September 30, 2017

Apa nak buat bila overdue bersalin

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Lynd ingat masa mengandungkan Awatif iaitu anak kedua Lynd. Boleh dikatakan Lynd overdue 7-10 hari masa tu. Dalam kepala dok fikir apa nak buat bila overdue bersalin.

September 30, 2017

Tips Atasi Letih Semasa Hamil

by , in
Subhanallah.. Tak tahu kenapa terfikir nak kongsi topik Tips Atasi Letih Semasa Hamil ni. Mungkin 2-3 menjak ni banyak keluhan di media sosial mengenai wanita dan tugasan kerja mereka. Samada surirumah atau bekerja, bebanan yang dipikul ada pemberat tersendiri.



Wanita hari ini memang memikul bebanan yang cukup kuat dan memenatkan, kalau tak mengandung pun penat, kalau sedang dalam fasa hamil tu lagi lah kan.



So hari ini Lynd nak kongsikan tips atasi rasa letih terutama untuk wanita hamil. 

Tapi terlebih dahulu jom kita fahami kenap wanita hamil ni penat lain macam.

1. Trimester pertama, badan kita sedang berkerja keras dalam membuat persiapan bagi menyediakan "tempat tinggal" untuk janin membesar iaitu pembentukan plasenta. Walaupun dari segi fizikal kita tak nampak banyak pergerakan atau perubahan tetapi dalaman kita menggunakan tenaga yang banyak.

2. Alahan - Pakej lagi ibu hamil kena melayan alahan seperti muntah, tiada selera makan, tekanan darah rendah dan ketidakstabilan emosi cukup membuat ibu penat dan lesu.

3. Perubahan hormon dan kesihatan seperti tekanan darah, kandungan gula dalam badan yang tidak menentu menyumbang kepada kepenatan dan kelesuan melampau

Ada yang mengalami masalah penat melampau hanya pada awal-awal kehamilan dan ada yang terpaksa melaluinya sehingga akhir kehamilan.

Bersabarlah ibu. Sesungguhnya Allah mengira setiap penat dan pengorbanan mu. Dan semua itu akan hilang disaat Allah kurniakan anak dalam pangkuan kita. 😊

Tips Atasi Letih Semasa Hamil

1. Makan walaupun sedikit jika tiada selera makan. Jika tiada masalah selera makan, pastikan ambil makanan seimbang dan berkhasiat.

2. Cukup Air - Ada ibu hamil yang elak dari minum air kerana tidak mahu kerap ke tandas. Hati-hati kerana kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan ibu penat daj dehidrasi 

3. Tidur yang cukup - Tinggalkan amalan suka berjaga malam. Masuk tidur awal kerana anda tidak tahu berapa kali mungkin tidur anda terganggu nanti.

4. Sokongan - Jangan berlagak superwoman. Dengar kata tubuh badan anda dan minta bantuan orang sekeliling. Suami dan kawan-kawan boleh perhatikan jika orang sebelah anda perlukan pertolongan dari anda.

5. Jaga pemakanan dan berat badan - Kerana alasan berbadan dua, kita makan tanpa kawalan dan menyebabkan berat badan naik mendadak. Berat badan yang berlebihan semasa hamil juga tidak baik kerana boleh mengundang penyakit, sukar untuk bergerak dan cepat penat.

Suka pula Lynd nak kongsikan disini pengalaman ibu yang ikhtiar untuk kekal bertenaga semasa hamil dengan mengamalkan ESP Shaklee.

Tips Atasi Letih Semasa Hamil.

ESP Shaklee adalah sumber protein yang berasaskan soya Non-GMo berkualiti tinggi.
Kandungan protein dapat membantu ibu untuk kekal bertenaga tanpa perlu mengambil makanan yang berlebihan.

Pengambilan ESP juga dapat mengawal gula dalam darah dan mengurangkan risiko pertambahan berat badan yang berlebihan semasa hamil.

Dannn.. Ramai juga yang feedback kulit ibu dan bayi jadi putih dan cantik kesan dari pengambilan ESP semasa hamil..😊

Ada yang ingin tahu mengenai ESP? Boleh baca rujuk di link dibawah dimana ESP merupakan salah 1 produk yang terdapat dalam rangkaian set cadangan dibawah.

SET KEHAMILAN SHAKLEE

SET BERPANTANG SHAKLEE

SET PENYUSUAN SHAKLEE




Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama,


September 30, 2017

Testimoni Set Kehamilan Shaklee

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni Lynd nak kongsikan Testimoni Set Kehamilan Shaklee. Semasa hamil, ibu terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan walaupun sebelum itu ibu tersebut tidak mempunyai sebarang masalah kesihatan.

Masalah yang biasa dihadapi oleh ibu hamil adalah seperti darang tinggi, kencing manis dan juga anemia. Amalan Set Kehamilan Shaklee dapat mengurangkan risiko masalah-masalah tersebut.

Jom kita ikuti kisah pengamal supplement Shaklee ini.

Petang ni sembang2 dengan my klik/bff/customer sharing experience guna produk shaklee dr ikhtiar hamil sampai la ni tgh hamil 19 weeks++.
.
Syukur Alhamdulillah kawan sy disahkan cyst dan sukar preggy. Utk buang cyst kawan sy perlu set utk operation.
.
Doktor suggest kwn sy utk ambik GLA & B Complex Shaklee. Selepas ambil 2 botol ni Cyst mengecut Alhamdulillah dan operation dibatalkan.
.
Makan x sampai sebotol GLA, kawan sy Positif Pregnan. Alhmdulillah dengan Kuasa allah dan ASBAB Shaklee.
.
La ni apa yg kawan sy ambil? Dia teruskan dengan set hamil shaklee. Apa yg dia sharing :-

πŸ’ X da kencing manis (wlupun ada keturunan)
πŸ’ X da kencing kotor
πŸ’ Hb cantik
πŸ’ Setiap kali checkup semua ok 
πŸ’ Set hamil shaklee berbaloi
.



Trimester1

πŸ’ESP
♻ memberikan tenaga berpanjangan
♻ kulit ibu dan bayi cantik, gebu, bersih

πŸ’ B-COMPLEX (asid folik) (120biji)
♻ melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang 
♻ menghalang ibu dari risiko kanser dan strok

πŸ’ VITA-LEA (120biji)
♻ mengelakkan masalah anemia ataupun kekurangan sel darah merah
♻mengurangkan risiko bayi pra-matang dan masalah bayi kurang berat badan

πŸ’ VITA-C (180biji)
♻ mengurangkan risiko demam ataupun selsema

πŸ’ OSTEMATRIX (120biji)
♻ membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang sihat untuk ibu dan bayi
♻ mengelakkan kekejangan

Tambah semasa Trimester 2
πŸ’ OMEGA GUARD (90biji)
♻ membantu perkembangan otak bayi

Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama,


September 29, 2017

Cara Naikkan Hb Semasa Hamil

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni MamaLynd nak kongsikan informasi mengenai kesihatan ibu hamil iaitu mengenai Hemoglobin (HB) dan cara untuk naikkan bacaan HB.

September 28, 2017

Takut Jahitan Terbuka Semasa Berpantang

by , in
Oouuihhh.. ritu Lynd tertengok video yang luka czer terbuka dan kena dressing. Ternganga ja luka tu..

September 28, 2017

Inspirasi Kisah Nabi Musa Di Saat Hadapi Kesukaran

by , in
Lynd faham pasal ayat ni dari video Ustadh Nouman Ali Khan yang bertajuk "Pray for success"



Hebat betul ayat ni sebenarnya bila diulas secara detail bagaimana Allah nak ajar kita menghadapi cabaran yang yang kita sendiri takut.

Doa ni Nabi Musa baca masa Allah perintahkan beliau untuk berjumpa dengan Firaun.

Sedangkan masa ni Nabi Musa adalah pelarian dan merupakan "Most Wanted Person" sebab secara tak sengaja telah membunuh seseorang.

Dah lah orang buruan, nak gi jumpa pemerintah pulak tu. Sebelum sampai depan istana Firaun lagi memang gerenti dah kena bunuh.

Jadi sebab terlalu takut tapi masih kena patuh perintah Allah, maka Nabi Musa pun berdoa macam yang ada dalam Surah Taha 25-28 ni.

Dari doa ni kita boleh belajar macamana menghadapi ketakutan dan ujian.

Dan apa janji Allah.
"Wahai Tuhanku, lapangkah lah bagi ku, dadaku"
Maksudnya bila kita takut ke rasa susah ke mesti kita menggelabah. Rasa sesak je dada ni. Rasa macam sesak nafas.

Tapi.. Kita kena belajar tenang dahulu. Doa semoga Allah lapangkan dada kita dulu.

"Keep calm"
"Dan mudahkan lah bagi ku urusan ku"

Haaa.. bila kita tenang barulah kita boleh menghadapi segala dengan tenang.
Allah susun cantek dah ayat ni.

Sabar dan tenang..
Positif dulu..
Jaga diri dan pemikiran..

Dari situ segala urusan kita dipermudahkan.


Kalau kita serba serabut mana nak datang mudah. Dan kadang2 benda mudah pun boleh susah kalau kita tengah serabut.
September 28, 2017

Mama Nak MC

by , in
Pengalaman tak boleh lupa masa baru lepas bersalinkan Kaseh si permata pertama.
September 28, 2017

Elok ke makan ikan haruan semasa berpantang 7

by , in
Beberapa hari lepas dok bincang kat group pasal tips besalin dan nak kasi luka cepat baik ni lah. Dan antara tips biasa adalah makan ikan haruan, pati ikan haruan, pati gamat bagai tulah.

September 27, 2017

Testimoni Set Bersalin Shaklee

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ini Lynd kongsikan testimoni Set Bersalin Shaklee yang kesannya dirasai oleh Puan Rahayu. Kalau diikutkan pengalaman beliau hampir sama dengan Mama Lynd iaitu mencuba Set Bersalin Shaklee semasa anak ke-3. Apa-apa pun rezeki Allah tentukan kami merasai keberkesanan Shaklee hanya selepas pengalaman 2 kali bersalin tanpa Shaklee. Jom kita ikuti testimoni set bersalin dari Puan Rahayu.
September 27, 2017

Fakta menarik untuk kulit cantik dari dalam.

by , in
Sempena promo The Radiant 4 bulan ini, pihak HQ Shaklee menjalankan tour di beberapa tempat bagi menyebarkan dan memberi pemahaman yang lebih mendalam mengenai kecantikan kulit.

September 27, 2017

10 Produk Terbaik Shaklee

by , in
Assalamualaikum. Hari tu Lynd ada cerita mengenai Hq Shaklee baru yang terletak di Geo Tower, Bandar Sunway. Salah satu sudut yang menarik adalah 10 Produk Terbaik Shaklee.

Shaklee Top 10 Best Seller

Menarik sangat ruang ni sebab dapat bantu kita lebih mengenali produk Shaklee yang paling menjadi pilihan dan pada amatan Lynd 10 Produk Terbaik Shaklee ini lebih menumpu kepada produk yang memberi kesan secara menyeluruh kepada pengguna.



Jom Lynd bawa anda untuk kenali 3 top selling produk Shaklee ini.

No 1 VIVIX SHAKLEE

Vivix Shaklee
Rahsia Vivix terletak dalam kandungan Resveratrol.

Resveratrol adalah merupakan unsur tumbuhan dari kumpulan polyhenols yang merupa sumber antioksidan yang membantu kita untuk mengurangkan kemusnahan sel tubuh badan yang menyebabkan kanser dan penyakit jantung.

Keberkesanan Vivix dan testimoni dari pengguna Vivix Shaklee sendiri menjadikan lebih ramai yang mengamalkan Shaklee sebagai salah satu ikhtiar kesihatan mereka.

Testimoni Vivix

Dan keberkesanan dan kelebihan yang Vivix ada telah dibuktikan melalui Telemore Study.


NO 2 ESP SHAKLEE



ESP Shaklee memang terkenal di kalangan wanita. 

Kenapa?
Sebab ESP adalah minuman protein soya non-gmo yang berkualiti tinggi yang akan memberi kesan pada seluruh tubuh badan kita sebab sel badan kita sendiri terdiri daripada protein.\

Sebab lain ESP Shaklee menjadi hot selling adalah keberkesanan terhadap kecantikan kulit, pemulihan tenaga terutama untuk ibu hamil, ibu berpantang dan ibu menyusu.




NO 3 OMEGA GUARD SHAKLEE


Memang Lynd tak pelik kenapa Omega Guard Shaklee ini menjadi pilihan kerana kebaikan minyak ikan omega memang agak tersebar dalam masyarakat kita. Bila sebut minyak ikan ja mesti kita akan ingat kebaikan untuk minda dan kesihatan menyeluruhkan.

Omega Guard terkenal dari kebanyakan jenama lain kerana kandungan omega yang tinggi dan lebih tulen berbanding dengan jenama lain yang ada di pasaran.

Omega guard lebih dikenali dalam Set Kesihatan Kanak-Kanak, Set Kehamilan Shaklee, Set Berpantang Shaklee dan Set Kurus Shaklee.



September 23, 2017

Cara Order Shaklee

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni Lynd nk kongsikan Cara Order Shaklee. Produk Shaklee ni boleh dikatakan agak terkenal di Malaysia sebagai produk kesihatan yang berkualiti dan bertapak lama di Malaysia. Dengan teknologi yang ada dan media sosial yang berkembang pesat, lagi lah info mengenai produk dan keberkesan produk Shaklee memang merata-rata. Tapi Pasti ada yang masih kurang tahu cara yang betul dan selamat untuk mendapatkan produk Shaklee. Jom Lynd kongsikan cara order shaklee dengan pembaca.



Cara 1 : Melalui Pengedar Shaklee Yang Sah


Shaklee merupakan perniagaan direct selling dimana produk  Shaklee boleh diperolehi melalui pengedar yang mendaftar di seluruh Malaysia.

Anda boleh google pengedar Shaklee yang berada berdekatan dengan tempat tinggal anda atau pun boleh sahaja mana-mana pengedar yang kita yakin dan selesa kerana produk boleh dihantar melalui pos.

Bagi yang kurang biasa dengan pembelian secara online, Lynd kongsikan step by step cara pembelian melalui pos.

Langkah 1 : Hubungi
Hubungi pengedar pilihan anda melalui whatapps / sms.

Contoh WhatApps Lynd www.wasap.my/60196038353

Langkah 2 : Berbincang

Berbincang dengan pengedar mengenai produk yang kita inginkan / minta cadangan dari pengedar produk yang sesuai dengan masalah kesihatan kita.

Mungkin pengedar akan tanya soalan-soalan yang berkaitan dengan kesihatan kita untuk membantu pengedar mencadangkan produk yang kita perlukan.





Sebab itu penting untuk kita pilih pengedar yang aktif dan komited dalam bisnes Shaklee kerana bila mereka focus / mahir dengan produk Shaklee mereka akan berikan cadangan dan konsultansi terbaik.

Langkah 3 : Sahkan Produk dan Harga


Setelah kenalpasti produk yang kita nak, boleh bincang mengenai jumlah bayaran termasuk kos postage.


Langkah 4 : Bayaran


Setelah jumlah bayaran disahkan, pembayaran boleh dibuat ke akaun pengedar dan inform pengesahan bayaran kepada pengedar

Langkah 5 : Penghantaran


Setelah bayaran dibuat, berikan alamat penuh kepada pengedar untuk urusan penghantaran.
Macam kami di Vitalynd Empire membuat penghantaran setiap hari melalui Gdex dan pos laju.
Jika bayaran dibuat sebelum pukul 3 petang, penghantaran boleh dibuat pada hari yang sama.
Kami akan hantarkan tracking number kepada anda.

Langkah 6 : Konsultansi


Selepas produk sampai, pengedar akan berikan cara pengambilan supplement  termasuk juga tips yang boleh membantu anda mendapatkan kesan terbaik dari pengambilan supplement Shaklee.



Harap 6 langkah yang dikongsikan ini dapat membantu anda untuk memahami cara order Shaklee melalui pengedar Shaklee berdaftar ini.

CARA 2 : ONLINE SHOPPING CHART


Cara ke 2 ini adalah hanya untuk mereka yang merupakan ahli Shaklee yang berdaftar. Mungkin anda tidak pernah mendaftar sebagai ahli Shaklee dan pertama kali mahu mencuba produk Shaklee, tetapi anda lebih selesa untuk membuat pembelian melalui shopping chart disamping ingin mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli tanpa perlu membuat pembayaran melalui pengedar.

Ada sesetengah orang tidak selesa untuk transfer duit kepada pengedar yang kita tak biasa atau memilih untuk membuat pembelian menggunakan Credit Card / Debit Card.

Ketahui Cara Daftar Ahli Shaklee

Anda boleh pilih samada mendaftar secara membayar yuran Rm 79.50 (Termasuk Pos) atau Daftar Percuma dengan pembelian 200 UV (Point)

Lynd boleh bantu dengan mendaftarkan anda untuk mendapatkan Login ID dan password ke website www.shaklee2u.my dan segala pembayaran boleh dilakukan secara terus disana tanpa perlu membuat pembayaran kepada Lynd.



Lynd akan berikan konsultansi dan kongsikan tips amalan Shaklee jika anda perlukan selepas anda mendapat pesanan anda.



Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

September 23, 2017

Kesian Anak Bila Mama Tak SIhat

by , in
Alkisah kami diuji dengan kesihatan yang kurang baik minggu lepas. bermula dengan Indah yang food poisoning. Asyik muntah je. Kesian. makan apa pun muntah balik. Dia takder la merengek sangat tapi lemah je sebab lapar kot. 



Belah malam papa pulak yang mula muntah dan ciri birit. So mama syak punca dari sarapan sebab papa dan Indah share makan nasi goreng kat satu kedai ni. Memang pangkah lah lepas ni kedai tu sebab sebelum ni pun Lynd pernah terkena pulut sarapan yang basi tapi Lynd pulangkan balik sarapan tu.

Lepas settle papa dan Indah, mama pulak take over cirit birit. So ada yang cakap maybe jangki sebab kami guna toilet yang sama. Kuman apa entah dorang cakap. So jumaat tu memang mama terbaring lembik jelah.

Sampai Kaseh tak sekolah KAFA petang tu sebab mama tak ingatkan suruh dia bersiap. Dan juga jujur mama cakap tak payah sekolah sebab bila ada Kaseh kat rumah dia boleh tolong tengokkan Indah sementara mama tersadai ni.

Masa tu lah Lynd terfikir, berat tugas Kaseh sebenarnya sebab nak kena tolong jagakan adik-adik bila mama tak sihat. Alhamdulillah 2-3 tahun ni Lynd diberi kesihatan yang baik dan jarang batuk selsema pun, mungkin berkat dari Lynd konsisten amalkan supplement juga. Alhamdulillah.

Jadi sebagai mak ni kita takder kesempatan pun nak MC sebab anak-anak memang tanggungjawab kita sepanjang masa. Bukan setakat kita yang kesian sebab sakit tapi sebab anak-anak juga terjejas bila kita sakit.

Sesekali sakit ni adalah ujian Allah untuk kita sentiasa bersyukur dengan nikmat kesihatan yang Allah berikan selama ni. Dan sakit juga penghapus dosa. Semoga kehidupan Lynd dan pembaca blog comel ini sentiasa diberikan kesihatan yang baik.


September 19, 2017

Shaklee HQ baru di Geo Tower

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Sepanjang Lynd buat bisnes Shaklee ni bukanlah selalu Lynd ke Hq atau mana-mana branch sebab jika tiada sebarang urgency Lynd suka order online sahaja. Tapi jika ada order urgent Lynd akan ke Hq di bandar Sunway. Dulu hq terletak di Pinnacles Tower dekat dengan Sunway Pyramid. Tapi sekarang Shaklee HQ baru dipindahkan ke Sunway Geo Tower yang pada Lynd kurang crowded berbanding di Pinnacles Tower.

Shaklee Hq Geo Tower

Yang best Shaklee Hq yang baru ni adalah lebih mudah dapat parking dan juga tak perlu request access card macam sebelum ni. Just park dan terus naik escalator 1 floor dah sampai. Konsep juga berbeza dengan sebelum ini. Jika dulu kita perlu isi borang, ambil nombor giliran dan order kita akan diuruskan.

Tapi kali ni sistem shopping pasaraya. Ambil produk sendiri dan bayar. Serius terasa "kenyang" tengok produk yang tersusun penuh di rak. Suke sangat. Terasa blink..blink je mata ni. Hehhehe..



Top 10 Best Seller Product

Bukan calang-calang tau. Dah 100 tahun dah usia Shaklee ni.

Anak-anak pun rambang mata tengok barang dagangan mama yang tersusun indah.

Kepada bukan ahli Shaklee dan ingin membuat pembelian di Shaklee Hq, anda perlu ada no id terlebih dahulu. Untuk mengetahui cara mendaftar ahli boleh rujuk di entry

Daftar Ahli Shaklee

Atau untuk sebarang pertanyaan boleh terus whatapps Lynd terus di www.wasap.my/60196038353






Home Office
Level 2, Sunway Geo Tower, Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
47500 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan.

Tel: 603-5622 3188
Fax: 603-5622 3199

Monday to Friday:
10:00 am - 07:00 pm

Saturday:
10:00 am - 07:00 pm

 Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

September 18, 2017

Kenali dan Fahami Fungsi Set Kuit Berseri

by , in
Salah satu aspek kecantikan yang selalu diambil kira adalah kecantikan kulit wajah. Kulit yang cantik dan berseri menjadi idaman wanita malahan lelaki hari ini dan sanggup berhabis untuk mendapat kulit idaman. Shaklee juga memperkenalkan rangkaian produk yang berfungsi dari dalam dan secara selamat. jom kita fahami setiap fungsi nutrisi untuk kulit.


September 18, 2017

Set Kesihatan Lelaki

by , in
Assalamualaikum. Bila kita sebut mengenai kepentingan dan keperluan supplement mesti kita faham dan sinonim dengan wanita. Kerana masyarakat kita lebih mengaitkan supplement adalah untuk kecantikan. Hari ini Lynd nak kongsikan kenapa lelaki juga perlu mengamalkan pengambilan supplement sebagai satu gaya hidup sihat. 


September 17, 2017

Dongak dan Angkat Kepala

by , in
Assalamualaikum. 2 hari lepas Malaysia dikejutkan dengan kejadian kebakaran pusat tahfiz yang mengorbankan 23 nyawa dan mereka insyaAllah adalah ahli syurga.

Dan semalam kejutan memuncak dengan punca kebakaran yanh dilakukan oleh anak-anak masa depan kita. Anak yang berumur 11-18 tahun yang bertindak kerana dendam.

Lynd tak nak ulas isu tersebut.
Siapa salah..
Siapa mulakan..
Hukuman setimpal dan lain-lain..

Tadi lepas kami makan di Pak Li seperti biasa anak-anak dilepaskan untuk bermain di playground Giant.

Dan kami suami isteri mengambil kesempatan untuk duduk sambil bersembang sendiri atau "mentelaah handphone".

Kepercayaan diletakkan pada Kaseh sebagai kakak untuk menjaga dan mengawasi adik-adik. Kami hanya pantau dari jauh.

Sejak malam tadi newsfeed facebook banyak berkisar mengenai kejadian kebakaran tersebut dan luahan perasaan marah, sedih dan kesal masyarakat yang digelar "netizen"

Tapi baru suku sahaja pembacaan pada 1 post yang pada Lynd menarik mengenai hakikat kehidupan pelajar tahfiz dan ibubapa mereka, hati tiba-tiba dijentik.

"Anak aku mana?"

Aku dok kisahkan urusan luar, sampai aku lupa anak depan mata.

Ya mereka pandai main sendiri tetapi sebenarnya memerhatikan mereka bermain juga adalah 1 cara memasukkan kehidupan mereka dalam hidup kita.

Ouhhhh...
Angkat kepala..
Ini juga salah satu punca..
Mak pak sibuk hal luar..
Anak depan mata lupa..
Masukkan handphone dalam handbag balik..

Ehhhh..
Amik balik..
"Intahhh.. senyummmmm.." Dia toleh dan kasi senyuman mata sepet dia.




Ok. Done dengan dunia ha5ndphone.
(Masa tu)

Masuk kete.. Ambil masa taip post demi ingatkan yang lain juga.
Angkat kepala. 
Dongak sikit..
Apa anak-anak kita buat..

Semoga kejadian ini memberi 1001 hikmah kepada masyarat.

September 14, 2017

Testimoni Set Hamil Shaklee

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. malam ni Lynd nak kongsikan testimoni seseorang yang pernah mempunyai Cyst dan sukar hamil. Tapi alhamdulillah berkat ihktiar dengan produk Shaklee beliau disahkan hamil dan terus menggunakan Set Hamil Shaklee. Jom kita lihat perkongsian Puan Farah.



September 14, 2017

Set Penyusuan Bajet Shaklee

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni Lynd baru selesai register seorang ahli baru yang sudah amalkan Shaklee sejak tahun 90-an lagi. Selama ini dia hanya amalkan untuk kesihatan sahaja tiada sebab khusus. Tapi kali ini, dia minta Lynd suggestkan Set Penyusuan Bajet kerana beliau akan ambil anak angkat sebagai anak susuan bulan November nanti. Bagus akak ni, dia buat persiapan awal untuk memastikan dia sudah bersedia untuk menyusukan baby nanti. 

Set Penyusuan Bajet

Set Penyusuan Bajet terdiri 

ESP -  Sumber protein dari soya GMO yang memberikan tenaga kepada ibu dan membekalkan protein berkualiti. Proses menyusukan anak disamping menguruskan aktiviti harian pasti akan memberi kesan pada tenaga ibu.

Alfalfa - Alfalfa merupakan sejenis tumbuhan yang dikenali sebagai raja tumbuhan kerana kandungan nutrisi yang tinggi dan dipercayai merupakan Galactogue iaitu merupaakan penggalak susu.

Ostematrix -  Keperluan ibu menyusu adalah sangat berkait rapat dengan kalsium. Bagi jangka masa pendek, ibu akan kerap rasa sakit belakang dan sakit badan. Bagi jangka masa panjang pula wanita lebih terdedah kepada osteoporosis.


Pelanggan ini sebenarnya bakal ambil anak angkat, jadi pengambilan supplemen merupakan salah satu iktiar beliau untuk menjadikan anak angkat sebagai anak susuan.

Alhamdulillah. Lebih awal bersedia proses penyusuan anak angkat akan lebih mudah.


Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13



September 13, 2017

Testimoni Vivix Untuk Masalah Glaucoma

by , in
Assaamualaikum. Alhamdulillah. Semalam di group kami seorang doktor kongsikan pengalaman bapa beliau mengamalkan apabila beliau disahkan mengalami masalah glaucoma iaitu masalah melibatkan mata yang boleh mengakibatkan buta kekal.

Testimoni Vivix Untuk Masalah Glaucoma


Boleh baca mengenai Glaucoma  disini.

Yang menariknya adalah selain masalah glaucoma semakin baik, rambut bapa Dr Ain yang asalnya botak licin, pun dah mula tumbuh. Alhamdulillah. Comel je.

Jom kita baca kisah Testimoni Vivix Untuk Masalah Glaucoma

DULU BOTAK LICIN BOLEH BUAT CERMIN. KINI TIDAK LAGI. EWAH.

Dulu, boleh kira dengan jari, ada berapa helai rambut putih (uban) ayah. Rambut hitam toksah cerita, yilek kot. Ya la, botak licin berkilat boleh buat cermin kot! (sori ayah TERmengata depan2 😜)

Bulan Oktober 2016, ayah di-diagnosed glaucoma. Haru biru hidup ayah. Kami 'penonton' pun turut terasa ke-susah hati-an ayah. Sapa la tak risau kalau diberitahu yang salah satu komplikasi glaukoma ialah buta!

Jadi, Ain bagi ayah Vivix sebagai ikhtiar sihatkan mata. Ayah konsisten sampai sekarang walaupun agak lambat nak rasa kesan Vivix ni kata ayah. Ya la, Vivix ni bukan ubat, tapi suplemen yang menyihatkan dari dalam.

Ain cerita kat ayah pasal Telomere Study. Takkanlah anak dia ni nak memudaratkan ayah sendiri kan. Ada bukti sains lagi. Itulah sebabnya ayah yang tak pernah percayakan suplemen, terus 'setia' dengan Vivix.

Baru ni ke rumah ayah, ayah bagitau yang 'kilat2' kat mata (kata pakar mata, ianya disebabkan aging) dah hilang. Pressure dalam mata (intraocular pressure) pun maintain normal so far. Alhamdulillah syukur...

Dan tiba2 ayah tunjuk belakang kepala ayah. Mak ooii, terkejut Ain, sebab hampir separuh kepala ayah sekarang dah penuh rambut baru hitam2! 😱

Ayah suruh ambik gambar. Inilah hasilnya. Tersengih2 kerang busuk ayah, kepala yang dah sekian lama botak, akhirnya penuh rambut hitam.

Sapa la tak suka, kalau makin berumur makin 'muda'. Hihihi... 😜

Bukan rambut ayah je tau. Mak yang consume Vivix beberapa bulan kemudian dari ayah, pun rambut hitam dah mula nak menguasai kepala mak.

Bai2 rambut putih (uban). You wont be missed. And please dont come back. Hihihi 😜


Alhamdulilah. Comel je perkongsian Dr Ain ni.


 Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13


September 13, 2017

Promosi Vivix Murah 16 September Sahaja

by , in
Assalamualaikum. Alhamdulillah. Lynd kena update info ini cepat-cepat kerana Promosi Vivix Murah hanya sah pada 16 September 2017 sahaja.


Istimewa 1 hari untuk promosi Vivix Twin Pax dan juga dengan pembelian 200uv anda layak untuk dapat 1 Lucky Dip iaitu cabutan gerenti bertuah.

Maksudnya, Cabutan garenti dapat hadiah tapi hadiah apa sahaja yang bergantung kepada rezeki. Hadiah pun bukan calang-calang tetapi ada yang bernilai sehingga lebih Rm 200 ringgit.

Best kan?

Tapi nanti dulu. Istimewa untuk Vivix, lebih dari itu tawaran diberikan.


*Twin Pack Vivix*

Diskaun Harga 5% (Jimat RM 40)
FREE Membership (Jimat RM 69)
5% Cash Bonus (Extra RM 30+)
FREE Postage (Jimat RM 10)
1x Lucky Dip 
(Peluang Hadiah sehingga RM 250++)

Beli Harga Pasaran : rm950

Beli dgn FREE Membership : rm806

Untung Daftar : RM 144
+ Jimat (16 Sept) : RM 150

*Jumlah Untung Besar : RM 294!*

Hanya 16 Sept!

Hanya 16 Sept!

Hanya 16 Sept

Itu untuk mereka baru nk daftar Shaklee

Untuk proses lebih cepat supaya tak terlepas promosi 16 september ini, boleh contact Lynd terus di

www.wasap.my/60196038353/PromoMalaysia


 Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Lynd Abu Bakar

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar





September 11, 2017

Testimoni Kulit Jerawat Shaklee

by , in
Assalamualaikum.
Apa kabar..😊

Alhamdulillah hari ni Lynd nak kongsikan kisah salah seorang rakan yang mengalami masalah kulit yang teruk akibat tersalah pilih produk skin care.

Dan Faezatul ambil keputusan untuk mencuba rawatan dari dalam iaitu menggunakan rangkaian produk shaklee.

Pesanan Faezatul yang patut kita ambil perhatian adalah rawatan dari dalam ni ambil masa bukan dengan hanya 1 botol kita akam nampak kesan.

Dan bukan seperti yang diwar-warkan "cantik dalam masa 3 hari" jika produk tersebut betul2 selamat.

Jom ikuti kisah Faezatul.


Gambar kiri: 25/6/2016 (sebelum kenal shaklee)

Setelah hampir 10 BULAN consume #shaklee . Baru hari ni berani nak share gambaq closed up camni


Ya kawan2, muka faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yang besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah..😭


Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok?😱


Puncanya? Salah pakai skincare (tak mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. 


Salah faezatul juga gatai sangat nak try padan muka! Terpengaruh sgt dgn iklan claimed cntik advanced.. 😜

Gambar kanan : 2/4/2017

Ikhtiar faezatul dengan Shaklee bermula dengan #vitamine & ESP. Follow guide dr ummi saya, Dr. Ainniah, #alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara, JERAWAT yang membengkak MAKIN KECUT, PARUT MAKIN PUDAR!


Masa tu, dah betul2 rasa yakin dengan Shaklee neh. Sebulan lepas tu, faezatul slowly add on #vitaminc + #bcomplex + #glacomplex + #nutriwhite cleanser


Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, faezatul add on #alfalfacomplex & faezatul akui kagum dengan 'kerja' alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit faezatul #alhamdulillah happy sangat!πŸ‘πŸ‘

Start dr 'trauma' lampau, faezatul dah x pakai skincare lgsung smpai la ni. 


Utk luaran, faezatul cuma sapu #herbalblend sbg plembab & penghilang parut. Best sgt! Sebab tak berminyak, sejuuuuuk ja kulit saya..😁

Yang tinggal la ni si parut merah2 yang dok ketegaq takmau hilang..ada lg dlm 30%..Nampak gaya memang kena ratah ESP sngguh2 lpas neh..πŸ˜‚

Moral of the story: jgn cepat trpengaruh dgn statement, cntik dlm ms smnggu kaa 2 mnggu kaa..

Last2 kulit kita merana, zalimi dri sndiri..duit trbang..πŸ’ΈπŸ’Έ kita yg maluuu..😭

--------------------------------
Betul tu Faezatul.

Kalau ikut logik memang penyembuhan akan ambil masa. Lagi2 kalau yang bertindak secara semulajadi macam Shaklee.

Jadi harap perkongsian ini dapat berikan manfaat ye..😊

Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Lynd Abu Bakar

WhatApps : www.wasap.my/60196038353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13