Kenapa Perlu Ambil Supplement

Assalamualaikum. Alhamdulillah. 2-3 menjak ni industri makanan tambahan atau supplement semakin berkembang di Malaysia. Mungkin ada yang mula berkesedaran mengenai keberkesanan supplement berbanding ubat yang memberi kesan sampingan yang lain. Tetapi masyarakat kita masih perlu diberi kesedaran mengenai kenapa kita perlu ambil supplement adalah bukan kerana kita sudah sakit. Tetapi sebagai pencegahan awal dengan memberikan nutrisi yang mencukupi kepada badan dari awal lagi.
Mungkin dulu supplement tidak diperlukan berbanding hari ini, tetapi selepas kajian dibuat keputusan menunjukkan peningkatan ketara dalam jumpa pesakit penyakit kronik seperti kanser, diebetis, serangan jantung dan lain-lain. Faktor yang yang menjadi penyumbang peningkatan statistik ini adalah :


  • Pemakanan - Makanan segera dan makan proses berleluasa
  • Gaya Hidup - Kesibukan kerja dan aktiviti harian menyebabkan kita kurang bersenam dan tidak menitikberat nutrisi seimbang dalam pemakanan harian
  • Persekitaran - Udara yang kita sedut hari ini tidak sama dengan udara semasa 20-30 tahun dahulu. Udara penuh toksin dari asap kenderaan, kawasan industri dan kesan rumah hijau menyebabkan sel kita teroksida melalui udara.
Jadi jika kita renungkan sebenarnya memang tidak ada ruang untuk mengatakan kita terselamat menerima kesan daripada permodenan dan dari situ sebenarnya kita tahu dan faham kenapa kita perlu ambil supplemen sebagai gaya hidup.

Disini Lynd kongsikan video menarik mengenai kenapa kita disarankan untuk amalkan supplemen dalam diet harian.

Semoga bermanfaat dan dapat memberi kefahaman kepada kawan-kawan semua ye.Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps : www.wasap.my/60196038353
Facebook : Haslinda Lynd

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

2 ulasan:

Nadiah Suhaidi berkata...

Alamak lynd, tak keluar pula video nya. cuba view balik entry ni

Unknown berkata...

Tq nad. done edit.