Apakah yang anda perlu tahu mengenai Protein

Pakar  pemakanan menyokong pengambilan protein tambahan dalam diet harian anda sebagai satu makronutrien penting untuk mengekalkan kesihatan. Bagaimana pun, terdapat beberapa perkara yang kita perlu tahu mengenai protein supaya kita membuat pilihan yang tepat untuk kesihatan yang lebih baik.


Apakah yang anda perlu tahu mengenai ProteinKenapa pentingnya menambahkan protein soya dalam diet harian saya?


Soya tinggi dengan protein  dan rendah dengan lemak. Ia membekalkan 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan. Soya juga merukana satu-satunya protein berasaskan tumbuhan yang boeh dicernakandengan mudah dan memiliki kualiti yang sama dengan protein sumber haiwan. Apa yang lebih penting adalah FDA telah meluluskan bahawa diet rendah lemak tepu dan kolesterol bersama dengan pengambilan 25g protein soya setiap hari boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.

Adakah protein soya menjadikan saya gemuk.Penyelidikan klinikal menunjukkan pengambilan protein soya memberikan rasa kenyang lebih panjang, menyebakan pengurangan kekerapan pengambilan kudapan. Hasilnya, ia membantu menyokong pengurusan berat badan yang sihat.

Adakah ia menyebabkan lelaki bersifat kewanitaan ?


Satu analisis saintifik telah dijalankan ke atas lebih daripada 30 kajian tentang kesihatan yang berkaitan dengan soya dan hormon lelaki. Ia tidak menunjukkan bahawa kedua-dua makanan samada soya atau isoflavones (bahan asli yang ditemui dalam soya) mempunyai sebarang kesan peda tahan testosterone dalam kalangan lelaki. Secara ringkas, pengambilan soya secara teratur adalah selamat di kalangan lelaki dalam masa yang sama masih boleh mengekalkan sifat kejantanan.

 Bolehkah wanita putus haid mengambil protein soya?Berdasarkan satu kajian silang budaya yang telah dijalankandi kalangan wanita yang telah putus haid, subjek kajian di  Jepun yang mengambil makanan bersoya setiap hari dalam jumlah yang tinggi mengalami  fasa peralihan menopause yang lebih selesa. Dalam Negara-negara Asia, purata pengambilan makanan soya setiap orang dianggar memberikan isoflavones sebanyak 25-45 mg. protein soya tidak hanya menyokong zaman peralihan putus haid yang lebih selesa tetapi juga menyokong penjagaan tulang yang sihat yang amat penting untuk menyokong wanita semasa menempuh tempoh mencabar itu.

Bolehkah saya mengambil protein soya dengan makanan tambahan lain


Protein soya iailah zat pelbagai guna. Ia melengkapi nutrient lain dengan mudah dan lancar ke dalam diet anda. Anda boleh ambil protein soya anda bersama alfalfa, vitamin B, sterols tumbuhan serta kolagen setiap hari untuk meningkatkan kesejahteraaan secara keseluruhan


Pembelian produk menggunakan kaedah bank transfer atau konsultansi produk 

Hubungi : Lynd Abu Bakar

Klik Disini


Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13

Tiada ulasan: