Takut Jahitan Terbuka Semasa Berpantang

Oouuihhh.. ritu Lynd tertengok video yang luka czer terbuka dan kena dressing. Ternganga ja luka tu..



 Wahhh.. menakutkan.. Dan-dan rasa nyilu kat luka czer yang tinggal kenangan lebih 2 tahun dah.

Masa berpantang Cik Indah dulu memang pengalaman pertama kali bersalin Czer antara yang ditakutkan adalah tang luka lambat baik tulah.

Yang mak pulak siap mimpi Awatif datang terkam nak peluk mama sampai luka czer mama terbuka.

Huaaaa.. Nenek mimpi ngeri..

Memang buat research pasal perkara yang perlu berjaga-jaga masa bersalin secara pembedahan dan salah satunya adalah bab batuk & bersin.

Ada yang kata kena tekup perutlah masa batuk, kena tunduk lah macam-macam.

Tapi Lynd prefer buat research macamana nak kurangkan risiko batuk dan bersin.

Dalam banyak2 tips..
Tips yang paling glamer adalah "makan oren banyak-banyak"
Banyak mana?

Bila dikaji oren ni adalah sumber vitamin C yang berfungsi meningkatkan imunisasi badan so dapatlah kurangkan risiko batuk and selsema nanti.



Make sense lah.

Maka MamaLynd terus teringat pil vitamin C je. Dah nak banyak mana sangat oren nak telankan.

Vitamin C Shaklee tu dah lama dah makan sejak mengandung lagi sebab vitamin c ni pun fungsi bantu penyerapan iron dr vitalea yang kurangkan risiko HB Low.

Ouhhh.. senang lah.. Just proceed jelah ambil vitamin c tu sampai pantang.

Sengeh je lah.. Sebab setel 1 hal kan.

Sebotol Vitamin C Shaklee ada 180 biji, untuk mengandung and pantang boleh ambil up to 2 biji sehari so 1 botol tahan 3 bulan. 😊 Jimat nauuuu..

Baca-baca jugak katanya vitamin C ni memang bantu luka czer dan luka dalaman cepat baik.

Haihhh.. memang lah nak cepat baik.. Tak sabar nak gomol-gomol anak y lagi 2 tu. Selagi luka tak baik selagi tulah Mama pandang ja anak-anak tu. Tak boleh nak guling2 geletek dorang.

Pengalaman betul lah. Sibaik lah Set Pantang Shaklee ni lengkap segalanya. Kalau tak jenuh jugak mama nak makan oren banyak-banyak.



Tiada ulasan: