Supplement Untuk Ibu Mengandung


Assalamualaikum. Alhamdulillah. Lynd suka sangat follow group-group ibu hamil yang ada di facebook, selain tempat ibu-ibu berkongsi tips dan pengalaman mengandung, ada juga yang bertanya mengenai masalah yang biasa dihadapi ketika hamil dan kerisauan mereka mengenai keadaan bayi yang dikandung.

Salah satu aspek yang dikongsikan adalah keperluan supplement untuk ibu mengandung.
Jika kita buat check up di klinik kerajaan / swasta ibu mengandung pasti dibekalkan dengan supplement seperti obimin, iron tablet, acid forlic dan lain-lain.

Kenapa supplement untuk ibu mengandung perlu diambil? Penting ke?

Kenapa orang dulu tak perlu ambil supplement semasa hamil?

Perbezaan yang paling ketara orang dahulu dengan sekarang  adalah cara hidup. Orang dahulu tidak ambil makanan diproses atau makanan segera yang menyebabkan pengambilan nutrisi tidak mencukupi yang akan mengganggu perkembangan janin dan kesihatan ibu.

Kenapa ibu hamil perlu ambil supplement?
 1. Mengurangkan risiko kecacatan bayi akibat kekurangan nutrisi tertentu.
 2. Membantu perkembangan tumbesaran bayi dan pembentukan organ bayi.
 3. Mengurangkan risiko kelahiran pramatang.
 4. Membekalkan nutrisi kepada ibu yang mengalami gangguan kesihatan akibat loya dan muntah-muntah.
 5. Membantu ibu untuk kekal bertenaga walaupun ketika hamil.
Ibu Hamil akan mengalami beberapa masalah yang akan mengganggu kesihatan dan juga secara tak langsung bayi dalam kandungan.

Risiko masalah wanita hamil

 1. HB Low
 2. Sembelit
 3. ‎Kekejangan Kaki, sakit tulang belakang dan pinggul.
 4. Kenaikan berat badan mendadak
 5. Diabetis /GDM


Ini adalah 5 masalah biasa yang dihadapi semasa hamil.

Selain ibu hamil boleh terus mengamalkan supplement yang dibekalkan oleh klinik kesihatan, ibu juga mempunyai alternatif lain dalam pengambilan supplement semasa hamil iaitu mengamalkan Set Kehamilan Shaklee.

Kenapa Set Ibu Hamil Shaklee menjadi pilihan ?

1. SELAMAT - Melalui LandMark Study Shaklee, keputusan menunjukkan supplement Shaklee selamat diamalkan walaupun dalam jangka masa yang panjang.

2. LENGKAP - Kombinasi set yang lengkap untuk membantu mengurangkan risiko masalah yang dihadapi oleh ibu hamil.

3. JIMAT - Dalam 1 set ada ada produk yang boleh digunakan dari hamil, berpantang dan menyusu. Ibu tidak perlu pening memikirkan set yang berlainan. Dan ada produk diberikan untuk kegunaan 3-4 bulan.

Set Kehamilan Shaklee Optimum

Set Kehamilan Shaklee terdiri daripada

Set Asas 
 • Vitalea - Multivitamin Shaklee yang lengkap dengan iron formula yang membantu mengelakkan masalah HB low dan membekalkan tenaga kepada ibu hamil.
 • Sr Vitamin Shaklee - meningkatkan kadar imunisasi ibu dan membantu penyerapan iron dalam darah.
 • B-Complex - Lengkap dengan Folic Asid yang membantu perkembangan sistem saraf bayi diawal kehamilan dan menukarkan gula kepada tenaga. (Risiko Kurang Asid Folic)
Set Popular
 • Set Asas
 • Ostematrix Shaklee - Membekalkan kalsium kepada ibu yang membantu pembentukan tulang bayi, memberikan tidur lena, mengelak sembelit dan kekejangan untuk ibu hamil.
Set Optimum

 • Set Popular
 • ESP Shaklee - Minuman Protein Soya Non-GMO ini sangat popular dikalangan ibu hamil terutama bagi ibu hamil yang ada masalah berat badan naik mendadak kerana tidak dapat mengawal selera makan. Ia juga membantu ibu hamil untuk kekal bertenaga disamping membantu mengurangkan masalah kulit ketika hamil.
 • Omega Guard Shaklee - Minyak ikan tinggi omega 3, DHA dan EPA memang terbukti membantu perkembangan minda dan mata bayi.Note: Setiap produk dalam Set Kehamilan Shaklee ini boleh diambil terus selepas bersalin sebagai Set Berpantang Shaklee.

Berminat untuk tahu lebih lanjut mengenai produk ini atau rangkaian produk Shaklee yang lain.

Hubungi :

Haslinda Lynd

WhatApps :019 - 603 8353
Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: