Akhirnya Jumpa Set Berpantang Terbaik

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni MamaLynd nak kongsikan pengalaman dan penjalanan mencari Set Berpantang Terbaik. Anak dah 3 dan ini bermaksud 3 kali juga berpantang dan 3 jenis jugalah set berpantang yang MamaLynd cuba sebelum jumpa dengan Set Berpantang Terbaik.


Anak pertama Lynd tak spend masa lama sangat nak cari set berpantang. Lynd pun tak ingat kenapa tapi seingatnya Lynd lebih focus pada persiapan untuk breastfeed anak.

Akhirnya Lynd pilih set berpantang murah ja tapi dari jenama yang agak dikenali. Harga dalam Rm 8+ ja dan berasaskan herba. So jamu betullah. Tapi malangnya, Kaseh prolong Joundis so seperti yang orang tahu kalau anak kuning ibu tak boleh ambil sebarang jamu sebab dikuatiri kandungan dari jamu tu akan mempengaruhi bacaan darah baby.

Dah prolong joundis, maka dekat sebulan jugalah baru bacaan turun dan masa tu mood berpantang dah habis dah. Maka membazirlah set berpantang tersebut.

Lain pulak kes Awatif, persiapan berpantang memang agak teliti terutama bab cari set berpantang terbaik ni. Spesifikasinya adalah :
✔ Lengkap
✔ Mudah diambil
✔ Selamat untuk bayi jika joundis.

Bab harga tak kisah sangat masa ni sebab nak pantang betul2 punya pasal maka beli 1 jenama yang agak suam-suam kuku tapi reputasi bagus jugak lah. Harga pun boleh tahan dalam Rm 2++ 1 set kegunaan 44 hari.

Alhamdulillah. Awatif takder Joundis maka mama berpantang dengan girang complete tukang urut pakai bengkung bagai.

Jamu pulak mama amalkan dengan konsisten walaupun ghenyah jugak lah sebab nak kena bancuh dan ikut aturan hari ke berapa makan apa sume tu.

Tapi pengalaman yang tak best Mama sembelit teruk dah lah 3rd degree tear masa tu maka memang bergantung dengan ubat lembut najis.

Walaupun untuk kegunaan 44 hari ja ni pun tak 100% utilize sebab yang sapu- sapu tu tak habis pun sebab lepas tukang urut tak datang maka dah takdak sapa yang nak tolong sapu. Hehehe..

Dan.. bila bersalinkan anak no 3 ni dah lah memang dah tahu kena bersalin czer maka persiapan untuk cari set berpantang tu langsung takdak. Hahaha..

Tak risau ka luka bersalin lambat sembuh?

Hehehe.. Sebenarnya Set Berpantang Terbaik tu adalah Set Berpantang Shaklee. Tak payah nak study ke apa sebab Lynd start guna produk Shaklee dari peringkat TTC lagi. Iaitu Lynd ada masalah hormon dan tak period selama 2 tahun akibat pengambilan suntikan perancang.

Nasibaik guna produk Shaklee dari awal terus guna Set Kehamilan Shaklee sampailah Set Berpantang Shaklee. Tinggal tambah beberapa produk je yang mana tak boleh ambil semasa hamil tu.

Jimat tak payah pening kepala sebab 1 set tu ada beberapa produk yang boleh digunakan sehingga 4 bulan. Jimat apa. Set berpantang lain untuk 44 bulan tapu Set Shaklee hingga 4 bulan.

Perlu ke ambil set pantang selepas 44 hari?

Kalau ikut logik memang luka dalaman memang lambat sembuh lagi-lagi czerkan sebab luka tu kita nampak. Yang dalaman lagi lah kita tak tahu keadaan kat dalam badan kita.

Tambah lagi dengan tugas baru sebagai ibu dan ibu menyusu semestinya ibu kena ambil vitamin tambahan selain dari pemakanan.

Jadi pemilihan Set Berpantang yang menyeluruh dan mudah untuk ibu ambil adalah sangat penting dan pilihan mamalynd adalah Set Berpantang Shaklee.


Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Lynd Abu Bakar

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: