Kenapa Kejang Semasa Mengandung

Kejang Semasa Mengandung adalah antara perkara yang Lynd gerun dan lebih kerap dirasai semasa trimester kedua dan ketiga. Semasa hamil anak pertama dan kedua memang kerap Lynd mengalami kejang kaki waktu malam. Masa tu memang Lynd tak tahu macamana nak buat dan ingat itu adalah normal semasa hamil terutama semasa tidur.


Menurut Babycenter.com 3 punca utama kejang semasa hamil terutama otot kaki adalah :
  • Kekurangan Calcium dan Magnesium dalam badan yang berpunca ia diperlukan lebih dari wanita normal lain bagi pembentukan tulang bayi.
  • Saiz uterus yang membesar dan hormon progesteron yang dihasilakn semasa hamil menyebabkan otot kaki bekerja lebih keras dan memberi tekanan yang lebih.
  • Berat badan yang meningkat memberikan tekanan yang berlebihan pada otot kaki.

Kejang Semasa Mengandung


Apabila berlakunya kekejangan kaki semasa tidur apa yang boleh dilakukan adalah dengan menggerakkan kaki dengan perlahan dan elakkan pergerakkan yang mengejut. Ini akan menyebabkan otot tercedera dan kesan kesakitan akan lebih panjang walaupun kekejangan sudah hilang.

Kejang Semasa Mengandung


Cara yang paling berkesan bagi mengurangkan risiko kekejangan kaki semasa mengandung adalah dengan memastikan ibu hamil mendapat bekalan kalsium yang mencukupi. Dan penyelesaian paling mudah dan terbukti berkesan adalah dengan mengamalkan supplement Ostematrix Shaklee yang merupakan pil kalsium yang lengkap dengan magnesium dan bahan galian semula jadi lain yang saling melengkapi penyerapan kalsium.

Lynd sendiri dapat merasai perbezaan mengandung sebelum dan selepas mengambil Ostematrix Shaklee. Pengalaman cramp kaki pada waktu malam memang menakutkan.

Jom Ikuti pengalaman Puan Aliatun Husna selepas mengamalkan Ostematrix Shaklee

Kejang Semasa Mengandung

Alia pun sangat-sangat suka Ostematrix.. sokmo travel balik kampung ostematrix dan nutriferon item paling penting kena bawa.
Beza sangat mengandung yang ketiga ni
  • Alia tidak sembelit lagi
  • Tiada pendarahan gigi
  • Tiada kejang kaki lagi.. bak kata orang utara 'tarik mengkarung' haha

Lagi 1 jarak antara anak 2nd dan insyaAllah 3rd ni agak dekat.. so memang perlukan kalsium yang cukup.. sebab alia ibu mengandung yang bekera, uruskan anak-anak yang memang sangat lasak, mengajar kelas semua kena naik tangga even bilik guru pun tingkat atas.. haha..dan rumah pun tingkat atat.. means kena naik tangga tiap-tiap hari.. Love Ostematrix


Alhamdulillah.. Ostematrix sangat penting untuk ibu hamil dan kerana itu ostematrix merupakan antara item wajib dalam Set Kehamilan Shaklee .

Dan banyak Testimoni Ostematrix yang menjadikannya sebagi keperluan wajib terutama wanita.

Sebarang pertanyaan atau ingin membuat sebarang pembelian produk Shaklee

Hubungi :

Lynd Abu Bakar

Klik

Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13


1 ulasan:

Ainniah Zulkefli berkata...

Alhamdulillah. Bila dapat zat yang diperlukan. :)