Cara Order Shaklee

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Hari ni Lynd nk kongsikan Cara Order Shaklee. Produk Shaklee ni boleh dikatakan agak terkenal di Malaysia sebagai produk kesihatan yang berkualiti dan bertapak lama di Malaysia. Dengan teknologi yang ada dan media sosial yang berkembang pesat, lagi lah info mengenai produk dan keberkesan produk Shaklee memang merata-rata. Tapi Pasti ada yang masih kurang tahu cara yang betul dan selamat untuk mendapatkan produk Shaklee. Jom Lynd kongsikan cara order shaklee dengan pembaca.



Cara 1 : Melalui Pengedar Shaklee Yang Sah


Shaklee merupakan perniagaan direct selling dimana produk  Shaklee boleh diperolehi melalui pengedar yang mendaftar di seluruh Malaysia.

Anda boleh google pengedar Shaklee yang berada berdekatan dengan tempat tinggal anda atau pun boleh sahaja mana-mana pengedar yang kita yakin dan selesa kerana produk boleh dihantar melalui pos.

Bagi yang kurang biasa dengan pembelian secara online, Lynd kongsikan step by step cara pembelian melalui pos.

Langkah 1 : Hubungi
Hubungi pengedar pilihan anda melalui whatapps / sms.

Contoh WhatApps Lynd www.wasap.my/60196038353

Langkah 2 : Berbincang

Berbincang dengan pengedar mengenai produk yang kita inginkan / minta cadangan dari pengedar produk yang sesuai dengan masalah kesihatan kita.

Mungkin pengedar akan tanya soalan-soalan yang berkaitan dengan kesihatan kita untuk membantu pengedar mencadangkan produk yang kita perlukan.





Sebab itu penting untuk kita pilih pengedar yang aktif dan komited dalam bisnes Shaklee kerana bila mereka focus / mahir dengan produk Shaklee mereka akan berikan cadangan dan konsultansi terbaik.

Langkah 3 : Sahkan Produk dan Harga


Setelah kenalpasti produk yang kita nak, boleh bincang mengenai jumlah bayaran termasuk kos postage.


Langkah 4 : Bayaran


Setelah jumlah bayaran disahkan, pembayaran boleh dibuat ke akaun pengedar dan inform pengesahan bayaran kepada pengedar

Langkah 5 : Penghantaran


Setelah bayaran dibuat, berikan alamat penuh kepada pengedar untuk urusan penghantaran.
Macam kami di Vitalynd Empire membuat penghantaran setiap hari melalui Gdex dan pos laju.
Jika bayaran dibuat sebelum pukul 3 petang, penghantaran boleh dibuat pada hari yang sama.
Kami akan hantarkan tracking number kepada anda.

Langkah 6 : Konsultansi


Selepas produk sampai, pengedar akan berikan cara pengambilan supplement  termasuk juga tips yang boleh membantu anda mendapatkan kesan terbaik dari pengambilan supplement Shaklee.



Harap 6 langkah yang dikongsikan ini dapat membantu anda untuk memahami cara order Shaklee melalui pengedar Shaklee berdaftar ini.

CARA 2 : ONLINE SHOPPING CHART


Cara ke 2 ini adalah hanya untuk mereka yang merupakan ahli Shaklee yang berdaftar. Mungkin anda tidak pernah mendaftar sebagai ahli Shaklee dan pertama kali mahu mencuba produk Shaklee, tetapi anda lebih selesa untuk membuat pembelian melalui shopping chart disamping ingin mendapatkan produk Shaklee dengan harga ahli tanpa perlu membuat pembayaran melalui pengedar.

Ada sesetengah orang tidak selesa untuk transfer duit kepada pengedar yang kita tak biasa atau memilih untuk membuat pembelian menggunakan Credit Card / Debit Card.

Ketahui Cara Daftar Ahli Shaklee

Anda boleh pilih samada mendaftar secara membayar yuran Rm 79.50 (Termasuk Pos) atau Daftar Percuma dengan pembelian 200 UV (Point)

Lynd boleh bantu dengan mendaftarkan anda untuk mendapatkan Login ID dan password ke website www.shaklee2u.my dan segala pembayaran boleh dilakukan secara terus disana tanpa perlu membuat pembayaran kepada Lynd.



Lynd akan berikan konsultansi dan kongsikan tips amalan Shaklee jika anda perlukan selepas anda mendapat pesanan anda.



Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

1 ulasan:

Norlaili A Wahab berkata...

TQ Lynd. Info sangat berguna :)