Maestro 3 Tips Kurus Tanpa Berlapar


Assalamualaikum.

Apa kabar semua ?

Hari ni Lynd nak kongsi pasal kelas di Maestro Elite yang berlangsung malam tadi.




A to Z Menu & Supplement Untuk Kurus
------------------------------------


Kak Jeki kita ni kata memang dia gemuk dari zaman muda-muda lagi.
Takder kaitan dengan sebab mengandung atau beranak ke, sebab bersalin secara pembedahan ke.

So ikhtiar Kak Jeki untuk kurus adalah dari zaman anak dara lagi.

Stress bila tengok badan kita gemuk, susah nak bergerak dan senang dapat sakit.

Paling stress bila nak beli seluar. Even dah ambil saiz paling besar pun still sangkut ( I feel you Kak Jeki)

Semasa masih di universiti
Tapi cara konsultansi mungkin tak sesuai kerana Kak Jeki kita ni hanya makan sup dan tak makan nasi selama 3 bulan.
#MamaLyndTakSanggup

Berat badan turunlah.
Yelah sebab tak makan.. Tapi lepas tu berat naik balik.

Then..
Bila dah keje..
Pernah ambil pil kurus dari klinik..
Memang selera makan menurun..
Tapi still tak boleh makan..
Kena minum air ja banyak..
Nak kurus punya pasal..
Ikut je dan still kena follow up blood pressure bagi kat klinik tu.

2 bulan kemudian..
Kesannya mula nampak..
Berat makan kurang.. Tapi berat rambut..

Rambut Kak Jeki gugur teruk dan siap kena gi buat rawatan rambut lagi.

Omakkk aihhhhh.. 😰😰😰
Logik la..Badan perlu nutrisi dari makanan..
Kalau tak makan mananya tak datang penyakit lain.


Lepas mengandung,
waktu tu Shaklee lancarkan program detox lengkap dengan meal plan.
Kak Jeki study dan olah plan diet ikut cara sendiri sebabnya kalau ikut pengalaman lepas plan diet extrem ni tak menjadi.

So Kak Jeki  kaji cara kurus tanpa berlapar.


Apa punca kita tak berjaya turunkan berat badan?


 Mind Set - Kene logik dan boleh dicapai supaya kita tak frust
 Disiplin - Kena sabar dan konsisten. Pilih kawan yang betul dan supportive
 Determination - Nekad. Jangan hangat2 tahi ayam


🌸🌸Tips Kurus Yang Berjaya🌸🌸























1. Air 3 liter sehari - Sukat. Standby botol siap2 dan kena habiskan.
2. Jangan skip makan - 5 / 6 kali makan sehari. Jangan berlapar.
3. Plan menu harian - Tak boleh follow the flow. Standby buah dan sediakan bahan.
4. Jangan Cari Pasal - Elak diri dari terdedah kepada makanan kalau kita tak kuat godaan.

Supplement Membantu Untuk Kurus?

🌹






Iya. Supplement membantu untuk menurunkan berat badan lebih cepat berbanding jika hanya kita mengamalkan pemakanan yang sihat sahaja.

Keran supplement dapat membantu badan kita berfungsi dengan lebih baik dan menyingkirkan lemak dan pembakaran kalori adalah lebih cepat.

Supplement Yang Dapat Membantu Menurunkan Berat Badan Adalah

Cinch Shake



Herblax




Omega Guard


Jom Kita tengok menu cadangan Kak Jeki yang beliau amalkan untuk turun berat badan.

Cth menu 1: CINCH as lunch


Breakfast 9.30 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 11 pagi:
-sandwich telur/menu2 sandwich lain
- 3 Omega Guard

Lunch 12.00 noon
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam/air sejuk

Evening tea time 3.00 pm:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)

Dinner 7 malam:
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Supper 9.30 mlm
- buah
- 4 bj Herblax (selang sehari)

Cth menu 2: CINCH as dinner

Breakfast 8 pagi:
-Segelas susu/ESP
-Biskut 3 keping (oatmeal/digest/belvita)

Morning tea time 10.30 pagi:
- buah (sebiji epal or oren or lai/ 8 biji anggur/sepotong betik or jambu batu)
- 3 biji Omega Guard

Lunch 1 noon
- suku nasi
-suku protein
-separuh sayur & buah

Evening tea time 4.30 pm:
- Sandwich telur
- segelas teh hijau

Dinner 7 malam:
-2 scoop cinch shake shake dgn air suam.

Supper 9 malam:
- buah/biskut
- 4 bj Herblax (selang sehari)


InsyaAllah dengan Tips Kurus Tanpa Berlapar yang Kak Jeki kongsikan ini tidak membebankan dan menyiksa kita.

Berminat dan ingin tahu lebih lanjut boleh hubungi saya

Haslinda Abu Bakar
Pengedar Sah Shaklee (1090071)
Founder of Vitalynd Empire

019-603 8353

COD Bandar Puncak Alam / Meru / Setia Alam
Penghantaran Pos ke seluruh Malaysia.

Tiada ulasan: