Kenapa Saya Setia Dengan Shaklee 1

Kenapa Saya Masih Setia Shaklee ?


Kerana selepas hampir 4 tahun mula mengambil supplement sebagai gaya hidup, Lynd tak pernah jumpa sebarang produk se"cerewet" Shaklee.


Saya mula ambil vitamin Shaklee apabila saya ada masalah hormone yang menyebabkan saya tidak datang bulan selama 2 tahun. Dan perjalanan saya bersama Shaklee berterusan sehingga Set Kehamilan Shaklee dan Set Berpantang Shaklee.

Apabila usia mula masuk ke alam 30-an Lynd sudah mula rasa keperluan supplement dalam hidup seharian.

Perbezaan ketara amat dirasai selepas saya melahirkan anak ketiga kerana saya tidak merasa penat atau tertekan seperti saya menjaga 2 orang anak sebelum ini. Saya lebih lincah dan bertenaga menguruskan puteri hati saya yang 3 orang itu.

Jika dulu Lynd adalah orang yang suka merungut sakit badan, lesu dan mudah penat hingga membuatkan kerja harian jadi stress.

Kini badan sihat dan bertenaga membuatkan tugas sebagai suri rumah yang menjalankan perniagaan dari rumah lebih lancar dan menyeronokkan.

Pernah tanya diri sendiri "Kalau aku stop amik vitamin Shaklee, agak-agak apa yang boleh ganti?"
FIkir punya fikir memang tak jumpa.

Bermula bagaimana Dr Shaklee, mencipta vitamin pertama yang dikenali sebagai Vitalized Mineral yang menjadi permulaan bagi perkataan VITAMIN dan formula vitamin pertama itu dikenali sebagai Vitalea.

Pendedahan Shaklee mengenai kajian pihak lain terhadap kesan pengambilan Shaklee dalam jangka panjang memang mengejutkan. Kajian dijalankan terhadap lebih 1000 orang yang terdiri daripada 3 golongan iaitu orang yang tidak mengambil sebarang supplement, orang yang mengamalkan 1 jenis supplement dari jenama lain dan orang yang mengamalkan Shaklee lebih 20 tahun.

Kajian tersebut dipanggil Landmark Study.

Keputusan mengenai keselamatan dan keberkesanannya memang mengagumkan.
Kisah-kisah bagaimana saintis dan pihak Shaklee yang "obses" untuk menghasilkan produk yang selamat dan berkualiti lagi lah membuatkan Lynd bagai tiada pilihan lain.Salah satu fakta menarik adalah Shaklee tidak menanam sendiri tumbuhan yang digunakan dalam penghasilan vitamin Shaklee tetapi bekalan diperolehi dari pembekal tanaman itu sendiri.

Kenapa ?
Ini bagi memastikan setiap pembekal menjaga kualiti dan mengikut standard yang ditetapkan oleh pihak Shaklee jika mereka tidak mahu mengalami kerugian apabila Shaklee menolak untuk mengambil tanaman mereka.

Para pembekal terpaksa bersaing antara satu sama lain untuk memastikan Shaklee tidak beralih kepada pembekal lain.
Bagi pihak Shaklee pula, mereka tidak mahu ada “conflict of interest” jika tanaman adalah kepunyaan syarikat Shaklee sendiri mereka terpaksa “consider” antara kerugian dan kualiti jika tanaman mereka tidak menepati standard.

Bijak dan cerewet kan?

Jadi inilah sebab kenapa saya masih setia dengan Shaklee kerana ini sahaja yang Lynd yakin untuk dimasukkan dalam badan Lynd dan keluarga.
I have no choice other than Shaklee.

Pembelian produk menggunakan kaedah bank transfer atau konsultansi produk 

Hubungi : Lynd Abu Bakar

Klik Disini


Facebook : Lynd Abu Bakar

Cash On Delivery : Puncak Alam, Meru, Setia Alam, Kuala Selangor, Saujana Utama, Shah Alam Seksyen 13Tiada ulasan: