki untuk kurus adalah dari zaman anak dara lagi.

Stress bila tengok badan kita gemuk, susah nak bergerak dan senang dapat sakit.

Paling stress bila nak beli seluar. Even dah ambil saiz paling besar pun still sangkut ( I feel you Kak Jeki)

Semasa masih di universiti
Tapi cara konsultansi mungkin tak sesuai kerana Kak Jeki kita ni hanya makan sup dan tak makan nasi selama 3 bulan.
#MamaLyndTakSanggup

Berat badan turunlah.
Yelah sebab tak makan.. Tapi lepas tu berat naik balik.

Then..
Bila dah keje..
Pernah ambil pil kurus dari klinik..
Memang selera makan menurun..
Tapi still tak boleh makan..
Kena minum air ja banyak..
Nak kurus punya pasal..
Ikut je dan still kena follow up blood pressure bagi kat klinik tu.

2 bulan kemudian..
Kesannya mula nampak..
Berat makan kurang.. Tapi berat rambut..

Rambut Kak Jeki gugur teruk dan siap kena gi buat rawatan rambut lagi.

Omakkk aihhhhh.. 😰😰😰
Logik la..Badan perlu nutrisi dari makanan..
Kalau tak makan mananya tak datang penyakit lain.


Lepas mengandung,
waktu tu Shaklee lancarkan program detox lengkap dengan meal plan.
Kak Jeki study dan olah plan diet ikut cara sendiri sebabnya kalau ikut pengalaman lepas plan diet extrem ni tak menjadi.

So Kak Jeki  kaji cara kurus tanpa berlapar.


Apa punca kita tak berjaya turunkan berat badan?


 Mind Set - Kene logik dan boleh dicapai supaya kita tak frust
 Disiplin - Kena sabar dan konsisten. Pilih kawan yang betul dan supportive
 Determination - Nekad. Jangan hangat2 tahi ayam


🌸🌸Tips Kurus Yang Berjaya🌸🌸























1. Air 3 liter sehari - Sukat. Standby botol siap2 dan kena habiskan.
2. Jangan skip makan - 5 / 6 kali makan sehari. Jangan berlapar.
3. Plan menu harian - Tak boleh follow the flow. Standby buah dan sediakan bahan.
4. Jangan Cari Pasal - Elak diri dari terdedah kepada makanan kalau kita tak kuat godaan.

Supplement Membantu Untuk Kurus?

🌹






Iya. Supplement membantu untuk menurunkan berat badan lebih cepat berbanding jika hanya kita mengamalkan pemakanan yang sihat sahaja.

Keran supplement dapat membantu badan kita berfungsi dengan lebih baik dan menyingkirkan lemak dan pembakaran kalori adalah lebih cepat.

Supplement Yang Dapat Membantu Menurunkan Berat Badan Adalah

Cinch Shake



Herblax




Omega Guard


Jom Kita tengok menu cadangan Kak Jeki yang beliau amalkan untuk turun berat badan.

Cth menu 1: CINCH as lunch


Breakfast 9.30 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 11 pagi:
-sandwich telur/menu2 sandwich lain
- 3 Omega Guard

Lunch 12.00 noon
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam/air sejuk

Evening tea time 3.00 pm:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)

Dinner 7 malam:
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Supper 9.30 mlm
- buah
- 4 bj Herblax (selang sehari)

Cth menu 2: CINCH as dinner

Breakfast 8 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 10.30 pagi:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)
- 3 biji Omega Guard

Lunch 1 noon
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Evening tea time 4.30 pm:
- Sandwich telur
- segelas teh hijau

Dinner 7 malam:
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam.

Supper 9 malam:
- buah/biskut
- 4 bj Herblax (selang sehari)


InsyaAllah dengan Tips Kurus Tanpa Berlapar yang Kak Jeki kongsikan ini tidak membebankan dan menyiksa kita.

Berminat dan ingin tahu lebih lanjut boleh hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

Julai 17, 2017

Jemputan Menyertai Maestro Elite

by , in

Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Pagi isnin 17 July dimulakan dengan semangat.

Pagi ini rasa Lynd nak kongsi mengenai Maestro Elite.

Apa tu Maestro Elite?

Keistimewaan menyertai group Vitalynd Empire salah satu daripada 1001nya adalah, kami bernaung di bawah kumpulan yang aktif dan sentiasa memberi latihan kepada ahli-ahlinya.

Jadi.. Maestro Elite adalah 1 program latihan yang dijalankan secara online menggunakan medium Telegram dibawah kelolaan Maestro Shaklee Empire.

Terima kasih kepada upline MamaLynd iaitu Master Nurul Zakeyah kerana memilih MamaLynd untuk join Maestro Elite 1 dahulu.

Tak semua layak tau.
Hanya yang terpilih sahaja.

Hanya yang boleh commit sahaja dapat join dan hanya itu sahaja "yuran" yang dibayar untuk join Maestro Elite Class

Kalau ikutkan memang ilmu yang diajar tu ada yang bernilai ratusan ringgit kalau kat luar tapi disini ia diajar secara percuma.

Antara kelas-kelas yang diajar adalah

  • Teknik ambil gambar dan editing menggunakan handphone.
  • Teknik follow up pelanggan
  • Teknik Free Marketing Channel by Personal Branding
  • Teknik simpan data pelanggan
  • Tips sentiasa bersemangat
  • Tips mengembangkan empayar Shaklee
  • Kelas-kelas kebaikan produk.
Speaker pulak adalah terdiri daripada ahli yang mempunyai kekuatan dan mengalaman dalam bidang tersebut.

Even dalam kumpulan kami ada Doktor yang boleh berkongsi pengetahuan mereka dari segi perubatan.

Ada juga yang sudah membayar kelas di luar yang mencecah ratusan ringgit dan berkongsi ilmu di dalam group dengan ikhlasnya.

Ada sesetengah kelas tu masing-masing menangis depan handphone dengan perkongsian menyentuh jiwa.
Walaupun hanya melalui telifon, perasaan boleh tersentuh dengan kisah masing-masing.

Subhanallah.. ukhwah yang cukup indah.

Perkongsian mereka membuatkan MamaLynd sedar yang jika kita ada kisah kita sendiri.. orang lain juga punya kisah sendiri yang menyebabkan mereka jumpa dan jatuh cinta dengan Shaklee.

Bagaimana seorang suri rumah yang pada asalnya ada masalah kebas tangan sampai susah nak drive masa memandu mencuba ostematrix Shaklee, merasai keberkesanan dan mula berkongsi kebaikan produk yang berjaya menguabah kualiti kehidupan mereka.

Bagaimana seorang ibu bekerja ada masalah caffein edicted dan kelesuan yang menggugat kehidupan keluarga dan pekerjaan beliau.
Diberi petunjuk untuk mencuba Cinch Tea, alhamdulillah banyak masalah selesai seperti beliau lebih bertenaga tanpa minum nescafe dan beliau berjaya menurunkan berat badan kesan daripada pengurangan pengambilan gula.

Walaupun MamaLynd seorang sahaja yang join kelas tersebut, tetapi saya sudah sediakan dan comple isi kandungan kelas untuk dikongsi ahli yang mendaftar di bawah Vitalynd Empire.

InsyaAllah, ilmu-ilmu tersebut sangat berguna untuk sesiapa yang ingin berjaya dalam bisnes Shaklee.

Untuk yang berminat untuk menyertai Vitalynd Empire boleh hubungi Lynd di 

019-603 8353

Julai 16, 2017

Time To HADAP

by , in
Assalamualaikum.

Alhamdulillah.

Hari ni asyik dok fikir perkataan HADAP.

Kita ni nak macam-macam tapi tak nak HADAP.

Nak kurus.. 
Tapi tak sanggup nak tinggalkan bad habit macam minuman manis.
Tak sanggup nak follow detox program.

Nak income lebih..
Tapi tak sanggup nak korbankan masa tidur, masa tengok tv, masa lepaking.
Tak sanggup nak spend masa nak kelas online.
Tak sanggup kelam kabut urus bisnes dan family.

Tapi bila tengok orang berjaya dapat itu ini ada perasaan "Bestnya dia"

Itu MamaLynd lah kan. 
Bestnya dorang.
Kenapa aku tak dapat.

Tapi sekarang Lynd dah dapat jawapan.

Jawapannya adalah HADAP.

Kita kena hadap hari program detox..
Kita kena hadap buat entry selama 60 hari tanpa stop.
Kita kena hadap kelam kabut urus banyak benda hakiki disamping urusan bisnes.

HADAP..
Sahut cabaran dan rasa susah tu.

Allah dah janji setiap kesusahan dan ujian pasti ada ganjarannya.


Ini Vision Board MamaLynd buat 2 bulan lepas.
Demi impian ini.. MamaLynd kena HADAP..
Supaya impian itu jadi kenyataan dan berada dalam genggaman.

MamaLynd hadap cabaran dan kesusahan demi impian hakiki ku.



Julai 16, 2017

Apa itu Land Mark Shaklee

by , in
Assalamualaikum..
Alhamdulillah..

Hari ni MamaLynd nak share sesuatu yang menarik atau mungkin tak pernah lagi pengeluar produk lain berani buat.

Apa tu ?

Landmark Study Shaklee adalah 1 kajian keberkesanan dan kesan pengambilan supplement terhadap seseorang.

Ok.. Cerita nya macam ni..

Kajian Land Mark Study diketuai oleh Dr Gladys Block.



Dr Gladys sangat berminat dalam penyakit kanser dan dalam kajian ini Shaklee tidak terlibat atau boleh mempengaruhi keputusan kajian.

Agak-agak ada tak founder produk yang berani nak terima tawaran dari pihak ketiga untuk mengkaji produk sendiri ?

Sikit sebanyak mesti kita nak jugak pastikan sebelum dibentangkan keputusan kajian mestilah memihak pada kitakan.

Tapi, Rodger Barnett (CEO Shaklee Corp) bertanya kepada saintis Shaklee adakah Shaklee mahu menerima tawaran tersebut?

Kerana sebagai CEO yang membeli syarikat Shaklee atas sebab beliau sendiri suka dan jatuh cinta dengan produk Shaklee, mesti lah dia nak tahu betul ke produk syarikat dia ni bagus.

Tetapi, para sainstis Shaklee bersetuju kerana mereka sendiri yang membuat kajian dan menggunakan produk Shaklee sendiri.

So.. Deal.


So Shaklee dah serah diri dan kajian dijalankan sepenuhnya oleh pihak ketiga yang diketuai oleh Dr Gladys.


Lebih seribu orang dari 3 kumpulan dipilih.

Kumpulan 1 : Tidak mengamalkan apa-apa supplement
Kumpulan 2 : Amalkan 1 jenis supplemen sahaja
Kumpulan 3 : 20 tahun menggunakan beberapa jenis produk Shaklee.



Ini adalah supplement Shaklee yang diamalkan oleh kumpulan 3 selamat 20 tahun. Banyakkan?


Ok.. kajian ni akan menjawab soalan :
 "Tak bahaya ke ambil supplement ni banyak-banyak?"
"Takper ke amik supplement ni dalam jangka masa yang lama?"

Dan saiz data untuk kajian ini cukup kuat iaitu 1056 orang.



Bagaimana kajian ini dibuat?



Kajian dibuat dengan 3 cara iaitu questionnaire secara online, ujian darah dan data NHANES sebelum ini.


Keputusannya adalah :


Meh sini Lynd explain sikit pasal result ni.
Kalau kita tengok paras nutrisi dalam dalam darah kumpulan ke 3 adalah tinggi.
Maksudnya, supplement yang diambil oleh pengguna Shaklee dapat diserap masuk ke dalam darah dengan baik.

Tapi kalau tengok Retinol tu macam tak tinggi pun sebabnya retinol adalah Vitamin A yang tidak bagus diambil secara berlebihan. So memang ikut keperluan sahaja.



Result ke 2 diambil dari pengguna yang berpuasa selama 8 jam.
Prosedur ni biasa untuk sesiapa yang akan buat ujian darah.


Homo cysteine Level - Berkait dengan kesihatan kardiovaskular seperti sakit jantung.
HDL Cholesterol - Kolesterol baik
Triglycerides - Kolesterol Jahat
C -  Reative Protein - Petunjuk kepada keradangan / penyakit.

Nampak tak result pengguna Shaklee adalah paling baik iaitu paling kurang mendapat risiko penyakit kardiovaskular, kandungan kolesterol baik paling tinggi, kolesterol jahat paling rendah dan keradangan paling rendah.

Wahhhh...




Ok.. untuk keputusan ke 3 ni agak mengejutkan ye.

Nampak tak?

Kepada yang amalkan 1 jenis supplement dari brand selain dari Shaklee lebih berisiko untuk mendapat penyakit berisiko.

Haaaa.. macam menakutkan ja.



So secara kesimpulannya adalah supplement Shaklee adalah selamat dan terbukti berkesan dalam membantu mengurangkan risiko penyakit kepada penggunanya.
Dalam mengamalkan supplement Shaklee dalam jangka masa yang panjang tidak memberikan kesan buruk kepada penggunanya.


Smile MamaLynd.
You choose the correct way of life with Shaklee.
Alhamdulillah.

Ok. Result Dr Gladys dah keluarkan risult kajian landmark study.


Then sebelum publish atau sebelum dikeluarkan kepada public nak kena review dulu. Maksudnya akan ada 1 pihak lagi untuk sahkan keputusan.

Nampak tak bertapa validnya landmark study ni?


Landmark Study 2 : Telomere Study

Telemere study ni khas untuk mengkaji keberkesanan Vivix dalam menghasilkan DNA yang sihat.




Telomere adalah susunan DNA dalam badan kita.

Bila usia meningkat, terdedah kepada pencemaran, pemakanan tidak sihat, merokok dan juga stress telomere kita akan semakin rosak dan "memendek".


DNA kita ni setiap hari akan berganti dengan yang baru. Dan sifat DNA ni akan "copy" DNA yang sedia ada. 

Kalau DNA asal sihat, yang terhasil juga akan sihat.

Contohnya, bila kita tak jaga makan, stress dan kulit kita terdedah kepada pencemaran telomere kita akan memendek maksudnya sel kita rosak.  

Tu yang jadi kulit kusam dan berkedut. Bila sel baru terbentuk, ia akan ikut sel yang ada maka kita akan makin nampak tua.



Haaa.. Gambar ni tunjukkan DNA baby vs DNA tua.

Bila Vivix dihasilkan dan pelbagai claim dibuat makan Land Mark Study 2 dijalankan.

Jadi kajian ini dijalankan oleh Dr Elizabeth Blackburn terhadap individu yang mengamalkan Shaklee selama 5 tahun vs Individu sihat yang tidak merokok dan tinggal di kawasan semulajadi yang tidak terdedah kepada pencemaran.


Nampak tak result ni?




Hasil kajian menunjukkan pengguna yang mengamalkan Vivix dapat meningkatkan panjang telomere sebanyak 11 peratus.

Wahhhh... maksud kita boleh kembali muda dengan vivix?




Dan muda ni bukan dari segi luaran seperti kedutan sume tu tapi termasuk juga dari segi fungsi organ. Boleh bayangkan tak jika organ dalaman kita bertambah "muda" dan berfungsi dengan lebih baik.

Alhamdulillah.

Terharu dan kagum dengan pendedahan yang Shaklee tunjukkan ni.
Dan ini semua rahsia alam semulajadi milik Allah.
Dan kita hanya mencari dan menggunakan rahmat alam yang Allah kurniakan untuk kita kaji dan manfaatkan.

Berminat dan ingin tahu lebih lanjut boleh hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.