Kisah Kejayaan Perniagaan Shaklee Doktor Normi

Siapa kata orang yang bekerja tetap tidak boleh menceburkan diri dalam bisnes Shaklee? Wanita bergelar doktor gigi ini mampu membuktikan bahawa menjalankan perniagaan secara sambilan juga mampu membuahkan hasil yang lumayan.






NAMA : Dr. Normi Laili & Ust. Bakhtiar Effendy'
NAMA FB : Normi Mohd & Abu Muaz
RANK : Key Coordinator
UMUR : 38 & 40 tahun
PEKERJAAN : Doktor Gigi /Ustaz
BILANGAN ANAK : 4 orang
TEMPAT TINGGAL: Balik Pulau, Pulau Pinang
MENDAFTAR SHAKLEE SEJAK : Jun 2013

KISAH KEJAYAAN SAYA :

Bertemu dengan bisnes SHAKLEE adalah satu kebetulan, dimana pada ketika itu saya ingin sihat kerana baru saja resign dan buka klinik sendiri.

Bagi saya , orang bisnes sendiri ni kene sihat. Beerbeza dengan makan gaji. Kalau tak sihat x boleh la kerja, dan kalau x kerja x adalah duit. 

Satu persatu produk kesihatan dari pelbagai brand glamer telah saya cuba, namun tidak sesuai untuk diri saya yang agak "pantang jumpa" ni. Akhirnya saya dipertemukan dengan produk SHAKLEE oleh mak shaklee saya puan Kartini Dahalan.

Sedikitpun tidak terniat untuk berbisnes. Saya hanya nak jadi PENGGUNA SAHAJA. Saban  hari saya terus amalkan shaklee... macam macam perubahan baik yang saya dan suami dapat rasakan.Antaranya :

- dulu sakit tumit, dah makin berkurangan
-dulu saya alergik teruk, sekarang TIDAK LAGI
-dulu suami sering bangun malam dan muntah - muntah, sekarang tidak lagi.
- ramai yang tegur kami berdua dah semakin kurus.

WAHHH!!TIPULAH KALAU KAMI TAK RASA HAPPY KAN..sejak dari itu kami mula berkongsi kebaikkan SHAKLEE tanpa kami sedar. Tapi masa tu kami x kisah pun tentang bisnes. Sehingga lah saya dapat merasakan yang saya kesempitan wang kerana klinik masih baru,masih belum ramai pesakit tapi kos operasi dan hutang piutang perlu dibayar.... ARGHHH TENSIONNYA.

Apabila saya ternampak statement bonus master farihah di FB kartini, hati saya terdetik... boleh buat duit bisnes ni. Terus tanpa fikir panjang saya cakap pada kartini saya ingin berbisnes dan dari situ bermula lah perkenalan saya dengan mentor saya master farihah.

Alhamdulillah, bisnes shaklee saya berjalan seiring dengan bisnes klinik gigi saya. Dua dua saya melakukan dengan ilmu.Tak pandai saya cari mentor saya. Saya hadir bengkel nutrisi, saya hadir kelas - kelas online, kerana saya sedar tanpa ilmu bisnes tak akan kemana.

Syukur, walaupun merangkak dan sibuk dengan klinik, saya berjaya buktikan yang kesibukan bukan penghalang untuk berjaya. Kini saya di rank key coordinator, lagi dua anak tangga menuju rank tertinggi MASTER COORDINATOR.

Pencapaian saya dalam shaklee sangat membuatkan saya rasa bahagia. Bukan sekadar saya seotrang diri sahaja yangberjaya mencapai income 5 angka setiap bulan, tetapi melihat anak didik saya ramai yang berjaya mencapai income 4 ke 5 angka sebulan walaupun mereka hanya seorang surirumah.

Bukan itu sahaja, dengan bisnes shaklee, IMPIAN BESAR SAYA untuk menghantar DUA LELAKI KEKASIH ABADI SAYA ke mekah bersama dengan jemaah shaklee dan ia DIBIAYAI SHAKLEE 100% tercapai .Inilah kebahagiaan yang paling besar dalam hidup saya. Alhamdulillah.

Impian saya lagi ingin melahirkan ramai lagi anak didik yang berpendapatan 4 - 5 angka sebulan dan seterusnya menggengam rank MASTER COORDINATOR APRIL 2017.
Allahumaa ameen..

Terima kasih buat mentor - mentor yang tidak pernah jemu mencurah ilmu kepada saya. Terima kasih Master Hj roslan, Master Iffah dan Firdhaus Zulkifli juga mentor yang paaaling saya sayang master Farihah Abu Kasim.

TANPA KALIAN SIAPALAH KAMI
Sumber : TELEGRAM MSE

Shaklee bukanlah sebuah perniagaan yang mempunyai sistem yang kuat dan mudah diceburi oleh sesiapa sahaja. 





Ada yang tahu mengenai peluang bisnes Shaklee ? Jangan segan-segan untuk whatapps dan insyaAllah Lynd boleh terangkan.

Hubungi :

Lynd Abu Bakar

Klik

Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: