Pil Kalsium Lengkap Ostematrix Shaklee

Pil Kalsium Lengkap Ostematrix adalah kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapan adalah 99%. Formula unik, diperbuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganes dan boron.

Pil Kalsium Lengkap Ostematrix


Nutrien-nutrien yang terdapat dalam Ostematrix ini perlu di ambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang berumur secara berkesan.Jisim tulang berkembang kepada maksimua dari umur 28 dan mengurang sehinggalah berumur 40 tahun kepadatan tulang turun secara mendadak terutama bagi wanita.


Disebabkan penurunan mendadak inilah wanita lebih terdedah kepada risiko osteoperosis.


Manfaat Utama Ostematrix Shaklee


 • Menguatkan Tulang - kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang untuk darah memekat.
 • Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan membaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis.
 • Meringankan stress - ianya mengimbangi tekanan darah , memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalak tidur yang selesa, membaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress.
 • Membaiki Masalah Haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.
 • Pengalkalian Tubuh - Kalsium adalah mineral akalin dan ia berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.
 • Membaiki hiperaktiviti perut dan sakit gastrik.
 • Vitamin D : Membantu penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, membaiki penyakit periodontal.
 • Magnesium - Ia adalah ion positif no 2 penting dalam tubuh kita. Ia menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan jantung, mengatasi sembelit, menghalang endapan kalsium dan mengurang risiko batu karang.


Cara Memilih Pil Kalsium Yang Baik

 1. Pilih produk yang ada vitamin D dan magnesium
 2. Elak produk yang diperbuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum
 3. Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses penyerapan mineral.

Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Haslinda Lynd

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: