Manfaat B Complex Shaklee

Manfaat B Complex Shaklee


B-Complex Shaklee adalah antara produk asas yang dicadangkan dalam kebanyak produk Shaklee. Ini kerana B-Complex adalah keperluan asas badan manusia dan hanya boleh diambil melalui pemakanan. Dan yang paling best adalah Shaklee berjaya mengatasai masalah kebanjiran supplemen B-Complex  sintetik yang terdapat dipasaran.

Dan kelebihan B-Complex Shaklee adalah para saintis Shaklee berjaya mencipta asid folic secara semulajadi yang pertama dengan kada keboleh serapan (bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.


Kebaikan B-Complex Shaklee :

  • Menukar makanan kepada tenaga - bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protein kepada tenaga dan sekali gus mengurangkan masalah kelesuan dan keletihan.
  • Melawan tekanan - Memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  • Membantu tumbesaran - menggalakkan tumbersaran yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membantu membina DNA dan sel-sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang.
  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelemumur, rambut gugur, beruaban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah kesihatan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian / fokus.
  • Mencegah Anemia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang peredaran darah dalam tubuh,merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat dan laut.
  • Meredakan senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutama mereka yang mengambil ubat hormon atau ubat tahan sakit.
  • Mencegah perlcche - dikenali sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau.
  • Detoksifikasi (Detoks) - meredakan alahan.


Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd 

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Haslinda Lynd

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: