Apa itu Land Mark Shaklee

Assalamualaikum..
Alhamdulillah..

Hari ni MamaLynd nak share sesuatu yang menarik atau mungkin tak pernah lagi pengeluar produk lain berani buat.

Apa tu ?

Landmark Study Shaklee adalah 1 kajian keberkesanan dan kesan pengambilan supplement terhadap seseorang.

Ok.. Cerita nya macam ni..

Kajian Land Mark Study diketuai oleh Dr Gladys Block.



Dr Gladys sangat berminat dalam penyakit kanser dan dalam kajian ini Shaklee tidak terlibat atau boleh mempengaruhi keputusan kajian.

Agak-agak ada tak founder produk yang berani nak terima tawaran dari pihak ketiga untuk mengkaji produk sendiri ?

Sikit sebanyak mesti kita nak jugak pastikan sebelum dibentangkan keputusan kajian mestilah memihak pada kitakan.

Tapi, Rodger Barnett (CEO Shaklee Corp) bertanya kepada saintis Shaklee adakah Shaklee mahu menerima tawaran tersebut?

Kerana sebagai CEO yang membeli syarikat Shaklee atas sebab beliau sendiri suka dan jatuh cinta dengan produk Shaklee, mesti lah dia nak tahu betul ke produk syarikat dia ni bagus.

Tetapi, para sainstis Shaklee bersetuju kerana mereka sendiri yang membuat kajian dan menggunakan produk Shaklee sendiri.

So.. Deal.


So Shaklee dah serah diri dan kajian dijalankan sepenuhnya oleh pihak ketiga yang diketuai oleh Dr Gladys.


Lebih seribu orang dari 3 kumpulan dipilih.

Kumpulan 1 : Tidak mengamalkan apa-apa supplement
Kumpulan 2 : Amalkan 1 jenis supplemen sahaja
Kumpulan 3 : 20 tahun menggunakan beberapa jenis produk Shaklee.



Ini adalah supplement Shaklee yang diamalkan oleh kumpulan 3 selamat 20 tahun. Banyakkan?


Ok.. kajian ni akan menjawab soalan :
 "Tak bahaya ke ambil supplement ni banyak-banyak?"
"Takper ke amik supplement ni dalam jangka masa yang lama?"

Dan saiz data untuk kajian ini cukup kuat iaitu 1056 orang.



Bagaimana kajian ini dibuat?



Kajian dibuat dengan 3 cara iaitu questionnaire secara online, ujian darah dan data NHANES sebelum ini.


Keputusannya adalah :


Meh sini Lynd explain sikit pasal result ni.
Kalau kita tengok paras nutrisi dalam dalam darah kumpulan ke 3 adalah tinggi.
Maksudnya, supplement yang diambil oleh pengguna Shaklee dapat diserap masuk ke dalam darah dengan baik.

Tapi kalau tengok Retinol tu macam tak tinggi pun sebabnya retinol adalah Vitamin A yang tidak bagus diambil secara berlebihan. So memang ikut keperluan sahaja.



Result ke 2 diambil dari pengguna yang berpuasa selama 8 jam.
Prosedur ni biasa untuk sesiapa yang akan buat ujian darah.


Homo cysteine Level - Berkait dengan kesihatan kardiovaskular seperti sakit jantung.
HDL Cholesterol - Kolesterol baik
Triglycerides - Kolesterol Jahat
C -  Reative Protein - Petunjuk kepada keradangan / penyakit.

Nampak tak result pengguna Shaklee adalah paling baik iaitu paling kurang mendapat risiko penyakit kardiovaskular, kandungan kolesterol baik paling tinggi, kolesterol jahat paling rendah dan keradangan paling rendah.

Wahhhh...




Ok.. untuk keputusan ke 3 ni agak mengejutkan ye.

Nampak tak?

Kepada yang amalkan 1 jenis supplement dari brand selain dari Shaklee lebih berisiko untuk mendapat penyakit berisiko.

Haaaa.. macam menakutkan ja.



So secara kesimpulannya adalah supplement Shaklee adalah selamat dan terbukti berkesan dalam membantu mengurangkan risiko penyakit kepada penggunanya.
Dalam mengamalkan supplement Shaklee dalam jangka masa yang panjang tidak memberikan kesan buruk kepada penggunanya.


Smile MamaLynd.
You choose the correct way of life with Shaklee.
Alhamdulillah.

Ok. Result Dr Gladys dah keluarkan risult kajian landmark study.


Then sebelum publish atau sebelum dikeluarkan kepada public nak kena review dulu. Maksudnya akan ada 1 pihak lagi untuk sahkan keputusan.

Nampak tak bertapa validnya landmark study ni?


Landmark Study 2 : Telomere Study

Telemere study ni khas untuk mengkaji keberkesanan Vivix dalam menghasilkan DNA yang sihat.




Telomere adalah susunan DNA dalam badan kita.

Bila usia meningkat, terdedah kepada pencemaran, pemakanan tidak sihat, merokok dan juga stress telomere kita akan semakin rosak dan "memendek".


DNA kita ni setiap hari akan berganti dengan yang baru. Dan sifat DNA ni akan "copy" DNA yang sedia ada. 

Kalau DNA asal sihat, yang terhasil juga akan sihat.

Contohnya, bila kita tak jaga makan, stress dan kulit kita terdedah kepada pencemaran telomere kita akan memendek maksudnya sel kita rosak.  

Tu yang jadi kulit kusam dan berkedut. Bila sel baru terbentuk, ia akan ikut sel yang ada maka kita akan makin nampak tua.



Haaa.. Gambar ni tunjukkan DNA baby vs DNA tua.

Bila Vivix dihasilkan dan pelbagai claim dibuat makan Land Mark Study 2 dijalankan.

Jadi kajian ini dijalankan oleh Dr Elizabeth Blackburn terhadap individu yang mengamalkan Shaklee selama 5 tahun vs Individu sihat yang tidak merokok dan tinggal di kawasan semulajadi yang tidak terdedah kepada pencemaran.


Nampak tak result ni?




Hasil kajian menunjukkan pengguna yang mengamalkan Vivix dapat meningkatkan panjang telomere sebanyak 11 peratus.

Wahhhh... maksud kita boleh kembali muda dengan vivix?




Dan muda ni bukan dari segi luaran seperti kedutan sume tu tapi termasuk juga dari segi fungsi organ. Boleh bayangkan tak jika organ dalaman kita bertambah "muda" dan berfungsi dengan lebih baik.

Alhamdulillah.

Terharu dan kagum dengan pendedahan yang Shaklee tunjukkan ni.
Dan ini semua rahsia alam semulajadi milik Allah.
Dan kita hanya mencari dan menggunakan rahmat alam yang Allah kurniakan untuk kita kaji dan manfaatkan.

Berminat dan ingin tahu lebih lanjut boleh hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.


Tiada ulasan: