Atasi sembelit ketika hamil

Antara yang paling digeruni oleh wanita adakah sembelit ketika hamil. Wanita hamil sering sembelit disebabkan beberapa sebab seperti diet harian kurang serat, kurang pengambilan air, hormon progesteron yang menyebabkan proses penghadaman terganggu dan juga supplement iron yang menyebabkan najis keras.


Pengambilan kalsium yang mencukupi dapat membantu otot-otot di usus besar untuk menolak najis keluar dan melembutkan najis. Rangkain produk Shaklee yang menjadi rakan baik wanita hamil adalah Ostematrix kerana dapat membantu wanita mengatasi masalah sembelit. Ostematrix merupakan salah satu item yang terdapat dalam Set Kehamilan Shaklee dan Set Berpantang Shaklee

Jom ikuti kisah pengguna yang merasai keberkesan Ostematrix Shaklee.



Yat pun suka ostematrix ni. Tiap-tiap malam wajib telan. Paling ketara kesannya LAWA, lepas bersalinkan Dasuki Yat ada buasir.. ha, kalau sembelit memang naya laaa.. hehehe
Dulu sangat takut nak membung, lagi-lagi kalau berhari tak membuang.. tapi sekarang dah tak risau. Masa pregnantkan Dasuki selalu lenguh-lenguh betis.. so far, dah 3 bulan ni takder lagi la spa kat rumah.. tukang-tukang urut ni..
Hubby pun amik juga sebab ada pengalaman jatuh motor masa belajar . cepat sakit dan lenguh pinggang.. lepas amik ostematrix, takder lagi nak suruh urut / pijak pinggang dia tu.
Mak ayah kitorang pun amik. Bulan promo wajib restok banyak-banyak kat diorang.
-Puan Yat Hayati.



Tiada ulasan: