Menakutkan Sembelit Selepas Bersalin

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni Lynd nak kongsikan pengalaman Lynd ada masalah sembelit selepas bersalin dan memang agak teruk. Dah lah third degree tear masa bersalin tu lagi lah mengerikan. Kalau tanya sesiapapun  sembelit lepas bersalin ni memang menakutkan.




Sebelum tu memang bergantung kepada ubat lembut najis tapi lepas 2 minggu ubat tu dah habis konon nak cuba secara natural. Memang azab lah dan takut sangat masa tu. Phobia beb. Lepas tu memang tak tinggal ubat lembut najis dah samapi habis pantang.

Tak tau lah kenapa bila dalam pantang je wanita akan menghadapi masalah sembelit. Tapi pada amatan Lynd ada beberapa faktor :
  1. Amalan berpantang yang terlampau ketat seperti kawan pengambilan air, buah dan sayur.
  2. Kekurangan kalsium akibat penyusuan dan juga kawalan pemakanan.
Sehinggahlah semasa mengandungkan anak ketiga iaitu Indah, Lynd sudah mengenali Shaklee dan yang paling Lynd tak tinggal adalah OSTEMATRIX. Kesan pengambillan ostematrix ni agak cepat dan ketara. Biasanya Lynd akan ambil sebelum tidur dan alhamdulillah esok pagi terus membuang dengan lancar.

Bagaimana Ostematrix dapat membantu dalam menyelesaikan masalah sembelit?

Sebenarnya pergerakan otot di usus kita memerlukan kalsium juga jadi bila kalsium cukup maka otot usus besar kita akan cukup kuat untuk menolak najis keluar.

So memang dari hamil sampai lah semasa berpantang memang Lynd tak tinggal Ostematrix Shaklee ni. Phobia masa bersalin sebelum ni memang buat Lynd lebih berhati-hati. Heee.

Ostematrix ni antara produk wajib dalam Set Berpantang Shaklee. Dalam satu set ni memang lengkaplah keperluan untuk ibu berpantang.


Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Lynd Abu Bakar

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13



Tiada ulasan: