Set Kesihatan Lelaki

Assalamualaikum. Bila kita sebut mengenai kepentingan dan keperluan supplement mesti kita faham dan sinonim dengan wanita. Kerana masyarakat kita lebih mengaitkan supplement adalah untuk kecantikan. Hari ini Lynd nak kongsikan kenapa lelaki juga perlu mengamalkan pengambilan supplement sebagai satu gaya hidup sihat. 
PERTAMA, kaum lelaki nie suka ambil makanan & minuman manis. 1 daripada 6 kaum lelaki Malaysia mempunyai diabetes tau. Cara nak elakkan penyakit diabetes ni ialah


1. kurangkan mengambil minuman manis. 
2. Kurangkan mengambil minuman berkarbonat & susu pekat. 
3. Kurangkan mengambil pencuci mulut yg terlampau manis
4. elakkan mengambil jus buah buahan di dalam kotak atau erti kata lain pilih buah buahan yg segar.
.
KEDUA, kaum lelaki juga kurang membakar lemak. 2 daripada 3 lelaki Malaysia mempunyai berat badan berlebihan atau lebih dikenali sebagai obes. Jadi, kaum lelaki nie perlu kekal aktif utk membina asas yg sihat untuk sepanjang hayat.
.
KETIGA, penyakit kardiovaskular adalah Pembunuh No 1 di Malaysia. Lebih kurang dari 60 lelaki Malaysia mati disebabkan serangan jantung setiap hari. 1 daripada 3 kaum lelaki mempunyai tekanan darah tinggi. Dan 1 daripada 5 lelaki mempunyai kolesterol yg tinggi. Haa mesti terkejut kan bila tahu info nie ?
.
KEEMPAT, 10 kanser utama di kalangan kaum lelaki di Malaysia. 2 antara 10 kanser utama itu adalah kanser peparu & kanser prostat. 2 daripada 5 lelaki Malaysia merokok tau. Banyak yg kaum lelaki akan peroleh tau jika mereka berhenti merokok. Antaranya, mereka dapat kurangkan risiko penyakit jantung & juga kanser peparu. Kanser prostat pula selalunya akan menyerang kaum lelaki dalam purata umur 65 ke atas. Faktor risiko pula antara sejarah keluarga dan juga tahap testoterone yg tinggi. Oh kalau nak tau prostat juga akan berubah seiring dgn usia.
.
KELIMA, andropouse. Andropouse nie adalah penurunan testosterone secara beransuran yg dialami kaum lelaki berumur 30 tahun dan keatas. Hormon lelaki akan menurun mengikut usia. Antara faktornya ialah, cepat letih, perubahan emosi & tidak bertenaga. Haa bukan kaum perempuan je ada monopouse. Kaum lelaki pon ade andropouse.
.
KEENAM, mati pucuk. 7 daripada 10 lelaki di Malaysia berusia 40 tahun ke atas mengalami mati pucuk. Antara faktor risiko adalah yg berumur 40 tahun keatas, obes, tekanan, masalah jantung, merokok & alkohol.
.
.
Bagaimana kaum lelaki boleh mencapai & mengekalkan kecergasan ? 
.
Pertama sekali adalah dengan mengambil cara pemakanan yg sihat. 
.
Kedua, gaya hidup yang sihat. 

Dan yg terakhir adalah pengambilan makanan tambahan / supplement dgn

Kenali dan fahami Set Kesihatan Lelaki disini.


Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: