Istimewanya Vitamin C Shaklee

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Post kali ni Lynd nak kongsikan Keistimewaan Vitamin C Shaklee berbanding vitamin c lain yang berada di pasaran. Vitamin C Shaklee atau nama penuhnya adalah Sustained Release Vitamin C memang special dengan kuasa "sustained released" nya.Apa maksud sustained released?
Shaklee telah mempatenkan teknologi vitamin C yang larut secara berperingkat di dalam badan manusia mengikut sistem semulajadi badan.  Jadi tak adalah masalah membazir vitamin kerana badan menyerap vitamin C Shaklee secara berperingkat.

Hebat kan teknologi Vitamin C Shaklee?

Ok, jom kita lihat manfaat Sustained Release Vitamin C Shaklee secara keseluruhannya.

  • Membentuk Kolagen - Meransang pembentukan kolage. Kolagen adalah sebatian asa otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dang menghalang otot menjadi lembik.

  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar

  • Peningkatkan sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergy hidung dan kulit, asthma. Juga menyingkatkan sistem pemulihan dan mengurangkan symptom flu dan selsema. 

  • Memerangi kanser - Ia adalah satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan meransang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuang bahan kimia berbahayadari tubuh kita dengan berkesan. ia juga mampu menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang sel-sel kita.

  • Mencantikkan Kulit - Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.

  • Mengekalkan kolesterol sihat - Ia mampu mengurangkan kolesteron dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah, pendarahan serebral dan skurvi.


Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Haslinda Lynd

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13


Tiada ulasan: