Testimoni MamaLynd

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ini Lynd nak kongsikan bagaimana Lynd bermula dengan Shaklee. Produk Shaklee pertama yang Lynd cuba dalah GLA + Lechitin kerana Lynd ada masalah period. Selepas Lynd bersalin anak ke dua iaitu Awatif, Lynd ambil suntikan perancang setiap 3 bulan atau dikenali sebagai suntikan depo.




Kesan sampingan dari suntikan depo tersebut, Lynd tidak pernah period sehinggalah Awatif berumur 2 tahun Lynd berhenti dari mengambil suntikan dengan harapan period kembali. Tapi walaupun selepas  bulan stop suntikan depo tetap juga tak period.

Masa tu pun Lynd dah ready  untuk hamil anak ketiga. Pernah pergi scan untuk periksa keadaan rahim Lynd tetapi doctor cakap dinding rahim Lynd nipis je maksudnya tiada pembentukan dinding darah period pada rahim.


Masa tu Lynd fikir mungkin kegemukan menjadi punca hormon tidak stabil so lepas baca info dari internet  Lynd decide untuk cuba GLA dan Lechitin. Tetapi lepas consult dengan upline Lynd tambah lagi dengan Alfalfa kerana baik untuk hormone dan proses detox.


Selepas 6 bulan Lynd consume produk Shaklee disamping mengamalkan gaya hidup sihat iaitu gi Gym dan stop minum kopi, Lynd period. Tapi period sekali ja sebab lepas tu terus sangkut. I’m pregnant  akhirnya selepas bertahun menunggu.


Sejak dari tu memang Lynd teruskan ambil Set Kehamilan Shaklee dan Set Berpantang Shaklee. Kalau ditanya apa produk kegemaran Lynd semestinya Ostematrix Shaklee. Sebab Ostematrix memberi kesan paling cepat semasa Lynd mengandung. Pengalaman mengandung ketiga tu memang paling indah sebab takder dah lenguh kaki dan kaki kejang yang kalau dulu memang jadi perkarang yang paling menakutkan.


Bila Lynd start bisnes Shaklee?


Masa pembelian pertama GLA dan Lechitin tu sebenarnya Lynd dah register ahli, dengan niat nak consume je dulu tapi selepas join keahlian je Lynd diserap masuk ke group facebook. Kat situ banyak sangat info mengenai produk, testimoni dan kisah kejayaan orang yang bisnes Shaklee.
Dari situ Lynd dah mula jatuh cinta dan terus promote produk Shaklee pada kawan-kawan dan facebook. Dan berbekalkan dengan pengalaman blogging dulu-dulu Lynd pun dah mula menulis di blog mengenai Shaklee dan alhamdulilah Lynd masih kekal dengan Shaklee sampai sekarang sebagai pengguna dan juga pengedar.


Mungkin dengan kelebihan sebagai pengguna itu yang menyebabkan Lynd boleh berkongsi dari hari kebaikan produk Shaklee.

Harap perkongsian ni dapat meyakinkan kawan-kawan untuk mencuba dan ikhtiar dengan Shaklee.

Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Haslinda Lynd

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: